به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، مجتبی خسرو تاج روز سه شنبه در نشست خبری افزود: براساس قانون انتزاع از امسال تمامی اقدامات تولید، توزیع، تجارت و قیمت گذاری محصولات اساسی كشاورزی در حیطه فعالیت وزارت جهاد كشاورزی قرار دارد.
وی اظهارداشت: سال گذشته به دلیل عدم آمادگی وزارت جهاد كشاورزی، مسئولیت تنظیم بازار میوه شب عید برعهده وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار داشت كه از شهریورماه سال 92 برای ذخیره سازی میوه شب عید مباشرین استانی تعیین شدند و برای بهمن ماه و اسفندماه سال گذشته نیز میوه حمل و توزیع شد.
وی با بیان اینكه سال گذشته میوه شب عید به شكل مطلوبی تامین و توزیع شد و مشكلی در میوه شب عید و ایام نوروز نداشتیم تصریح كرد: همچنین تنظیم بازار میوه تا اردیبهشت ماه امسال نیز توسط این وزارتخانه انجام شد و در این راستا موفق عمل كرده ایم.
به گفته وی، برای اجرای قانون انتزاع در بخش كشاورزی، از شهریورماه سالجاری تنظیم بازار تمامی اقلام اساسی كشاورزی از جمله میوه شب عید برعهده وزارت جهاد كشاورزی است و ما در سیاست، برنامه ریزی و نظارت و توزیع محصولات كشاورزی مداخله ای نداریم، اما اگر وزارت جهاد كشاورزی نیاز به كمك داشته باشد آمادگی داریم در این موضوع كمك رسانی كنیم تا مردم برای شب عید و ایام نوروز با مشكلی مواجه نشوند.
وی درباره كنترل و نظارت بازار ایام نورز گفت: در راستای تشدید نظارت و كنترل قیمت های شب عید و ایام نوروز سازمان حمایت از مصرف كنندگان و تولید كنندگان بخشنامه ای را به تمامی استان ها ابلاغ كرده است.
خسروتاج افزود: سازمان حمایت برای كنترل قیمت كالاهای اساسی و مصرفی و خدماتی وظایف فرا وزارتخانه ای دارد به طوری كه كنترل قیمت برخی كالاها و خدمات را انجام می دهد كه ربطی به وزارت صنعت، معدن و تجارت ندارد.
وی اضافه كرد: براساس این بخشنامه قیمت های تمامی كالاهای مصرفی و خدماتی از جمله كرایه حمل و نقل، رستوران ها و هتل های بین راهی كه در ایام نوروز خدمات ارایه می دهند تحت نظارت و اقدامات پیشگیرانه سازمان حمایت استان ها قرار دارند.
** امسال حتی یك كیلوگرم شكر وارد نشده است
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تجارت گفت: در راستای اجرای قانون انتزاع و قانون افزایش بهره وری بخش كشاورزی و با توجه به موجودی شكر كشور، محمود حجتی وزیر جهاد كشاورزی از ابتدای سال هرگونه ثبت سفارش شكر را ممنوع اعلام كرد.
خسروتاج افزود: براساس ممنوعیت واردات شكر از سوی وزارت جهاد كشاورزی امسال هیچگونه ثبت سفارش جدیدی برای واردات این محصول نداشتیم و آن بخش از شكر وارداتی كه طی سالجاری صورت گرفته مربوط به ثبت سفارش سال گذشته است و ربطی به امسال ندارد.
وی با بیان اینكه ثبت سفارش كالاهای اساسی تا 6 ماه اعتبار دارد تا واردات آنها انجام شود گفت: بنابراین كسانی كه در اواخر ماه های پایانی سال 92 ثبت سفارش واردات شكر داشته اند، امسال اقدام به واردات شكر كردند.
وی تاكید كرد: امسال ثبت سفارش و مجوز واردات حتی یك كیلوگرم شكر از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت صادر نشده است.
خسرو تاج تصریح كرد: طی 10 ماهه سالجاری 823 هزارتن شكر مربوط به ثبت سفارش سال گذشته به كشور وارد شده است.
به گفته وی، مجموع شكر وارداتی سال 92، یك میلیون و 579 هزار تن و درسال 91، یك میلیون و 800 هزارتن بوده كه این میزان واردات برای تامین نیاز داخل است و بیش از نیاز داخلی وارد نشده است.
وی شكر را از كالاهای اساسی در كشور برشمرد و اظهارداشت: در همین راستا باید همیشه ذخایر استراتژیك شكر ما تكمیل باشد چراكه اگر 100 تومان قیمت شكر افزایش یابد همه وزارت صنعت را مقصر می دانند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: همچنین برای تنظیم بازار محصول شكر نباید تحت تاثیر جو سازی ها باشیم و برای حمایت از مصرف كنندگان هر زمان كه نیاز به واردات داشته باشیم، واردات می كنیم تا مشكلی در بازار شكر رخ ندهد.
وی درباره حمایت از تولید كنندگان داخلی نیز گفت: دولت برای حمایت از تولید كنندگان چغندر قند اقدام به خرید تضمینی كرده است.
خسروتاج بزرگترین واردات بخش كشاورزی را كنجاله سویا، ذرت و روغن سویا برشمرد و گفت: این سه رقم از كالاهای مصرفی كشور است كه همیشه واردات این سه كالا، اقلام مصرفی ما را بالا می برد و دولت متهم می شود چرا حجم واردات بالاست.
وی افزود: اگر واردات در بخش مواد اولیه ، ماشین آلات و محصولات واسطه ای باشد جایی برای نگرانی نیست و این ضربه ای به تولید نخواهد بود.
اقتصام (3) 9186 ** 1574
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۱
تهران - ایرنا - معاون توسعه بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: امسال تنظیم بازار اعم از توزیع، قیمت گذاری و نظارت بر تمامی محصولات كشاورزی از جمله میوه شب عید برعهده وزارت جهاد كشاورزی است و ما دخالتی در این موضوع نداریم.