زنجان - ايرنا - مدير گروه گياهان دارويي دانشكده داروسازي استان زنجان گفت: طبق منابع علمي معتبر مصرف آويشن در دوران بارداري خطرناك است.

دكتر عليرضا يزدي نژاد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، با اشاره به اينكه داروهاي گياهي خواص متعددي دارد كه مصرف بي رويه آنها مشكلاتي را به همراه دارد، افزود: آويشن از جمله داروهاي گياهي متداول به شمار مي رود كه طرفداران ويژه خود را دارد.

وي يادآوري كرد: آويشن به صورت جوشانده دم كرده و شربت آن به عنوان خلط آور و در درمان علائم سرماخوردگي مورد استفاده قرار مي گيرد.

يزدي نژاد تاكيد كرد: در كتب خارجي استفاده آويشن در دوران بارداري خطرناك عنوان شده و حتي در دوران شيردهي نيز چندان توصيه نشده است.

وي با بيان اينكه با توجه به فصول سرد سال و شيوع بيماري سرماخوردگي استفاده از داروهاي گياهي خاص نيز رواج زيادي در ميان عموم مردم دارد، اظهار كرد: سنجد و گل ختمي از جمله داروهاي گياهي بسيار رايج است كه خاصيت آنها ضد سرفه، خلط آور بوده و براي درمان سرفه هاي خشك و ضد التهاب گلو مورد استفاده قرار مي گيرد.

مدير گروه گياهان دارويي دانشكده داروسازي استان زنجان ادامه داد: مصرف سنجد در مبتلايان به ديابت مقاديري قند خون را افزايش مي دهد كه اين گروه از بيماران بايد به آن موضوع توجه جدي داشته باشند.

وي ابراز كرد: استفاده همزمان تركيباتي مانند گل ختمي، قدومي و بارهنگ با داروهاي ديگر اثر دارو را كاهش مي دهد و به عبارتي مقدار جذب آن در بدن كم مي شود.

يزدي نژاد افزود: علاوه بر آن گياه آويشن اثر ضد باكتري دارد و تداخل آن به همراه داروهاي ديگر نظير آنتي بيوتيك هم افزايي دارد.

وي خاطر نشان كرد: داروهاي گياهي در عين اينكه به عنوان منبع طبيعي براي درمان هاي مختلف قابل استفاده مي باشد اما همواره بايد به تداخلات دارويي و عوارض آنها نيز دقت و با پزشك و داروساز در اين خصوص مشورت كرد.

6085/7320