دكتر «موید علویان» روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: كبد چرب موضوع مهمی است و باید علل آن ریشه یابی شود زیرا در این صورت است كه می توانیم از بروز آن جلوگیری كنیم.
وی خاطرنشان كرد: كبد، یكصد گرم وزن دارد كه كمتر از پنج درصد آن از چربی تشكیل شده و اگر چربی بیش از پنج درصد شود، آنگاه به آن «كبد چرب» اطلاق می شود.
دكتر علویان ادامه داد: كبد چرب در اغلب موارد خفیف بوده بنابراین نباید نگران شد و می توان با تحرك كافی، آن را درمان كرد.
رییس شبكه هپاتیت ایران تصریح كرد: با این وجود كبد چرب نشان دهنده اختلال سلامت در فرد است و به آن معناست كه او دارای كم تحركی و تغذیه بد بوده و از غذاهای نشاسته ای و چرب، زیاد استفاده می كند.
علویان افزود: افراد دارای كبد چرب مستعد ابتلا به دیابت بوده یا اینكه ممكن است اصلا دیابت داشته باشند.
وی مصرف الكل، دخانیات، اضافه وزن و چاقی را زمینه ساز بروز كبد چرب دانست و گفت: عوامل محیطی، ژنتیكی، اجتماعی و فرهنگی در بروز كبد چرب تاثیرگذار است؛ بطور مثال پیشتر انسان ها نان می پختند اما امروز به راحتی نان بسته بندی شده را از فروشگاه های زنجیره ای تهیه می كنند و دیگر تحرك لازم را برای تهیه نان ندارند.
وی یادآور شد: بیماری كبد چرب با سونوگرافی شكم تشخیص داده می شود و در مواردی نیز نیاز به آزمایش های بیشتر كبدی و اوره و دیابت دارد و افراد بیش از 40 سال نیز حتما باید از نظر قلبی بررسی شوند و در صورت نیاز باید از كبد نمونه برداری شود.
رییس شبكه هپاتیت ایران تاكید كرد: بیماری كبد چرب، درمان پذیر بوده و با رفع عوامل به وجود آورنده آن یعنی با رفع كم تحركی و تغذیه بد با ورزش و غذای سالم و اصلاح سبك زندگی می توان آن را درمان كرد.
علویان افزود: درمان كبد چرب با ورزش و پرهیز از مصرف فست فودها و استفاده از غذای سالم امكانپذیر است و اگر لازم باشد دارو هم تجویز می شود.
وی یادآور شد: كبد چرب اغلب بی علامت است اما خستگی، ضعف و دردهای مبهم ناحیه بالای شكم از جمله علائم آن به شمار می رود.
اجتمام(4) ** 9185 ** 1071
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۸
تهران - ایرنا - رییس شبكه هپاتیت ایران با بیان اینكه اكنون كبد چرب در جامعه شیوع زیادی پیدا كرده، گفت: برآورد می شود كه 30 تا 40 درصد مردم كبد چرب دارند.