كرمانشاه - ایرنا - نویسنده و پژوهشگر حوزه قصه و نمایش كودك گفت: قصه‌ زمانی در وجود كودكان حك و ماندگار می‌شود كه با هنر قصه‌گویی آمیخته شود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، محمد سیمزاری در نشست تخصصی با موضوع «كاتارسیس در جریان قصه‌گویی» كه در حاشیه جشنواره بین المللی قصه گویی برگزار شد اظهار داشت: قصه‌گویی به موجودات بی‌جان قصه‌ها جان می‌بخشد و اگر این اتفاق به وجود نیاید مخاطب پا به پای قصه‌ شما حركت نخواهد كرد.

به گزارش اداره ‌كل روابط عمومی و امور بین‌الملل كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، سیمزاری بیان، احساس مناسب، حالت چهره و فیزیك بدن را چهار ویژگی اصلی یك قصه‌گوی خوب برشمرد.

این كارگردان تئاتر به قصه‌گوها توصیه كرد كه ابتدا چندین بار قصه خود را برای كودكان و نوجوانان بازگو و با قهرمانان داستان خود زندگی كنند، آن گاه پای در مسیر جشنواره بگذارند.

وی همچنین در بخشی از این نشست و در پاسخ به پرسش یكی از قصه‌گویان مبنی بر تفاوت‌های قصه‌گویی ایرانی‌ها و خارجی‌ها برای اجرای قصه روی صحنه تصریح كرد: محدودیت‌های قصه‌گویان كانون بویژه خانم‌ها به دو محدودیت اصلی یعنی محدودیت‌های دینی و اعتقادی و رعایت شان مربی‌گری بازمی‌گردد تا جایگاه مربی در ذهن كودكان و اعضای مراكز كانون خدشه‌دار نشود.

هفدهمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی 27 بهمن در كرمانشاه آغاز شده و تا 30 بهمن ادامه دارد.

فراهنگ ** 1883 ** 1569