تهران- ایرنا- نخستین همایش رتینوپاتی نوزادان نارس با هدف اطلاع رسانی در مورد زمان طلایی درمان این بیماری (4 هفته اول تولد) به خانواده ها و جامعه پزشكی و پیشگیری و درمان به موقع هفتم اسفند ماه سال جاری برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، در این همایش به موضوعاتی همچون مقدمات و تعاریف ریتنوپاتی نوزادان نارس، پیشگیری و درمان رتینوپاتی نوزادان نارس و روش های نوین غربالگری این بیماری با برگزاری پانل های تخصصصی پرداخته می شود.

این همایش دارای امتیاز بازآموزی برای چشم پزشكان نوزادان، فوق تخصص های كودكان، پرستاران بخش مراقبت های ویژه و كودكان، مددكاران اجتماعی و كارشناسان هوشبری است.

در حاشیه این همایش نمایشگاهی از ابزار و وسایل تشخیصی و درمانی بیماری رتینوپاتی نیز به نمایش گذاشته می شود.

این همایش با همكاری كمیته كشوری غربالگری ریتنوپاتی نوزادان نارس، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، گروه چشم پزشكی دانشگاه علوم پزشكی تهران، مركز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشكی تهران، بیماستان فارابی، انجمن اشك در مركز همایش های بین المللی رازی برگزار می شود.

رتینوپاتی نوزادان نارس ازسال 1942 درجهان شناخته شد نشانه این بیماری تشكیل یك پرده سفید در پشت مردمك چشم است كه مانع بینایی می شود.

این بیماری به تدریج شایع تر شد تا جایی كه یك چسم پزشك به نام دكتر كامپل متوجه شد نوزادان نارسی كه به دلیل تكامل نیافتن ریه برای زنده ماندن درصدی بالای اكسیژن دریافت می كنند بیشتردچار نابینایی می شوند،اما به تدریج با پیشرفت علم پزشكان متوجه شدند تنها اكسیژن عامل نابینایی نوزادان نارس نیست بلكه عواملی مانند وزن كم به هنگام تولد، سن پایین نوزاد و دریافت اكسیژن با غلظت بالا منجر به پیدایش بیماری می شود.

زمان طلایی برای تشخیص و درمان این بیماری سه تا چهار هفته پس از تولد نوزاد نارس است اما در صورت مراجعه دیرهنگام و از دست رفتن این زمان نوزاد به نابینایی مطلق مبتلا می شود.

علمی(3)1834**1599