تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۲۳

تهران-ايرنا- دبير كل كنگره شهدا و ايثارگران روحاني كشور گفت: روحانيون و مبلغان ديني نقش تاثيرگذار و به سزايي در سال هاي دفاع مقدس داشتند.

به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا، حجت‌الاسلام «مجتبي ذوالنور» امروز در سخنراني پيش از خطبه هاي نماز جمعه اظهار كرد: سالگرد شهادت آيت الله محلاتي نماينده فقيد امام خميني (ره) در سپاه و 37 روحاني ديگر در روز نخست اسفندماه سال 64 در خوزستان به عنوان روز روحانيت و دفاع مقدس نامگذاري شده است.

وي گفت: در چنين روزي بود كه هواپيماي حامل شهيد محلاتي به همراه هشت نماينده روحاني مجلس شوراي اسلامي، 6 روحاني قوه قضاييه و تعدادي از اعضاي مجمع روحانيون مبارز تهران و مبلغين مورد هجوم جنگنده هاي رژيم بعثي قرار گرفت و در شرق اهواز سقوط كرده و به شهادت رسيدند.

دبير كل كنگره شهدا و ايثارگران روحاني كشور افزود: بر اين اساس روز اول اسفند به عنوان روز روحانيت و دفاع مقدس از سوي حضرت امام خميني (ره) نامگذاري شد.

وي ادامه داد: اين فرصتي است كه نقش روحانيت را در دفاع مقدس يادآوري كنيم و به تبيين ابعاد شخصيتي شهيد محلاتي به عنوان شهيد محوري روحانيت در عرصه هشت سال جنگ نابرابر در دفاع مقدس بپردازيم.

ذوالنور يادآور شد: اين روز تا چند سال گذشته در تقويم رسمي كشور ثبت شده بود اما به مرور زمان دست هاي آلوده اي اين روز را از تقويم حذف كردند.

وي تصريح كرد: همچنين تصاوير شهداي روحاني پيشتر در اتوبان تهران - قم به تناوب نصب شده بود كه برخي به بهانه اينكه سبب افزايش تصادفات مي شود اين تابلوها را برداشتند اما ديري نپاييد كه در همين مسير شاهد نصب تابلوهايي شديم كه سبب ايجاد مصرف زدگي در جامعه مي شود.

ذوالنور با بيان اينكه روحانيت در تمامي عرصه هاي تاريخي اين سرزمين حضوري پررنگ داشته است، گفت: روحانيون در هر نهضتي كه ماهيت اسلامي و مردمي داشته، پيشتاز بوده اند.

دبيركل كنگره شهدا و ايثارگران روحاني كشور اظهار كرد: يكي از عرصه هاي حضور و بروز روحانيون، دوران دفاع مقدس و در عرصه هاي عمليات هاي متعدد بوده است.

وي با اشاره به اينكه مصاديق تاثيرگذاري و نقش آفريني روحانيت در دفاع مقدس افزود: در اينجا به هفت محور كلي و كلان اشاره مي‌كنم كه نخستين آن نقش آفريني حضرت امام (ره) و شخصيت‌هاي محوري روحانيت در تقويت جبهه ها و در پشتيباني مردم از رزمندگان بود.

ذوالنور ادامه داد: پشتيباني روحانيت كه تريبون‌هاي نماز جمعه و جماعات، مجالس شهدا و راهپيمايي‌ها را در اختيار داشتند و مهم‌ترين نقش را براي بسيج مردم ايفا مي‌كردند، دومين محور در دفاع مقدس بود.

وي گفت: روحانيون در تريبون هايي كه در اخيتار داشتند به تهييج و ترغيب مردم براي حضور در جنگ تحميلي مي پرداختند و چون ملت به آنان اعتماد داشتند اين سخنراني ها اثرگذار بود.

دبير كل كنگره شهدا و ايثارگران روحاني كشور افزود: محور ديگر نقش آفريني روحانيون در جنگ تحميلي از نظر مسئوليتي و مديريتي اين قشر بود.

وي افزود: شبكه عقيدتي سياسي ارتش و نيروهاي مسلح، نمايندگي امام (ره) در سپاه، تبليغات و روابط عمومي، اعزام مبلغ همچنين واحدهاي عمليات رواني در اواخر جنگ با مسئوليت روحانيون، در تقويت بنيه و روحيه رزمندگان نقش بسياري داشتند.

ذوالنور ادامه داد: محور بعدي، نقش فرماندهي روحانيون در جنگ بود به گونه اي كه از شخص امام خميني (ره) به عنوان فرمانده كل قوا تا شخصيت هاي پايين تر در سپاه و ارتش حضور برجسته اي داشتند.

وي با تاكيد بر اينكه فرماندهان متعددي در دوران جنگ تحميلي از قشر روحانيت بودند، يادآور شد: به طور مثال فرمانده قرارگاه كربلا در عمليات هاي كربلاي 4 و 5 در سال 1365 برعهده يك شخصيت روحاني بود.

ذوالنور گفت: فعاليت هاي تبليغي روحانيون به عنوان پنجمين محور تاثيرگذاري آنان در دوران جنگ تحميلي به شمار مي رود؛ به گونه اي كه خطوط مقدم جبهه از عقبه تا پادگان‌ها تبديل به مسجد و حسينيه شده بود و روحانيون، ائمه جمعه و جماعات، به پاسخگويي شبهات ذهني و بيان درس اخلاق و تاريخ اسلام و دشمن‌شناسي و مسائل جاري كشور مي‌پرداختند.

دبير كل كنگره شهدا و ايثارگران روحاني كشور افزود: بسياري از روحانيون در جبهه هاي جنگ حق عليه باطل حضور داشتند و بر اساس آمار، 44 شهيد از ائمه جماعات در انقلاب و جنگ ثبت شده است.

وي با بيان اينكه نقش رزمي روحانيت ششمين محور حضور آنان در جنگ تحميلي به شمار مي رود، افزود: در بين غواصان ۷۳ طلبه شهيد، در مخابرات ۸۸ طلبه شهيد، در بين تخريب چي‌ها ۴۷ طلبه شهيد و در اطلاعات و عمليات ۳۸ طلبه شهيد در دفاع مقدس داريم كه در ابعاد تخصصي مانند تيربارچي، آرپي جي زن و حتي خلبان هاي بالگرد كبراي ارتش و حتي پزشك در اتاق عمل، راننده تانك، خدمه توپخانه، زرهي و ضد زره از ميان روحانيت در دفاع مقدس حضور داشتند.

ذوالنور ادامه داد: بخشي از كادر تخصصي جنگ توسط روحانيون اداره مي شد كه هم اكنون 700 نفر از آنان شناسايي شده اند البته اين رقم به غير از شهدا است.

وي يادآور شد: هفتمين محور نقش روحانيون در جنگ، محور رزمي _ تبليغي بود كه هم در كسوت روحانيت و هم آنجا كه بايد به عنوان رزمنده حضور داشتند و در لحظات حساس عمليات‌ها حتي با بلندگوي دستي ايفاي وظيفه مي‌كردند.

دبير كل كنگره شهدا و ايثارگران روحاني كشور خاطرنشان كرد: روحانيت با توجه به اين حضور در تقويت روحيه و بنيه دفاعي رزمندگان و خنثي كردن توطئه‌هاي دشمن نقش ارزنده‌اي داشت.

وي گفت: كنگره شهداي روحاني و ايثارگر كشور چندين سال است كه فعال بوده و يادواره شهداي استان هاي كشور در اغلب مناطق برگزار كرده و فقط استان هاي (تهران، قم، كرمان و كرمانشاه) باقي مانده است.

ذوالنور افزود: بر اساس آمارهاي گذشته بنياد شهيد، 2 هزار و 776 روحاني در جنگ تحميلي شهيد شده اند اما بر اساس يافته هاي جديد در يادواره شهداي استان هاي كشور، اين رقم هم اكنون به 4 هزار و 300 نفر رسيده است.

وي افزود: اگر همين آمار بنياد شهيد را با درصد حضور روحانيون در دوران دفاع مقدس مقايسه كنيم؛ متوجه خواهيم شد كه تعداد شهداي روحاني 2.5 برابر بيشتر از اقشار ديگر بوده است.

ذوالنور خاطرنشان كرد: البته اين آمار به سبب به رخ كشيدن نيست بلكه پيامش اين است كه روحانيت در تمامي ادوار تاريخ سپر بلاي مردم بوده و رمز ماندگاريش نيز همين امر است.

دبيركل كنگره شهدا و ايثارگران روحاني كشور يادآور شد: اين در حالي است كه برخي طلبه‌ها صرفا با لباس رزم و به صورت گمنام به جبهه مي‌رفتند و به شهادت مي‌رسيدند و حتي در سنگ مزار آنان نيز نامي از روحاني بودنشان ثبت نشده است.

وي در ادامه با اشاره به سالگرد صدور پيام تاريخي امام خميني (ره) به روحانيت و حوزه هاي علميه اظهار داشت: اين پيام كه به عنوان منشور روحانيت ثبت شده، مقتضاي جامعه امروز ما است.

دبيركل كنگره شهدا و ايثارگران روحاني كشور در بخش ديگري گفت: امام تاكيد داشتند كه روحانيت دچار دنيازدگي، بي بصيرتي، جدايي دين از سياست نشده و در دامن تحجر نيفتند.

وي با تاكيد بر اينكه خطر متحجرين روحانيت از دشمنان تابلودار نظام سنگين تر است، يادآور شد: هم اكنون خطر تحجر و نفوذ سكولاريسم در حوزه هاي علميه جدي است كه در منشور روحانيت و پيام امام خميني (ره) نيز با آينده نگري بدان اشاره شده بود.

فراهنگ**9187**1027