دهمین نمایشگاه بین المللی كشاورزی شامل ماشین آلات، نهاده ها و مكانیزاسیون با حضور 270 شركت از 15 استان و شركت مستقیم دو كشور ایتالیا و آلمان و نیز 30 نمایندگی رسمی از اسپانیا، چین، اتریش، فرانسه، تركیه، بلژیك، هلند، سریلانكا و ژاپن از 28 بهمن ماه تا یكم اسفند ماه در محل نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار شد.
نمایشگاه بین المللی كشاورزی و صنایع وابسته در حالی با حضور شركتهای توانمند داخلی و خارجی در عرصه صنایع وابسته به كشاورزی در فضایی به مساحت 18 هزار مترمربع برگزار شد كه حضور غولهای سازنده ماشین آلات كشاورزی اروپا در آن بسیار چشمگیر بود.
ایتالیا كه از بزرگترین تولیدكنندگان انواع ماشین آلات پیشرفته كشاورزی در اروپا محس.ب می شود در این نمایشگاه با 11 شركت جدیدترین محصولات خود را عرضه كرد.
كشور آلمان نیز مانند ایتالیا در این نمایشگاه بین المللی در مشهد به صورت مستقیم حضور یافت تا اهمیت مبادلات تجاری با ایران در عرصه كشاورزی را از منظر تولیدكنندگان و تجار خود نشان دهد.
حضور مستقیم كشورهای ایتالیا، آلمان و نمایندگان سایر كشورهای اروپایی را می توان یكی از نقاط قوت دهمین نمایشگاه بین المللی كشاورزی مشهد دانست زیرا برای نخستین بار بود كه رییس بزرگترین نمایشگاههای بین المللی ایتالیا در چنین فضایی حضور پیدا كرد و افزون بر ارزیابی محصولات شركتهای ایرانی زمینه را برای گسترش همكاریهای دوجانبه كشور فراهم نمود.
'روچانلو ریتزی' به خبرنگار ایرنا گفت: این یكصد و دوازدهمین حضور شركتهای ایتالیایی در نمایشگاه بین المللی كشاورزی است كه این بار در ایران رقم خورده است.
وی ظرفیتهای كشاورزی ایران به ویژه در عرصه ماشین آلات را بسیار مطلوب ارزیابی و بیان كرد: در ایران ظرفیتها برای انجام مبادلات تجاری در حوزه كشاورزی و صنایع وابسته بسیار است كه می تواند دارای منفعتهای بسیار برای دو كشور ایران و ایتالیا باشد.
این تاجر و صنعتگر ایتالیایی ادامه داد: شركت من با دو هزار و 500 شركت زیر پوشش می تواند همكاری گسترده ای با ایران برای حضور شركتهای ایتالیایی سازنده ماشین آلات كشاورزی در نمایشگاههای ایران و حضور شركتهای ایرانی در نمایشگاههای ایتالیا داشته باشد.
وی گفت: قطعات یدكی بسیار جالبی كه ایران در بخش ماشین آلات می سازد در دنیا بینظیر است و كشور شما در این بخش ظرفیت بالایی دارد كه می تواند آن را به كشورهای اروپایی نشان دهد.
او افزود: اگر ایران قطعات یدكی خود را در نمایشگاهها و بازارهای اروپا به نمایش بگذارد خریداران بسیاری را می تواند جذب كند كه مشتری دائم محصولات ایرانی شوند.
ریتزی درباره دستگاههایی كه از سوی شركتهای ایرانی در این نمایشگاه در معرض بازدید عموم قرار گرفت نیز گفت: قطعات مختلفی در این نمایشگاه دیدم كه می تواند توسعه بیشتری به لحاظ كارایی و كیفیت داشته باشد و لازمه اش ارتباط بیشتر تولیدكنندگان از طریق شركت در نمایشگاههای ایران و ایتالیا است.
وی افزود: ایتالیا نخستین كشور در دنیا است كه انواع و اقسام ماشین آلات كشاورزی را متناسب با انواع كشت و زمین كشاورزی می سازد و ماشین آلاتی كه سابقا از ایتالیا به ایران می آمد مربوط به كشتهای قدیمی می باشد.
او بیان كرد: ماشین آلاتی كه اكنون نیز از ایتالیا به ایران می آید بسیار محدود و فقط در حد تراكتور، دستگاه شخم و كاشت دانه بوده و خیلی پیشرفته نیست زیرا متناسب با نوع كشت در ایران ارسال می شود.
این تاجر ایتالیایی اظهار كرد: كشور ایتالیا این آمادگی را دارد كه تجربیات و دانش فنی خود را در زمینه ارتقا سطح كشت و ساخت دستگاههای پیشرفته كشاورزی در اختیار ایران قرار دهد و لازمه تحقق این مساله حضور شركتهای ایرانی در نمایشگاههای ایتالیا و حضور شركتهای ایتالیایی در نمایشگاههای ایران است.
وی افزود: اكنون در ایتالیا یك بحران اقتصادی وجود دارد و از آنجا كه دستمزدها در ایران پایین است تولیدكنندگان ایرانی می توانند با ارائه محصولات خود در ایتالیا و ایجاد روابط بیشتر با شركتهای ایتالیایی موفقیت بسیاری به دست آورند.
او بیان كرد: ایتالیا از محصولات ایران مطمئن و مشتاق به همكاری است اما مشكل پرداختیها است كه بانكها الان اعتبار نمی دهند و شركتهای ایتالیا رغبتی به فروش دستگاهها به ایران ندارند اما اگر این مشكل حل شود راه برای ورود شركتهای ایتالیایی به ایران باز می شود.
وی گفت: ایتالیا از ایران مطمئن و مشتاق به همكاری با این كشور در زمینه كشاورزی است اما تحریمهای بین المللی كار را برای دو كشور بسیار مشكل كرده است، بانكهای ایتالیا برای سرمایه گذاری در ایران همكاری نمی كنند لذا شركتهایی ایتالیایی به اجبار رغبتی به فروش محصولات خود به ایران ندارند.
ریتزی افزود: اگر مانع تحریم برداشته شود راه برای ورود شركتهای ایتالیایی به ایران باز می شود.
این تاجر ایتالیایی سطح اقتصادی ایران را در مقایسه با كشورهای آفریقایی و عربی بسیار بالاتر توصیف و بیان كرد: ایران در زمینه ظرفیتهای اقتصادی و دانش فنی و سطح پیشرفت در همه زمینه ها از آن كشورها بالاتر است و طبیعتا نمایشگاههای بین المللی كه برگزار می كند قابل مقایسه با دیگر نمایشگاههای منطقه خاورمیانه نیست.
در ادامه به سراغ یكی از غرفه های استانهای مطرح در زمینه ساخت ماشین آلات كشاورزی در ایران در دهمین نمایشگاه بین المللی كشاورزی رفتیم كه ارتباطات گسترده ای نیز با كشورهای اروپایی داشت.
مدیر بازرگانی كشت گستر آرارات تبریز از استان آذربایجان شرقی به خبرنگار ایرنا گفت: این شركت تولیدكننده مورو، كاه خردكن، كمباین چغندر، جدا كننده تخم آفتابگردان كدو است كه در تعدادی از محصولات خود 30 تا 70 درصد قطعات حساس را از كشورهای اروپایی وارد می كند.
'احسان صادق زاده خلجی' افزود: نمایشگاه بین المللی كشاورزی مشهد بهترین نمایشگاه ایران از لحاظ وسعت و تعداد بازدیدكنندگان است و این فرصت را برای تولیدكنندگان فراهم می كند كه برای محصولات خود مشتری جذب كنند.
وی بیان كرد: 40 درصد از بازدیدكنندگان محصولات شركت كشت گستر آرارات در این نمایشگاه مشتریهایمان در تركیه بودند كه از آنان دعوت به عمل آوردیم.
او اظهار كرد: هر شركتی كه مبادلات تجاری با كشورهای مختلف دارد و در این نمایشگاه حضور یافته سعی كرده است مشتریهای خارجی خود را نیز به نمایشگاه دعوت كند و این فرصت آشنایی تولیدكنندگان و تجار خارجی با محصولات ایرانی را فراهم و تجارت را برای تولیدكنندگان آسانتر می كند.
وی مشكلات عمده سازندگان ماشین آلات كشاورزی در ایران را تغییر وضعت اقلیمی و كاهش بارندگی ها ذكر و بیان كرد: كاهش بارش باعث كاهش كشت زراعی می شود و در نتیجه بازار تولیدات دستگاههای كشاورزی را دچار ركود می كند.
خلجی اظهار كرد: نمایشگاههای بین المللی بستر ارتباط با كشورهای دیگر را برای تبادل دانش فنی و تجربه فراهم می كند تا بتوان ركود در بازار ماشین آلات را جبران كرد.
حضور شركتهای تولیدكننده صنایع وابسته كشاورزی و مسوولان این بخش در خراسان رضوی نیز در این نمایشگاه چشمگیر بود و بیش از 30 غرفه را به ارائه محصولاتشان اختصاص داده بودند.
قطعا سهم عمده خراسان رضوی را در برخی ماشین آلات كشاورزی از جمله سامانه آبیاری تحت فشار و دستگاههای مربوط به صنایع غذایی را نمی توان از نظر دور داشت كه خوشبختانه طی سالهای اخیر با سرمایه گذاری بخش خصوصی ماشین آلات این بخش پیشرفت قابل ملاحظه ای داشته است.
مدیرعامل شركت خوشنام خراسان به عنوان یكی از تولیدكنندگان برجسته كشور در زمینه تولید لوله پلی اتیلن تك جداره آبرسانی و آبیاری تحت فشار كه به عنوان یكی از شركت كنندگان در دهمین نمایشگاه بین المللی كشاورزی مشهد جدیدترین محصولات خود را ارائه كرده بود نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا این نمایشگاه را بسیار مطلوب ارزیابی كرد.
'امیر بركت مومنی' گفت: شركت خوشنام خراسان با 15 سال سابقه یكی از بزرگترین صادركنندگان لوله های پلی اتیلن تك جداره و دوجداره به سمت كشورهای آسیای میانه از جمله تركمنستان، تاجیكستان و افغانستان است و سهم عمده ای در صادرات این محصولات در كشور دارد.
وی بیان كرد: حضور مستقیم شركتهای ایتالیایی و آلمانی نقطه قوت این نمایشگاه است و باعث می شود بزرگترین تولیدكنندگان ماشین آلات كشاورزی جهان با توان و استعداد ایرانیان آشنا شوند و زمینه همكاریهای بیشتر در این زمینه فراهم گردد.
او افزود: از سوی دیگر 40 درصد از محصولات شركت كنندگان در این نمایشگاه جدید بودند كه این مهم نشان دهنده تلاش تولیدكنندگان داخلی برای ارتقا سطح دانش فنی در زمینه ساخت ماشین آلات كشاورزی است.
وی اظهار كرد: متاسفانه عمر ماشین آلات كشاورزی در ایران بالا است و بیشتر آنها قدیمی و فاقد كارایی لازم هستند، از سوی دیگر به دلیل تحریمهای اقتصادی قادر به واردات ماشین آلات از كشورهای اروپایی به ایران نیستیم.
وی گفت: باید بپذیریم كه در صنعت ماشین آلات كشاورزی و نوع كشت از كشورهای اروپایی عقب هستیم و این عقب ماندگی بهره وری كشاورزی در كشور را پایین آورده و موجب آسیب زدن به این بخش شده است.
او افزود: برگزاری اینگونه نمایشگاهها امكان كسب تجربه و دانش فنی ساخت ماشین آلات كشاورزی پیشرفته و رقابت با سایر تولیدكنندگان را در بازارهای جهانی برای تولیدكنندگان ایرانی فراهم می كند.
این تولیدكننده گفت: دولت باید حمایتهای لازم را در زمینه تولید ماشین آلات كشاورزی و جدید و امكان ارتباط بیشتر با تولیدكنندگان خارجی فراهم كند.
مومنی افزود: اكنون هزینه های حمل و نقل برای صادرات كالا بسیار گران و كسب معافیت گمركی برای واردات ماشین آلات بسیار دشوار و مستلزم گذراندن از مراحل پیچیده اداری است كه این به هیچوجه برای تولیدكننده مطلوب نمی باشد.
وی گفت: برای ارتقا سطح دانش فنی در ساخت ماشین آلات كشاورزی و بهبود وضعیت كشاورزی در ایران چاره ای جز ارتباط با كشورهای اروپایی نداریم و تحقق این مساله مستلزم ارتباطگیری با آن كشورها از سوی مسوولان در سطح كلان كشور است.
معاون بهبود تولیدات سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی نیز به عنوان یكی از متولیان برگزاری این نمایشگاه مشكل عمده ماشین آلات كشاورزی كشور و استان را قدیمی بودن و عمر بالای آنها دانست.
'نجفقلی صالحی' گفت: 42 درصد ماشین آلات بخش كشاورزی خراسان رضوی بیش از 13 سال كاركرد دارند كه برای نوسازی این بخش سالانه بایدهزار میلیارد ریال اعتبار به این استان اختصاص یابد.
وی بیان كرد: در یك سال اخیر حركت نوینی برای نخستین بار در كشور در حوزه كشاورزی آغاز شده و تسهیلاتی از سوی دولت برای مكانیزاسیون و انتقال فناوری به مزارع كشاورزان خراسان رضوی اختصاص یافته تا عقب ماندگیها در این حوزه جبران شود.
وی اظهار كرد: اواخر سال گذشته 460 میلیارد ریال و امسال 522 میلیارد ریال اعتبار برای مكانیزاسیون بخش كشاورزی به خراسان رضوی اختصاص یافت كه تاكنون 90 درصد آن در قالب پرداخت تسهیلات به كشاورزان جذب شده است.
معاون سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی گفت: مكانیزاسیون بخش كشاورزی استان بر اساس برنامه پنجم توسعه كشور باید به ضریب 1.25 درصد می رسید كه اكنون این ضریب 1.11 درصد است و امیدواریم با كمك دولت بتوان این نقص را جبران كرد.
صالحی بیان كرد: در چند سال اخیر تاكید دولت بر حمایت از تولیدات داخلی بوده لذا وارداتی در بخش ماشین آلات كشاورزی به استان نداشتیم اما اخیرا دولت مجوز واردات برخی ماشین آلات را صادر كرده كه نمونه آن ماشین آلاتی از آلمان برای صنعت سیب زمینی است.
وی یكی از مشكلات عمده كشور را حضور واسطه ها در واردات ماشین آلات كشاورزی ذكر و بیان كرد: دهمین نمایشگاه بین المللی كشاورزی مشهد می تواند زمینه ارتباط مستقیم سازندگان و تجار ایرانی با تولیدكنندگان و تجار كشورهای اروپایی را فراهم كند زیرا این ارتباط مستقیم باعث كاهش تعداد واسطه ها می شود كه در این صورت كالا ارزانتر به دست مردم می رسد.
وی با اشاره به قابلیتهای بخش ماشین آلات كشاورزی خراسان رضوی گفت: این استان در بخش ساخت ادوات دنباله بند در كشور رتبه نخست را دارد و تقریبا 65 درصد نیاز كشور را در این زمینه تامین می كند، همچنین ماشین آلات پیشرفته صنایع غذایی خراسان در كشور رتبه دار است.
وی استفاده از دستگاه خاك ورز مركب و توسعه آن در سطح 75 هزار هكتار از اراضی كشاورزی استان، توسعه كشت نشایی برای صرفه جویی در مصرف آب، جایگزین كردن محصولاتی نظیر ورمی كمپوست به جای كودهای شیمایی در مزارع را از اقدامات جدید سازمان جهادكشاورزی خراسان رضوی برای بهبود وضعیت تولید برشمرد.
رییس شركت نمایشگاه بین المللی مشهد نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا برگزاری اینگونه نمایشگاهها را برای ارتقای سطح تولیدات كشاورزی موثر دانست.
'محمدجواد حمید' گفت: با توجه به وسعت بالای كشور، تنوع آب و هوایی و گستردگی اراضی نیازمند انواع ماشین آلات سنگین و سبك با قدرت بالا هستیم و تحقق این مساله برپایی نمایشگاههای مختلف بین المللی در این زمینه را ضروری می سازد.
وی بیان كرد: قطعا ایران از نظر دانش فنی و فناوری ماشین آلات كشاورزی نسبت به كشورهای اروپایی عقبتر است لذا برگزاری این نمایشگاه می تواند امكان تبادل تجربه، اندیشه و آشنایی تجار و تولیدكنندگان خارجی با ایرانیان را فراهم كند تا فناوری بیشتر، روزآمد و كارآمد وارد كشور شود.
وی گفت: دهمین نمایشگاه بین المللی كشاورزی شامل ماشین آلات، نهاده ها و مكانیزاسیون با حضور 270 شركت از 15 استان كشور و دو كشور ایتالیا و آلمان و 30 نمایندگی رسمی از كشورهای اسپانیا، چین، اتریش، فرانسه، تركیه، بلژیك، هلند، سریلانكا، ژاپن از 28 بهمن ماه تا یكم اسفند ماه در محل نمایشگاه بین المللی مشهد برگزار شد.
وی ماشین آلات و ادوات كشاورزی و باغبانی، تجهیزات آزمایشگاهی، نهاده های كشاورزی، سامانه های آبیاری، كشتهای گلخانه ای، سازه ها و تاسیسات گلخانه ای، مكانیزاسیون كشاورزی را زمینه فعالیت شركتهای مزبور در این نمایشگاه برشمرد.
مدیرعامل شركت نمایشگاه بین المللی مشهد گفت: برگزاری دومین همایش بین المللی توسعه روستایی و كارگاههای آموزشی و همایش كشتهای گلخانه ای (كاشت، داشت و برداشت) از جمله برنامه های جنبی این نمایشگاه بود.
نمایشگاه بین المللی كشاورزی یكی از معتبرترین نمایشگاه های تخصصی ایران است كه تاكنون 9 دوره آن در مشهد برگزار شده است.
7489/1858
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۳
مشهد - ایرنا- دهمین نمایشگاه بین المللی كشاورزی و صنایع وابسته در مشهد با حضور كشورهای مطرح در عرضه ماشین آلات كشاورزی فرصتی گرانبها برای تبادل تجربه و اندیشه بین صنعتگران و تجار ایرانی و اروپایی را در عرصه ساخت ماشین آلات كشاورزی مهیا كرد.