تهران - ایرنا - وزیر جهاد كشاورزی با بیان آنكه در حال حاضر 90 درصد داروهای دامی مورد نیاز كشور در داخل تولید می شود، ابراز امیدواری كرد كه بزودی 10 درصد وابستگی نیز كاهش یافته و در داخل به خودكفایی برسیم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمود حجتی روز شنبه در همایش ارتقای كیفی محصولات دارویی دامپزشكی و مراسم رونمایی سامانه خدمات دارو و درمان و كتاب ارتقای كیفیت داروی دامپزشكی، افزود: صنعت دامپروری ما یكی از زیربخش های با اهمیت بخش های كشاورزی و صنعت است كه تقریبا دارای تكنولوژی و فناوری های روز دنیا می باشد به طوری كه از لحاظ كمی و كیفی دارای رقابت پذیری است.

به گفته وی، واحدهای فعال فعلی در زمینه دامپروری حاصل فعالیت واحدهای دارویی دامپزشكی است كه برخی از آنها ثبت جهانی شده اند و دارای ركوردهای خوبی هستند.

حجتی اضافه كرد: در زمینه تولید داروی طیور و ماكیان نیز یكی از تولیدكنندگان عمده دنیا و منطقه هستیم علیرغم اینكه 30 تا 40 درصد ظرفیت تولید كشور در این بخش خالی است.

وزیر جهادكشاورزی افزود: در واحدهای پرورش طیور و مرغداری های كشور نیز 2 میلیون و 400 هزار تن گوشت سفید تولید می شود كه در بخش تولید بوقلمون و شترمرغ روند روبه رشد را در پیش گرفته ایم.

وی یادآور شد: زمانی برای تامین لبنیات و گوشت مورد نیاز كشور مجبور به واردات بودیم اما هم اكنون در تولید گوشت مرغ و لبنیات به خودكفایی رسیده ایم كه تمام اینها حاصل تلاش های صورت گرفته از سوی واحدهای تولیدكننده داروهای دامپزشكی است.

حجتی درباره سرانه مصرف شیر و لبنیات كشور نیز گفت: متاسفانه سرانه مصرف شیر و فرآورده های لبنی كشور حداكثر 90 كیلوگرم است كه این رقم بسیار پایین است، لذا قصد داریم سرانه مصرف را به 150 كیلوگرم متوسط جهانی برسانیم كه این پایین بودن سرانه مصرف ناشی از عدم ترویج و فرهنگ سازی مصرف و در برخی موارد گرانی محصول و كاهش توان خرید مردم است.

حجتی افزود: امروز بیش از نیاز تولید داریم اما بخشی از تولید به مصرف داخلی و بخش دیگر صادر می شود.

وی درباره كشورهای همسایه و ورود بیماری های دامی از آنها، افزود: ایران در منطقه ای قرار دارد كه در ارتباط با مسائل سلامت و بهداشت دام كشورهای همسایه دارای بی انضباطی های زیادی است به طوری كه كشور ما از شرق بخصوص افغانستان و پاكستان و همچنین از غرب با تهدیدهایی مواجه است.

وی در خصوص صادرات فرآورده های دامی نیز اظهار داشت: خوشبختانه در حال حاضر در شرایطی قرار داریم كه طی بازدیدهای صورت گرفته از كشورهای واركننده محصولات كشاورزی ایران مورد قبول و پذیرش كارشناسان گوشه و كنار دنیا است و مبادلاتی نیز در این زمینه در حال انجام است، ضمن آنكه در تلاش هستیم تا با بهبود كیفیت كالاها صادرات را افزایش دهیم.

وی در خصوص شركت های دانش بنیان، تصریح كرد: هم اكنون بخش دامی كشور ظرفیت تشكیل شركت های دانش بنیان را دارد و در همین راستا معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و سازمان دامپزشكی كشور توافق كرده اند تا تسهیلاتی را به متقاضیان این بخش ارائه دهند.

وی ابراز امیدواری كرد كه با توجه به ظرفیت و قابلیت موجود بتوانیم در این بخش نیز ورود پیدا كرده و از شرایط مطلوب شركت های دانش بنیان در بحث فرآورده های دارویی، دارو و واكسن برخوردار شویم تا از نتایج مثبت آن برای حفظ منابع برای نسل های آینده استفاده كنیم.

وزیر جهادكشاورزی گفت: در برخی موارد بی‌مبالاتی‌هایی در مورد تردد دام زنده رخ می دهد كه علیرغم اینها در ارتقای سلامت محصولات دامی به نتایج خوبی رسیده‌ایم.

وی درخصوص وضعیت تولید گوشت قرمز نیز اظهار داشت: ارزیابی های ما نشان می دهد كه تراز گوشت قرمز كشور در حال نزدیك شدن به صفر است، هرچند در حال حاضر هنوز اندكی گوشت قرمز وارد می شود.

حجتی افزود: هم اكنون در تولید محصولات شیلاتی و آبزیان كه بخش سلامت آن برعهده تولیدكنندگان داروهای دامی و سازمان دامپزشكی است، دارای وضعیت خوب و قابل قبولی هستیم.

وی گفت: اگر ارزش تولیدی داروهای واحدهای تولیدی كشور حدود 450 میلیون دلار باشد كه علیرغم این رقم ناچیز، حدود 10 درصد داروهای دامی را وابسته هستیم و در تولید حدود 90 درصد آن به خودكفایی رسیده ایم.

وی ابراز امیدواری كرد كه با وجود ظرفیت های مناسب كشور در این زمینه بزودی در تولید داروهای دامی صاحب برند شویم.

وزیر جهادكشاورزی تصریح كرد: امروز عراق بازار هدف خوبی برای تولیدات كشاورزی و دامی كشور است بنابراین می توان زمینه را برای صادرات بخشی از تولیدات داخلی از جمله داروهای دامی به این كشور فراهم كرد.

وی گفت: به طور حتم تولید كیفی علاوه بر رقابت پذیری صادرات ما را به آخرین دستاوردها و تكنولوژی های روز دنیا گره می‌زند كه همین امر ما را به تلاش و تكاپو برای افزایش صادرات وادار می كند.

وی ادامه داد: به طوری كه هم اكنون تولیدكنندگان گوشت مرغ و لبنیات كه در بازارهای صادراتی حضور دارند، توانسته اند كه خود را با استانداردهای روز دنیا تطبیق دهند و بهره وری بالا داشته باشند در حالی كه تولیدكنندگانی كه در بازار داخل مانده اند وضعیت خوبی ندارند و بهره ور نیستند.

اقتصام(3)9186/9132**1558