به گزارش ایرنا، مرتضی صادقی روز شنبه در حاشیه سمینار ترویجی «ارزیابی حسی زیتون» در گفت و گو با خبرنگاران یادآور شد: 14 كارخانه و واحد فرآوری زیتون از قبیل روغن و كنسرو در استان مستقر است كه ظرفیت تولید این واحدها 20 هزار تن برآورد می شود.
وی با اشاره به این كه اكنون حدود یكصد هزار هكتار باغات زیتون در كشور وجود دارد، تصریح كرد: از این میزان سهم استان گلستان هشت هزار و 500 هكتار تعیین شده كه چهار هزار و 800 هكتار آن به باردهی رسیده است.
صادقی یادآور شد: سال گذشته 10 هزار تن میوه زیتون از باغات استان برداشت شد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد كشاورزی استان گلستان با اشاره به رعایت اصول فنی در زمان برداشت و مراحل تولید روغن زیتون در این استان گفت: گلستان در زمینه كیفیت روغن زیتون تولیدی، یكی از سه استان برتر كشور است.
وی اظهار كرد: با توجه به نوع میوه و فرآورده های حاصل از آن باید به كیفیت آن در كنار كمیت توجه شود.
وی ادامه داد: روغن زیتون در سلامت انسان ها بسیار تاثیرگذارتر از سایر روغن های نباتی است و باید به بحث كیفیت در زمینه تولید آن نیز نگاهی خاص داشته باشیم.
صادقی گفت: با برگزاری سمینار ترویجی ارزیابی حسی زیتون و با حضور مدرس اسپانیایی آموزش ها و اطلاع رسانی های لازم به كارشناسان و متخصصان كشاورزی و موسسه استاندارد و مركز بهداشت داده می شود تا تولیدكنندگان نیز بتوانند با راهكارهای بهبود تولید محصول آشنایی بیشتری داشته باشند.
مدیر باغبانی سازمان جهاد كشاورزی گلستان افزود: در این سمینار روش صحیح استحصال روغن زیتون از میوه، نگهداری و مصرف آن به شركت كنندگان آموزش داده می شود.
به گفته صادقی، در این سمینار سه روزه 150 نفر از كارشناسان و متخصصان باغبانی جهاد كشاورزی، صنایع غذایی، كارشناسان فنی آزمایشگاه های مراكز بهداشت و استاندارد، متخصصین كارخانجات روغن كشی و مدیران این كارخانجات و كارشناسان فنی بهداشت از سراسر كشور حضور دارند.
سمینار ترویجی ارزیابی حسی روغن زیتون كشور با همكاری موسسه تحقیقات، ثبت و گواهی بذر و نهال كشور، معاونت باغات وزارت جهادكشاورزی و با هماهنگی شورای بین المللی روغن زیتون جهان مستقر در كشور اسپانیا (IOC) از امروز شنبه به مدت سه روز در گرگان آغاز شد.
3014/1860/ 2025
تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۰۵
گرگان - ایرنا - مدیر باغبانی جهادكشاورزی استان گلستان گفت: در افق پیش بینی شده توسعه زیتون، سطح زیر كشت این محصول به 70 هزار هكتار در این استان افزایش می یاید.