كابل- ايرنا- كارشناس مسائل نظامي و سياسي افغانستان با تاييد حضور داعش در برخي از مناطق اين كشور گفت: داعش براي پيشبرد هدف ايدئولوژي اسلامي ايجاد نشده بلكه وسيله دشمني با كشورهاي اسلامي است.

ژنرال عتيق الله امرخيل روز يكشنبه در گفت وگوي اختصاصي به خبرنگار ايرنا در كابل گفت: آناني كه گروه داعش را ايجاد كرده اند در تلاش آموزش و تجهيز اين گروه هستند و داعش به خودي خود وارد افغانستان نشده است .

روز گذشته يك كانتينر سلاح و تجهيزات نظامي در شهرستان 'شاه جوي' استان زابل افغانستان بدست نيروهاي امنيتي افتاد.

مقامات امنيتي استان زابل افغانستان با تاييد اين گزارش گفتند كه 3 تن به اتهام انتقال اين تجهيزات براي داعشي ها بازداشت شده اند و تحت بازجويي قرار دارند.

اين كارشناس افغان گفت: نيروهاي افغان تاكنون در مقابله با تروريست ها ثابت كرده اند كه با تجهيزات اندك كه در اختيار دارند مي توانند از كشور دفاع كنند.

وي نداشتن تجهيزات لازم براي نيروهاي افغان را مشكل جدي دانست و گفت: دولت افغانستان بايد با استفاده از هر راه ممكن اين خلا تجهيزاتي را رفع كند.

امرخيل ايجاد نيروي هوايي را يكي از ضروريات مهم ارتش افغانستان دانست و افزود: در صورتي كه نيروي هوايي ايجاد نشود تلفات نيروهاي ارتش در رويارويي با تروريست ها افزايش مي يابد و در نبرد با دشمنان با مشكلات جدي مواجه خواهند شد.

امرخيل به اين باور است كه اگر نيروي هوايي افغانستان تجهيز و فعال شود ديگر حضور نيروي هوايي خارجي و شركت آنان در عمليات ضد تروريسم ضرورت نخواهد داشت.

امرخيل بدون اشاره به كشوري خاص گفت: داعش را كشورهايي بوجود آورده اند كه با كشورهاي اسلامي دشمني دارند، آناني كه داعش را ساخته و تجهيز كرده اند براي پيشبرد اهداف خود از هرگونه تلاش، آموزش و پشتيباني از آنان دريغ نمي كنند.

اين كارشناس نظامي افغان در رابطه با حضور داعش در افغانستان گفت: دو ديدگاه وجود دارد اول اينكه داعش در افغانستان حضور يافته است و در آن شكي وجود ندارد افرادي كه تحت نام داعش فعال شده اند متشكل از چند گروه مي باشند كه از مرزهاي بيرون از كشور وارد شده اند.

اما ديدگاه ديگر اين است كه افرادي از طالبان كه در سابق با دولت افغانستان مي جنگيدند به گروه هاي مختلف تقسيم شده اند و يكي از گروه هاي منشعب شده طالبان، پرچم داعش را بلندكرده و با پوشيدن لباس سياه و به نام داعش به صحنه آمده است.

وي گفت: حضور اين افراد در افغانستان هنوز ابتدايي است و حركتي از داعش ديده نشده و بطور عملي با دولت و يا ديگر گروه ها در داخل افغانستان وارد جنگ نشده اند و شايعاتي از حضور آنان در استان هاي غزني، فراه، جوزجان و سرپل شنيده مي شود كه در حال جمع آوري نيرو هستند.

امرخيل از دولت افغانستان خواست كه بايد نيروي اطلاعاتي خود را در رابطه با داعش، بطور جدي فعال سازد تا بتواند از آمادگي آنان گزارش تهيه و در اختيار نيروهاي ارتش قرار دهند و تا زماني كه كار از كار نگذشته عليه آنان اقدام شود.

وي گفت: اكنون ما مي توانيم با نيروي كم و آموزش ديده با آنان مقابله كنيم و از توسعه آنان جلوگيري كنيم.

امرخيل تاكيد كرد كه داعش تندرو ترين گروهي است كه تاكنون ظهور كرده و دولت افغانستان نبايد اجازه دهد كه براي مردم اين كشور مشكل جديدي ايجاد كنند.

به گفته امرخيل حضور هرگونه گروه هاي افراطي باعث تضعيف دولت افغانستان در بخش هاي اقتصادي، امنيتي، سياسي و اجتماعي مي شود.

امرخيل همكاري هاي كشورهاي منطقه را براي نابود كردن گروه هاي تندرو مانند داعش ضروري دانست و از آنان خواست كه در يك هماهنگي كامل پيش از آنكه اين گروه در منطقه پابگيرد، آن را از بين ببرند.

آساق*3*291*1446