تهران - ايرنا - معاون سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور از شناسايي سه ميليارد تن ذخيره جديد معدني در عمليات اكتشاف بر روي 12 هزار كيلومتر مربع در منطقه سنگان خراسان رضوي خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، بهروز برنا روز يكشنبه در سي و سومين گردهمايي علوم زمين در محل سازمان مزبور، اظهار داشت: مطالعات انجام شده در منطقه سنگان از لحاظ غناي مواد معدني، آن را به عنوان عسلويه معدني كشور ارزيابي مي كنند و حاصل تفاهم نامه سه جانبه سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور با سازمان ايميدرو و معاونت معدني وزارت صنعت، معدن و تجارت كه آذرماه 1392 به امضا رسيد، شناسايي ذخاير يادشده را نشان مي دهد.

وي افزود: مطالعات اكتشافي صورت گرفته در منطقه سنگان برپايه بررسي‌هاي ژئوفيزيك هوايي در اين بلوك و در محدوده‌اي بالغ بر 12 هزار كيلومتر مربع در حال انجام است.

معاون اكتشاف سازمان مزبور اظهار داشت: واقعيت اين است كه هر حركت اقتصادي در كشور از اكتشاف معادن آغاز و اكتشاف معادن به عنوان يكي از جاذبه‌ هاي مهم براي رهايي از اقتصاد تك محصولي وابسته به نفت محسوب مي‌شود.

وي تكميل 462 برگ نقشه يكصد هزارم ژئوشيمي، بازنگري بيش از 70 برگ نقشه و بهره‌مندي از 43 برگ نقشه براي شناسايي پتانسيل طلا در كشور به عنوان دستاورد كارشناسان سازمان زمين‌شناسي و اكتشافات‌معدني كشور ذكر كرد.

برنا، شناسايي ذخاير معدني جديد در 10 محدوده و معرفي مناطق اميدبخش معدني به كمك مطالعات ژئوفيزيك هوايي را از تلاشهاي متخصصان اين سازمان برشمرد و گفت: توجه به عناصر نادر خاكي، ليتيم و فلزات استراتژيك با كاربرد اساسي در صنايع معدني حاصل فعاليت در بخش اكتشاف اين سازمان است.

مطالعات بر روي هفت درصد از مساحت كشور موجب شناسايي 57 ميليارد تن ذخيره معدني شد كه حدود 37 ميليارد تن آن ذخيره قطعي و بقيه احتمالي است.

اين مقام مسئول با بيان اينكه فعاليت در بخش اكتشاف معادن مشخصه ريسك‌پذيري دارد و بنابراين ضروري است دولت از انجام اكتشافات در كشور حمايت لازم را به عمل آورد و سازمان زمين‌شناسي نيز بعداز مراحل اوليه اكتشاف، ادامه مسير را بايد به بخش خصوصي واگذار كند.

ارزش ذخاير معدني اكتشافي كشور تاكنون بيش از 770 ميليارد دلار برآورد شده است.

وي يادآور شد: حدود 70 درصد پيشرفت كار در منطقه سنگان صورت گرفته و تاكنون 388 كيلومتر مربع محدوده معدني در اين بلوك تعيين شده و عناصري از جمله آهن، سرب و روي، طلا و مس طي هفت هزار و 500 متر حفاري و حفر 18 گمانه عميق شناسايي شده است.

معاون سازمان زمين شناسي و اكتشافات معدني كشور گفت: واگذاري هفت محدوده طلا با 22 تن ذخيره قطعي، اخذ گواهي كشف براي پنج محدوده با بيش ازهشت تن ذخيره، اخذ گواهي كشف براي ذخاير نيترات و آنتيموان و واگذاري محدوده‌هاي يد دار به عنوان ديگر دستاوردهاي اين سازمان طي 18 ماه گذشته است.

پيش از اين اعلام شد عمليات اكتشافي در پهنه سنگان به وسعت 11 هزار و 500 كيلومتر مربع با اعتباري بالغ بر 132 ميليارد ريال به اجرا گذاشته شده است.

اقتصام (3)1559**1558