به گزارش روز دوشنبه تلويزيون «ان.اچ.كي.» ژاپن، سيستم هاي هشدار دهنده نيروگاه اتمي «فوكوشيما داييچي» مواد راديواكتيو را در محوطه و آب هاي اطراف نيروگاه ثبت كردند و وضعيت «خطرناك» را اعلام كردند.
مسوولان نيروگاه اتمي «فوكوشيما» و شركت پشتيباني كننده آن اعلام كردند: از روز گذشته - يكشنبه - در يكي از كانال تخليه در محوطه اين نيروگاه مقدار قابل توجهي مواد راديواكتيو مشاهده شده است.
تلويزيون «ان.اچ.كي» اعلام كرد: پس از مشاهده مواد نشت شده در محوطه نيروگاه، شركت برق توكيو، تحقيقات و بررسي خود در خصوص علت وجود اين موضوع را آغاز كرده است.
مسوولان نيروگاه اتمي فوكوشيما، پيشتر نيز از نشت مجدد سطح بالاي عنصر راديواكتيو «سزيم» در آب هاي اطراف اين نيروگاه خبر داده بودند.
يكي از مسوولان شركت برق توكيو گفت: حدود ساعت 10 صبح به وقت محلي روز يكشنبه - ديروز - سيستم اعلام خطر اين نيروگاه به صدا درآمد و پس از بررسي مشخص شد كه ميزان مواد راديواكتيو در كانالي كه به بندري در آن نزديكي منتهي مي شود، افزايش يافته است.
بر اين اساس، اندازه گيري سطوح مواد راديو اكتيو در محل نشان دهنده آن است كه مواد ساطع كننده «اشعه بتا» كه در شرايط عادي قابل رديابي نيست تا هفت هزار و 230 «بكرل در ليتر» - واحد اندازه گيري اشعه بتا - افزايش پيدا كرده است.
شركت برق توكيو ظن آن دارد كه آب آلوده موجود در اين كانال احتمالا به بنادر اطراف نشت كرده باشد. به همين خاطر، اين شركت همه فعاليت هاي مربوط به انتقال آب آلوده را به حال تعليق در آورده و دريچه اين كانال در مجاورت بندر را بسته است.
مسوولان نيروگاه اتمي فوكوشيما دائيچي ژاپن اعلام كردند: پس از بررسي مسائل و مشكلات باقي مانده در اين نيروگاه اتمي متوجه شده اند كه رفع مشكلات موجود بسيار دشوارتر از آن چيزي است كه پيش از اين تصور مي شد.
تلويزيون «ان اچ كي» گزارش داد: دو سال پيش، اعضاي كميته دولتي بعد از بررسي وضعيت نيروگاه اتمي فوكوشيما دائيچي اعلام كردند كه سيستم خنك كننده راكتور شماره سه اين نيروگاه دو روز پس از وقوع زمين لرزه سال 2011 ميلادي از كار افتاده است، اما نتايج بررسي هاي جديد شركت توكيو الكتريك به عنوان مجري نيروگاه فوكوشيما دائيچي در محل اين نيروگاه نشان داد سيستم خنك كننده اين راكتور شش ساعت پيش از وقوع زمين لرزه و سونامي از كار افتاده بود و همين موضوع باعث شد سوخت هسته اي بيشتري ذوب شود و در قسمت هاي زيرين راكتور جمع شود.
اين گزارش مي افزايد: اما اكنون مشخص شد ذوب ميله هاي سوخت راكتور فوكوشيما دائيچي بسيار زودتر از آنچه كه مقامات تصور مي كردند، شروع شده و مواد هسته اي بسيار بيشتري پس از ذوب، وارد بخش هاي زيرين تجهيزات اين نيروگاه اتمي شده است.
نتايج تحقيقات در نيروگاه فوكوشيما از سوي كارشناسان ژاپني نشاندهنده آن است كه اقدام كاركنان اين نيروگاه مبني بر تزريق آب به داخل راكتور شماره دو اين نيروگاه هنگام وقوع حادثه زمين لرزه و سونامي مشكلات اين نيروگاه اتمي را پيچيده تر كرده است.
اين كارشناسان معتقدند، آبي كه به راكتور شماره دو تزريق شد، به احتمال زياد با سوخت داخل اين راكتور تركيب شده و همين موضوع باعث توليد هيدروژن بيشتري شده و اين ماده در نهايت به افزايش شديد دماي داخل راكتور منجر و ذوب ميله هاي سوخت هسته اي را تسريع كرده است.
مسوولان اين نيروگاه حتي اخيرا دست به ابتكار جديدي زده و به ايجاد تونل هاي بتني مخصوص در زير نيروگاه روي آورده اند.
آنان اعلام كردند كه اجراي اين طرح مي تواند مانع از نشست آب هاي آلوده به مواد راديو اكتيو و پرتوزا نيروگاه، به اقيانوس شود.
نيروگاه هسته اي دائيچي در فوكوشيما بر اثر حادثه زلزله و سونامي پس از آن در 11 مارس سال 2011 ميلادي - 20 اسفند سال 89 - دچار آسيب جدي شد و در نتيجه آن مواد راديواكتيو به دريا نشت كرد. ميزان نشت مواد راديواكتيو به دريا به حدي بود كه آبزيان سواحل آمريكا نيز آلوده شدند.
در اين حادثه كه متخصصان آن را پس از حادثه «چرنوبيل» در روسيه بزرگترين فاجعه اتمي مي دانند، بيش از 23 هزار كشته و مفقود داشت.
اين حادثه باعث تعطيلي ده ها راكتور هسته اي ژاپن و در نهايت بازنگري در مقررات حفظ و نگهداري نيروگاه هاي هسته اي آن كشور شد.
دولت ژاپن علاوه بر زيان هاي اقتصادي كه در اثر اين حادثه متحمل شد، با مشكلات روحي و رواني افرادي مواجه است كه علاقه اي به بازگشت به سرزمين اجدادي خود ندارند.
با اينكه دولت ژاپن تلاش زيادي براي بازسازي مناطق آسيب ديده جهت بازگشت مردم داشت، اما گزارش ها نشان مي دهد، مردم اين مناطق كه تنها 200 كيلومتر با توكيو پايتخت ژاپن فاصله دارد، به دليل خاطرات بد به جا مانده از اين حادثه، مايل به بازگشت به خانه هاي خود نيستند.
آساق*1*1597**1545
تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۴
پكن - ايرنا - نيروگاه اتمي فوكوشيما داييچي ژاپن كه در زلزله شديد سال 2011 ميلادي و سونامي پس از آن آسيب ديد، بار ديگر دچار مشكل شد و مواد راديواكتيو از آن نشت كرده است.