به گزارش روزدوشنبه روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي، خدمات بهداشتي و درماني شاهرود،'احسان نزاكتي' افزود: شايعه مشاهده مواردي از بيماري ابولا در كشور مطرح شدكه اين موارد در شاهرود تاييد نمي شود.
به گفته وي در روزهاي اخير برخي بيماران با علايم تب و خونريزي به بيمارستانها مراجعه كرده اند كه اين نشانه ها مي تواند با توجه به فصل سرما در نتيجه سرما خوردگي ساده درمان نشده يا بيماري هاي قلبي، ريوي و روماتيسمي در فرد ايجاد شده باشد.
متخصص بيماريهاي عفوني تاكيد كرد: هيچ گونه نگراني از بابت بيماري ابولا و بيماري هاي مشابه آن در شاهرود وجود ندارد.
وي با اشاره به سخنان معاون مركز مديريت بيماريهاي واگيردار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، مرگ بيماران در اثر ابتلا به آنفلوآنزاي فصلي را عادي دانست.
وي بيان كرد: در بيماري آنفلوآنزا يك درصد افراد دچار ذات الريه ميشوند و ذات الريه در كل با درمان، هفت درصد تلفات دارد .
وي تصريح كرد: اين رقم در جوانان سه درصد و در سالمندان 15 درصد است كه در نتيجه هر سال بر اثر ابتلا به آنفلوآنزا تلفاتي رخ مي دهد.
مسوول بخش عفوني بيمارستان امام حسين(ع) شاهرود ادامه داد: در حال حاضر آنفلوآنزاي فصلي در همه كشورها از جمله ايران شايع است .
نزاكتي با بيان اينكه آزمايشگاه 'رفرانس' تنها يك مورد از نمونه هاي مشكوك ارسالي روزهاي اخير از شاهرود را مثبت و از نوع آنفلوآنزاي تيپ A اعلام كرد ،افزود: طبق آخرين آمار هر سه نوع آنفلوآنزاي فصلي در كشور شيوع دارد.
وي تاكيد كرد: بسياري از افراد ناتوان كه بيماريهاي مختلفي دارند حتي اگر به اين ويروس مبتلا نشوند باز هم جان خود را از دست خواهند داد.
به گفته دكتر نزاكتي اعلام موارد مرگ و مير با علايم تنفسي يا ويروس آنفلوآنزا ،تنها با بررسي دقيق و پاسخ نمونه آزمايشگاهي امكان پذير است و فوت تعدادي در اثر ابتلا به آنفلوآنزاي فصلي در كشور موضوع غير معمولي نيست .
وي توصيه كرد: بيماران قلبي، سرطاني،ديابت پيشرفته، نارسايي كليه و كبد، افراد مسن و زنان باردار و افرادي كه دچار ضعف ايمني بدن هستند با آغاز فصل سرما حتما واكسن آنفلوآنزا را تزريق كنند تا از ابتلا به اين بيماري پيشگيري شود.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شاهرود تاكيد كرد: افراد با داشتن تب بالاي 38 درجه به همراه تنگي نفس، خلط خوني، اختلال در هوشياري و هرگونه حالت غيرعادي را جدي گرفته و به مراكز درماني مراجعه كنند .
وي به افرادي كه مبتلا به آنفلوآنزاي فصلي ميشوند،توصيه كرد: با ديگران روبوسي نكنند و رعايت بهداشت فردي در انتقال نيافتن اين ويروس بسيار موثر است.
به گفته دكتر نزاكتي افراد مبتلا حتما دستمال كاغذي همراه داشته باشند كه ويروس آنفلوآنزا از طريق تنفسي با فاصله كمتر از يك متر منتقل ميشوند.
وي اضافه كرد: اين ويروس در فصل سرد سال اگر روي سطح ثابت بيفتد تا هشت ساعت باقي است، چنانچه فردي به دستگيره در، ميله اتوبوس، دستگيره تاكسي و ... دست بزند به اين ويروس آلوده خواهد شد .
وي تاكيد كرد: با توجه به اينكه آنفلوآنزا از طريق مخاط به انسان منتقل ميشود افراد روزانه دو تا سه بار دست خود را با آب و صابون شستشو دهند.ك/1
7358/2047/
تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۹
شاهرود - ايرنا- عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي، خدمات بهداشتي و درماني شاهرود و مسئول بخش عفوني بيمارستان امام حسين(ع) اين شهر، شايعه مرگ افرادي در اثر ابتلا به بيماري ابولا را در شاهرود تكذيب كرد.