مشهد - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی گفت: قیمت گوشت مرغ طی چند روز آینده با اقدامات تنظیم بازار و افزایش میزان ورود گوشت مرغ گرم كاهش می یابد.

'جعفر حاجی مجتهد' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا میزان مصرف ماهانه گوشت مرغ را در خراسان رضوی 9هزار و 500 تن ذكر و بیان كرد: با توجه به جوجه ریزی انجام شده در واحدهای تولیدی استان طی دو ماه اخیر میزان تولید گوشت مرغ بیش از نیاز است.

هم اینك قیمت هر كیلوگرم گوشت مرغ در بازار مشهد 74 هزار ریال است در حالی كه طی چند روز گذشته به حدود 80 هزار ریال رسیده بود.

معاون سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی گفت: طی روزهای آتی با افزایش ورود گوشت مرغ گرم به بازار قیمت شكسته شده و كاهش می یابد.

وی افزود: توزیع گوشت مرغ منجمد با نرخ تعادلی نیز به منظور تنظیم بازار از حدود 10 تا 15 روز پیش آغاز شده لذا هیچ محدودیتی برای عرضه گوشت مرغ منجمد كه تولید داخل است وجود ندارد.

حاجی مجتهد با اشاره به افت قیمت گوشت مرغ به دلیل تولید مازاد در بازار طی چند ماه گذشته و افت قیمت هر كیلوگرم مرغ زنده به 30 تا 35 هزار ریال گفت: این وضعیت موجب ضرر مرغداران و بطور طبیعی كاهش جوجه ریزی شد.

وی افزود: جوجه ریزی كنونی نسبت به همین ماه در سال قبل یك میلیون و 500 هزار قطعه كاهش داشت كه اثر آن از نیمه دوم بهمن ماه در بازار نمود یافت.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد كشاورزی خراسان رضوی گفت: با توجه به پیش بینی این وضعیت برنامه ریزیها برای تنظیم بازار انجام و از 15 روز پیش در این زمینه اقدام شد لذا گوشت مرغ منجمد از طریق شركتهای تعاونی مصرف دولتی و خصوصی، فروشگاههای بزرگ و زنجیره ای و سایر مراكز عرضه می شود.

وی افزود: هیچ محدودیتی برای عرضه گوشت مرغ منجمد در بازار تا تعدیل قیمتها وجود ندارد ضمن آنكه تعاونیها و مراكز كه دارای كد هستند می توانند گوشت مرغ منجمد را از طریق بورس با قیمت مناسبتر و كمتر از نرخ تعادلی خرید و در بازار عرضه كنند.

او گفت: با جوجه ریزی انجام شده و نیز ذخیره قابل توجه گوشت مرغ منجمد در خراسان رضوی مشكلی برای تامین نیاز مردم در آستانه سال جدید و طی ایام نوروز وجود نخواهد داشت.

روزانه 350 تن و سالانه 127 هزار تن گوشت مرغ در خراسان رضوی تولید می شود. بر اساس آمارهای سال 1392 وزارت جهاد كشاورزی خراسان رضوی پس از استانهای اصفهان و مازندران دارای بیشترین ظرفیت تولید مرغ گوشتی در كشور است.

همچنین خراسان رضوی نخستین استان در كشور است كه از سال 1388 تولید مرغ فاقد آنتی بیوتیك را آغاز كرده است. هم اكنون در 23 واحد مرغداری این استان سالانه بیش از شش میلیون قطعه مرغ بدون آنتی بیوتیك تولید می شود. همچنین ماهانه 10 میلیون قطعه جوجه ریزی در خراسان رضوی انجام می شود.

1906/1858