مشهد - ايرنا - رييس هيات مديره كانون زنان بازرگان خراسان رضوي گفت: 12 درصد از دارندگان كارت بازرگاني را در اين استان بانوان تشكيل مي دهند.

'نسرين يوسفي عارفي' روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: از اين ميان عده اي فعال هستند و تعدادي هم فعاليت اندكي داشته و يا غيرفعال هستند.

وي با اشاره به تشكل كانون زنان بازرگان خراسان رضوي در سال 1392 گفت: طي مدت كوتاه فعاليت اين كانون تلاش شده بانوان فعال در عرصه هاي اقتصادي جذب و در اين تشكل اقتصادي عضو شوند.

وي ادامه داد: اعضاي كنوني فعال اين كانون بالغ بر 30 نفر مي باشند كه در حوزه هاي مختلف بازرگاني، حمل و نقل، صنايع قطعه سازي و برق، بهداشتي، غذايي و بسته بندي به عنوان مدير و صاحب شركت و واحد توليدي هستند.

يوسفي افزود: اين كانون در راستاي بهره برداري مطلوب از ظرفيت و توان زنان جامعه طرحهايي را در همين مدت اجرايي كرده كه عموما در جهت توانمندي اينقشر بوده است.

وي گفت: از جمله اين طرحها استفاده از توان و ظرفيت زنان سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزيستي و كميته امداد در واحدهاي توليدي با تمركز بر آموزش و توانمندسازي آنها و خانواده هايشان براي استقلال مالي و خوداتكايي مي باشد.

رييس هيات مديره كانون زنان بازرگان خراسان رضوي افزود: طي توافقي با كميته امداد طي پارسال در جهت بكارگيري زنان سرپرست خانوار و كم برخوردار آموزشهايي براي ورود به عرصه مشاغل مربوطه شروع شد.

وي گفت: اين افراد به چند شركت كه مديريت آن را بانوان فعال اقتصادي بر عهده داشتند معرفي و وارد شركتهاي توليدي شدند.

يوسفي نمونه آن را ورود تعدادي از اين زنان سرپرست خانوار به يك واحد مونتاژكاري قطعه ساز با مديريت يكي از بانوان فعال در اين عرصه در استان ذكر و بيان كرد: امروز اين واحد با اين مديريت به خوبي پيش مي رود ضمن آنكه از توان زنان سرپرست خانوار هم بهره گرفته و زمينه توانمندي و خودكفايي اين قشر محروم را فراهم كرده است.

وي همچنين گفت: بايد ظرفيت و توان قابل توجه جامعه زنان به ويژه زنان توانمند در حوزه هاي مختلف اقتصادي مورد توجه قرار گرفته و حمايت و باور شود.

در مجموع 1370 در خراسان رضوي داراي كارت بازرگاني بوده و عضو اتاق بازرگاني اين استان هستند.

طي هشت ماه سال 1393 ميزان 15 ميليون و 191 هزار تن كالا به ارزش يك ميليارد و 173 ميليون دلار از گمركات و بازارچه هاي مرزي خراسان رضوي به ترتيب حجم آنها به كشورهاي افغانستان، تركمنستان، تاجيكستان و امارات متحده عربي صادر شده است.

كالاهاي عمده صادراتي شامل زعفران در بسته بنديهاي 10 تا 30 گرمي، سيب زميني، رب گوجه فرنگي، شيريني و شكلات سفيد است. همچنين در اين مدت 615 هزار تن كالا به ارزش 363 ميليون دلار از گمركات و بازارچه هاي مرزي به ترتيب حجم آنها از كشورهاي قزاقستان، امارات متحده عربي، ازبكستان و پاكستان به خراسان رضوي وارد شده است.

كالاهاي عمده وارداتي نيز شامل دانه گندم سخت، پنبه، برنج نيمه سفيد شده، جو و ساير غلات به صورت دانه به جز گندم دامي بود.

همچنين در اين مدت 587 هزار تن ترانزيت داخلي و دو هزار و 670 تن ترانزيت خارجي در خراسان رضوي محاسبه شد.

30 درصد صادرات ايران به افغانستان و 50 درصد صادرات آن به آسياي ميانه مربوط به خراسان رضوي و عمده بازرگانان فعال در آن كشورها خراساني هستند.

2713/1858