در این مراسم كه روز چهارشنبه در سازمان مركزی دانشگاه علوم پزشكی استان گلستان برگزار شد، رئیس دانشگاه، دكتر غلامعلی بسكی را از مفاخر استان و كشور توصیف كرد و گفت: دكتر بسكی در سه زمینه مایه افتخارند اول این كه طبیب حاذقی هستند كه زحمات زیادی در عرصه سلامت استان و منطقه كشیده اند و دوم این كه خیر بزرگی هستند كه كارهای عام المنفعه بسیاری انجام داده و كودكان بی سرپرست زیادی را تحت حمایت خویش پرورش داده و تحویل جامعه داده اند.
بر اساس اعلام دانشگاه علوم پزشكی گلستان، دكتر تقی ریاحی افزود: سومین برجستگی ایشان طبیعت دوستی و علاقه به طبیعت است كه باعث شده از وی به عنوان پدر طبیعت ایران نام ببرند.
وی، اهدای نهال به هر كودكی كه در بیمارستان بسكی گنبد به دنیا می آید را كاری بسیار زیبا و ارزشمند خواند و گفت: تلاش خواهیم كرد كه از كارهای زیبای ایشان الگوبرداری شود.
دكتر ریاحی در ادامه گفت: به منظور پاسداشت و ارج گذاری از خدمات و زحمات بی شائبه این عزیز، تالار اجتماعات سازمان مركزی دانشگاه را به نام ایشان نام گذاری كردیم و علاوه بر محوطه سازمان مركزی، در كلیه مراكز آموزشی درمانی گرگان نیز به صورت نمادین به نام وی یك نهال غرس می شود.
در این مراسم كه داماد و دختر دكتر بسكی نیز حضور داشتند خلیل فرشباف، داماد، متولی موقوفات و مدیر عمرانی بیمارستان دكتر بسكی، این اقدام دانشگاه را باعث خوشحالی و آرامش خانواده وی توصیف كرد و گفت: درصددیم بخشی از جاده های شرق استان را به توصیه دكتر بسكی نهال كاری كنیم.
در پایان این مراسم كه اعضای هیأت رئیسه و كاركنان دانشگاه علوم پزشكی گلستان حضور داشتند، یك نهال با دستان دكتر بسكی در محوطه سازمان مركزی دانشگاه غرس شد.
دكتر غلامعلی بسكی معروف به پدر طبیعت و محیط زیست ایران، متولد بهمن سال 1310 در سبزوار است.
وی پس از به پایان رساندن تحصیلات متوسطه در دبیرستان اسرار در رشته طب دانشگاه علوم پزشكی تهران ادامه تحصیل داد و در سال 1345 در رشته جراحی زنان از همان دانشگاه فارغ التحصیل شد.
دكتر بسكی در سال 1345 بیمارستانی را در شهر گنبدكاووس تأسیس كرد اما در سال 1349 زندگی شهری را رها كرد و به مرور تبدیل به یك گیاه خوار كامل شد و زندگی خود را وقف دفاع از محیط زیست و تبلیغ گیاه خواری كرد.
وی پس از دوری از زندگی شهری، در جنگل گلستان اقامت كرد.
وی به مدد كوه پیمایی و پیاده روی های زیاد در میان جنگل ها و دره های پردرخت و پر از چشمه سار، خلق و خوی طبیعت دوستی را دنبال كرد و به این ترتیب بر بیماری های مزمنی از قبیل آب مروارید، دیسك كمر و حساسیت های پوستی خود غلبه كرد.
دكتر بسكی در چند دهه اخیر فعالیت های گسترده ای را در زمینه حفاظت از طبیعت و محیط زیست انجام داد.
وی همچنین بنیاد جهانی دكتر بسكی را با عنوان مكتب حرمت حیات با هدف حفظ محیط زیست راه اندازی كرده و تاكنون بسیاری از اموال خود را نیز صرف امور خیریه كرده است.
تأسیس بیمارستان و زایشگاه دكتر بسكی، تأسیس مدرسه تیزهوشان و نیز خانه ریاضی استان گلستان و سرای گاندی (تیزهوشان فقیر در روستاها) و وقف 6 باب منزل مسكونی در مشهد از دیگر فعالیت های دكتر بسكی است.
وی در سال 1331 ازدواج كرد و اكنون چهار فرزند و 6 نوه دارد.
3039/6159
تاریخ انتشار: ۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۲
گرگان - ایرنا - مراسم درختكاری و نام گذاری تالار اجتماعات دانشگاه علوم پزشكی گلستان به نام دكتر بسكی، در تجلیل از این پزشك خیر و پدر طبیعت ایران، در گرگان برگزار شد.