به گزارش ايرنا مديركل پروژه هاي شركت خدمات ارتباطي ايرانسل راه اندازي اين شبكه را سرآغاز توسعه پهن باند همراه در اين جزيره خواند و گفت: اين توسعه شاه كليد توسعه قشم خواهد بود كه داراي ظرفيت هاي عظيم در عرصه هاي تجاري، گردشگري و صنعتي است.
محمد رضا منصوري با تشريح ظرفيت هاي جزيره قشم به ويژگيهاي اين جزيره اشاره كرد و گفت : جزيرۀ قشم يكي از بزرگترين قطب هاي گردشگري ايران است و با وجود معافيتهاي گمركي گسترده و خدمات پولي و مالي انعطاف پذير يكي از مراكز پررونق بازرگاني كشور نيز محسوب مي شود.
به گفته وي جزيرۀ قشم به دليل قرار گرفتن در مسير كريدور شمال – جنوب و مجاورت با تنگۀ هرمز موقعيت استراتژيك ترانزيتي دارد و همچنين با وجود معافيت مالياتي 20 ساله و امكان مالكيت خارجي 100درصدي، بهشت سرمايه گذاري در كشور است.
وي انتخاب قشم به عنوان هفدهمين شهر ايران براي راه اندازي شبكه نسل چهار تلفن همراه را نشانه اهميت بالا اين جزيره براي اقتصاد ايران اسلامي خواند و گفت: بعد از بندرعباس و كيش، قشم سومين شهر استان هرمزگان است كه اين امكان ارتباطي فوق العاده ارزشمند و تاثيرگذار برخوردار مي شود.
مديركل پروژه هاي شركت خدمات ارتباطي ايرانسل دربارهي وضعيت خدمات اين شركت در استان هرمزگان گفت: درحال حاضر ايرانسل گسترده ترين پوشش شبكه را در خليج فارس و جزاير ايراني دارد و به غير از شهر بندرعباس و جزاير كيش و قشم، بندر كنگ، گچين و درگهان نيز تحت پوشش نسل سوم ايرانسل قرار دارند.
منصوري تصريح كرد: درمجموع افزون بر 33 شهر، 339 روستا،900 كيلومتر از جادهها و راههاي اصلي و فرعي و هفت جزيره مسكوني استان هرمزگان تحت پوشش خدمات ايرانسل هستند.
وي پوشش جمعيتي شبكه ايرانسل را در هرمزگان 99 درصد اعلام كرد و گفت: ايرانسل 317 آنتن BTS در اين استان دارد و ميزان بهرهگيري از طرح جزيره هوشمند ايرانسل در اين استان نيز 36 درصد است.
'تاثيرات بهرهگيري از نسل چهارم اينترنت همراه'
مديركل پروژه هاي شركت خدمات ارتباطي ايرانسل در بخش ديگري از سخنان خود نقش نسل چهارم اينترنت تلفن همراه را در اقتصاد، توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات كشور، پيشبرد اهداف اقتصاد مقاومتي، فرهنگ، اقتصاد فرهنگي و شبكه ملي اطلاعات مهم ارزيابي كرد و درباره تاثيرات اقتصادي آن گفت: هر 10 درصد افزايش ضريب نفوذ پهن باند منجر به 38.1 درصد رشد در توليد ناخالص ملي ميشود و به ازاي هر يك درصد افزايش ضريب نفوذ پهن باند، نرخ اشتغال دو درصد و نرخ بهرهوري در توليد 13 درصد افزايش مي يابد.
منصوري درباره روند توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات در كشور نيز گفت: اينترنت پهن باند بر تقاضاي بازار، روند فناوري و حركت در جهت تحقق اهداف چشمانداز 20ساله تغيير ايجاد خواهد كرد.
به گفته وي تغييرات رفتاري كاربران و تقاضاي روزافزون براي استفاده از خدمات مبتني بر داده، نياز به سرعت و كيفيت بيشتر در انتقال دادهها و نياز به دسترسي دائمي به خدمات ديتا منجر به تغيير تقاضاي بازار خواهد شد.
'پهنباند و تحقق چشمانداز 20 ساله'
مديركل پروژه هاي شركت خدمات ارتباطي ايرانسل با اشاره به روند توسعه پهناي باند در جريان تحقق چشمانداز بيست ساله كشور، نهادينهسازي براي توسعه و توليد علم و تحقيقات، افزايش سهم توليد ناخالص ملي در توليدات علمي، توسعه و تقويت جنبش نرمافزاري و تاكيد بيشتر بر رويكردهاي نوآورانه و تحقق رشد اقتصادي سريع، ثابت و پيوسته را از جمله مزاياي توسعه باندپهن عنوان كرد.
وي همچنين با اشاره به تاثير بهرهگيري از اين تكنولوژي بر اقتصاد مقاومتي گفت: باتوجه به اطلاعات ارائه شده و براساس تجارب بينالمللي، بخشي از اهداف اقتصاد مقاومتي با توسعه شبكه پهن باند محقق خواهد شد، چراكه اين تكنولوژي بر كاهش وابستگي به نفت، اصلاح الگوي مصرف، ايجاد تحرك، پويايي و بهبود شاخصهاي كلان، توانايي مقاومت در برابر عوامل تهديدزا، تكيه بر ظرفيتهاي داخلي، رويكرد جهادي، مردم محوري، امنيت اقلام راهبردي و اساسي، فساد ستيزي و دانش محوري تأثيرگذار است.
'امكان اشاعه فرهنگ ايراني و اسلامي با فناوري نسل چهارم'
منصوري با اشاره به تاثير اينترنت پهنباند بر فرهنگ نيز گفت: با استفاده از اين خدمت امكان اشاعه فرهنگ ايراني و اسلامي به اقصي نقاط دنيا با افزايش دسترسي و سهولت نرمافزاري و سختافزاري براي توليد و توزيع محتواي فرهنگي و مذهبي، الگوي سبك زندگي اسلامي و ايراني توسط علما، متخصصين و آحاد مردم فراهم و ارتقاي فرهنگي جامعه از طريق افزايش ميزان نشر و توزيع و همچنين سهولت دسترسي مقرون به صرفه به كتاب، انواع فيلم و محتواهاي ويدئويي در حوزههاي علمي، مذهبي، فرهنگي، سبك زندگي، انواع نواها و آواهاي ملي، محلي، مذهبي و آثار هنري ممكن ميشود.
وي افزود: همچنين با بسط امكان توزيع گسترده پيامدهاي ناشي از فرهنگ نامطلوب، توسعه آموزش در راستاي رفع بدآموزيهاي فرهنگي و قانونگريزي در بستر انتقال پهن باند با استفاده از عكس، متن و ويديو از توسعه فرهنگ نامطلوب جلوگيري ميشود و با فراهم آوردن دسترسي به اينترنت پهن باند براي تمامي اقشار جامعه فارغ از موقعيت جغرافيايي و زمان در حوزههاي آموزش، بهداشت و درمان و امنيت پايدار، زمينههاي توسعه عدالت اجتماعي محقق ميشود.
منصوري همچنين گفت: اين تكنولوژي ميتواند بستري مناسب در جهت تحقق دولت الكترونيك و همراه در راستاي تحقق مفهوم اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي «شهروند الكترونيك» نيز باشد.
'رشد 200 درصدي مصرف ديتا شبكه ايرانسل'
به گفته مديركل پروژه هاي شركت خدمات ارتباطي ايرانسل مصرف ماهيانه ديتاي شبكه ايرانسل در پايان بهمن ماه امسال به بيش از 5000 ترابايت رسيده است كه اين ميزان مصرف در قياس با دوره قبل از بهرهبرداري در شهرهاي تحت پوشش اينترنت پهن باند بيش از 200 درصد رشد يافته است.
وي درباره سرعت انتقال ديتا تصريح كرد: سرعت انتقال داده در شبكه اينترنت نسل سوم (3 G)ايرانسل در حال حاضر به طور متوسط 10 برابر شبكه نسل 2.75 (EDGE) و سرعت انتقال داده در شبكه اينترنت نسل چهارم(4G )ايرانسل درحال حاضر به طور متوسط 12 برابر شبكه(3G ) و 120 برابر نسل 2.75 است.
منصوري درباره سهم جزيره قشم از ميزان مصرف ديتا نيز گفت: ميزان مصرف ديتا در جزيره قشم به ازاي هر ماه در پايان بهمن ماه به بيش از 3 ترابايت رسيده است و اين ميزان مصرف نيز در قياس با دوره قبل از بهرهبرداري 3G و 4G ايرانسل در جزيره قشم بيش از 50 درصد رشد يافته است.
'كاربردهاي نسل چهارم اينترنت همراه'
منصوري كاربردهاي گسترده اينترنت همراه را آموزش، حمل و نقل، خدمات مبتني بر مكان، سرگرمي و سلامت دانست و گفت: سرفصلهاي اين كاربردها هر كدام زيرشاخههاي مختلفي چون بازيهاي آموزشي مبتني بر واقعيت مجازي، آموزش تعاملي پيشرفته با استفاده از واقعيت مجازي، هوشمندسازي جادهها و كنترل ترافيك، كنترل و پايش وسايل نقليه به صورت لحظهاي(Real-Time)، آگهيهاي چندرسانهاي با كيفيت بالا و با توجه به موقعيت كاربر، خدمات واقعيت افزوده مبتني بر مكان، مشاهده و شنيدن محتواي چندرسانهاي با كيفيت بالا به طور همزمان روي تلفن همراه، تبلت و ساير وسايل الكترونيكي، استفاده از خدمات پزشكي از راه دور و ايجاد پرونده سلامت الكترونيك براي تمامي شهروندان را دربر مي گيرد.
با راهاندازي شبكه نسل چهارم ايرانسل براي اولين بار در ايران، مشتركين تلفن همراه و كاربران خدمات باند پهن همراه كشور ميتوانند اينترنتي با كيفيت جهاني را تجربه كرده و با استفاده از سيمكارتهاي Usim به عنوان سيمكارتهاي نسل جديد ايرانسل، خدمات 4G را جايگزين ساير روشهاي دسترسي به اينترنت كنند.
نسل چهارم تلفن همراه تمام قابليتهاي جديد ترين گوشيهاي موجود در بازار را پشتيباني ميكند و با استفاده از اين خدمات امكان دريافت و مشاهده فايلهاي ويدئويي با كيفيت HD، بازي به صورت آنلاين و بدون تاخير زماني، استفاده همزمان براي چند كاربر بدون كاهش كيفيت خدمات، استفاده از برنامههاي كاربردي (اپليكيشن) و محصولات و خدمات مبتني بر اينترنت با سهولت و كيفيت فوقالعاده فراهم خواهد شد.
در آيين آغاز بهره برداري از شبكه نسل چهارم تلفن همراه شركت ايرانسل در جزيره قشم كه در محل هتل پارك قشم با حضور مديران ارشد اين شركت، اصحاب رسانه هاي قشم و بندرعباس و نمايندگان فروش ايرانسل در قشم برگزار شد، دوتن از مديران ارشد اين شركت نيز درباره تاثيرات راه اندازي اين شبكه درجذب گردشگران و سرمايه گذاران به قشم و همچنين درباره تعرفه ها، طرح هاي تشويقي و بسته هاي تخفيفي ديتا مطالبي را مطرح كردند.ك/2
1871/6048
تاریخ انتشار: ۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۰
قشم – ايرنا – بهره برداري از شبكه نسل چهار تلفن همراه توسط اپراتور دوم (ايرانسل) پنجشنبه بطور رسمي در جزيره قشم آغاز شد.