تهران - ايرنا - مدير پژوهش و فناوري شركت ملي گاز ايران در خصوص بومي سازي دانش فني حلال شيرين سازي، گفت: هم اكنون سالانه پنج هزار و ٣٠٠ تن حلال شيرين سازي در پالايشگاههاي كشور مصرف مي شود و اين مقدار با راه اندازي كامل فازهاي پارس جنوبي به ١٣ هزار تن مي رسد.

به گزارش ايرنا از روابط عمومي وزارت نفت، سعيد پاك سرشت افزود: بومي سازي اين حلال يكي از طرحهايي بشمار مي رود كه از پنج سال پيش آغاز شده است و امروز به نتايجي دست يافتيم كه قابل عرضه است.

وي با بيان اينكه واحدهاي شيرين سازي يكي از واحدهاي اصلي تصفيه گاز براي جداسازي گازهاي اسيدي H٢S و CO٢ است، يادآور شد: هنر اصلي اين واحد، برخورداري از دانش فني حلال است كه توانايي جداسازي اين مواد را به نحوي كه ايجاد خوردگي نكند داشته باشد.

به گفته وي، اين كار از پنج سال پيش در واحد پژوهش و فناوري شركت ملي گاز ايران، با هدف فرموله كردن دانش فني حلال و شناسايي اجزاي مختلف آن آغاز شد.

مدير پژوهش و فناوري شركت ملي گاز ايران ادامه داد: هم اكنون مدعي هستيم كه براي مشخصات هرنوع گاز و براي رسيدن به گاز تصفيه شده برحسب نوع خوراك و نوع پالايشگاه اين دانش وجود دارد و مي توانيم حلال مناسب آن را نيز توليد كنيم.

پاك سرشت تاكيد كرد: براي اين كار نياز به زيرساختهاي آزمايشگاهي بسيار بالا براي يافتن مشخصات آن برحسب وجود H٢S و CO٢ است و از سوي ديگر نيز بايد توان طراحي پالايشگاه را داشته باشيم و از ابزارهاي شبيه سازي مناسب بهره ببريم.

وي ادامه داد: پي بردن به خواص شيميايي و فيزيكي حلال نيازمند طيف گسترده اي از آزمايشهايي بود تا بدانيم اين حلال فرموله شده چه تاثيري روي پارامترهاي مختلف طراحي دارد.

به گفته وي، براي طي كردن اين مسير و شبيه سازي نياز به پايلوت بود تا تستهاي اوليه آزمايشگاهي و عملياتي را روي آن پياده كنيم كه اين كار نيز انجام و در شرايط مختلف تست شد.

وي با بيان اينكه در كنار اين فعاليتها بايد امكان بازيابي حلالهاي مستعمل را نيز فراهم مي كرديم، گفت: مديريت حلال و بازيابي حلالهاي مستعمل نيز در اين پروژه انجام شد و توانستيم با روشهاي خاص، حلالهاي مستعمل را بازيافت كنيم.

مدير پژوهش و فناوري شركت ملي گاز ايران تاكيد كرد: هم اكنون اين توانمندي در داخل كشور وجود دارد و آزمايشگاههايي داريم كه تستهاي مربوط به آمين را در زمان كوتاه، با هزينه كمتر انجام دهد و در ادامه، اين تست ها را نيز تحليل كنند.

اقتصام(1)9141**1558