به گزارش ایرنا، سردار غلامرضا جلالی در حاشیه نخستین مرحله از رزمایش پرتوی بوشهر در گفت و گو با خبرنگاران افزود: اطلاع رسانی از زمان و محل رزمایش پرتوی به كشورهای همسایه با این هدف انجام شده تا هیچ گونه نگرانی برای آنها نباشد.
وی یادآورشد: در نامه یاد شده به مسوولان كشورهای همسایه، آمادگی جمهوری اسلامی برای كمك و انتقال تجربه و آموزش كشورهای یاد شده نیز اعلام شده است.
سردار جلالی ادامه داد: رزمایش پرتوی بوشهر دوازدهمین رزمایش در سایت های هسته ای و سومین رزمایش سراسری به ترتیب در استان های مركزی ، اصفهان و بوشهر است.
وی اضافه كرد: جمهوری اسلامی ایران یك كشور هسته ای است و در این رزمایش از هفت استان هسته ای، سه استان در این حوزه فعال است.
رییس سازمان پدافند غیرعامل كشور گفت: برای اینكه پاسخی به نیازهای احتمالی مدیریت شرایط بحران داده شود، سازكاری بین دولت و نیروهای مسلح تصویب شده كه مجوز بكارگیری نیروهای مسلح را به استاندار استان های هسته ای داده است.
سردار جلالی افزود: این امر در راستای ایجاد حداكثر هماهنگی و آمادگی بین مجموعه مدیریتی و نیروهای مسلح است .
وی اظهار داشت: هر چند ایمنی نیروگاه اتمی بوشهر بالاست اما توجه به مدیریت بحران نیز یك ضرورت است.
سردار جلالی گفت: در همین راستا استان های بوشهر، مركزی و اصفهان در صدر برنامه های توانمند سازی برای مقابله با مسایل احتمالی هسته ای سازمان پدافند غیرعامل كشور قرار دارند.
وی افزود: برای استفاده از ظرفیت نیروهای مردمی جانشین سازمان پدافند غیرعامل در استان ها به فرمانده سپاه پاسداران محول شده است.
رییس سازمان پدافند غیرعامل كشور یادآورشد: در مدیریت بحران علیه هر منشاء ای هماهنگی و فرماندهی حرف نخست را می زند.
وی گفت: شرط موفقیت رزمایش و تمرینات نتیجه آن است كه اشكالات شناسایی و در سامانه اصلاح قرار گیرد تا در مراحل بعدی برطرف شود.
سردار جلالی افزود: در رزمایش پرتوی بوشهر تمركز زیادی برای ارتقای آمادگی مردمی انجام شده است.
این رزمایش در سه مرحله به مدت دو روز در استان بوشهر انجام می شود كه روز نخست آن به صورت ستادی به شكل مانور دورمیزی است كه هم اینك آغاز شده است.
رزمایش عملی ساعت 7.30 دقیقه صبح روز شنبه در سایت نیروگاه اتمی بوشهر با كنترل آلودگی های فرضی توسط پرسنل نیروگاه انجام می شود.
مرحله سوم نیز درون شهر بوشهر توسط دستگاههای اجرایی و اعضای كارگروههای مشترك رسالت های پیش بینی شده را انجام می دهند.
نیروگاه اتمی بوشهر نخستین نیروگاه هسته ای جمهوری اسلامی ایران است كه دارای ظرفیت تولید یكهزار مگاوات برق است.
بهره برداری از نیروگاه اتمی بوشهر در شهریور 90 در محل این نیروگاه كه در فاصله پنج كیلومتری جنوب شهر بوشهر واقع شده، انجام شد.
هم اینك برق تولیدی نیروگاه اتمی بوشهر از طریق شبكه سراسری بخشی از نیازهای انرژی كشور را تامین می كند.
پیش از این، رزمایش پرتوی در استان های مركزی و اصفهان نیز توسط سازمان پدافند غیرعامل كشور انجام شده است.
6045/1772
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۰
بوشهر- ایرنا - رییس سازمان پدافند غیرعامل كشور گفت: با توجه به آغاز سومین رزمایش پرتوی در بوشهر از صبح امروز (جمعه)، این مهم طی نامه ای از طریق وزارت امور خارجه به همسایگان در كشورهای منطقه اعلام شده است.