حمیدرضا جانباز روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در یاسوج افزود: وزارت نیرو و شركت مهندسی آب و فاضلاب نیز تاكیدات و برنامه ریزی لازم را با همكاری دولت و استانداران مربوطه در زمینه مقابله با بحران كم آبی در این شهرها انجام داده است.
وی با بیان اینكه برنامه ای برای جیره بندی آب در این سه شهر و هیچ نقطه ای از كشور تاكنون پیش بینی نشده است، اظهار كرد: رویكرد وزارت نیرو این است كه بتواند با استفاده از سایر روش ها اقدام به حل بحران كمبود آب در برخی نقاط كشور كند.
وی گفت: قطع برخی انشعابات غیرضروری و تبدیل آنها به بخش آب آشامیدنی، فرهنگ سازی و آگاهی بخشی مردم در زمینه مصرف بهینه آب و جذب اعتبارات لازم از جمله اقدامات و راهكارهای جایگزین جیره بندی آب خواهد بود.
جانباز از كاهش 19 درصدی میانگین بارشها دركشور خبر داد و گفت: تعداد شهرهای دچار تنش آبی در بدبینانه ترین حالت هم اكنون حدود 547 شهر پیش بینی شده است.
وی افزود: با توجه به بارش های پیش بینی شده در روزهای باقی مانده امسال و نیز فروردین و اردیبهشت 94 و همچنین با انجام برخی اقدامات پیشگیرانه احتمال كاهش تعداد شهرهای با تنش آبی در آینده وجود دارد.
جانباز یكی از راهبردهای وزارت نیرو و شركت مهندسی آب و فاضلاب كشور را استفاده از مشاركت بخش خصوصی و فاینانس خارجی برای اجرای طرح ها و مجتمع های بزرگ آب و فاضلاب عنوان كرد.
وی از انعقاد 80 قرارداد با بخش خصوصی شامل اوراق مشاركت، استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی و فاینانس خارجی به روش بیع متقابل وقراردادهای B.O.O وB.O.T در دو حوزه آب و فاضلاب خبر داد.
جانباز میزان سرمایه گذاری این قراردادها را افزون بر 31 هزار میلیارد ریال اعلام كرد.
وی با بیان اینكه در سال جاری بیش از 200 میلیارد تومان به بخش مجتمع های آبرسانی روستایی اختصاص یافت، افزود: در سال 94 نیز 400 میلیارد تومان از محل كمك های تملك و دارایی به این بخش تخصیص داده شده است.
وی ابراز داشت: شركت مهندسی آب و فاضلاب نیز آمادگی دارد در سال 94 و از محل روش های نوین تامین منابع مالی به همین میزان نیز طرح ها و مجتمع های آبرسانی روستایی در سطح كشور اجرا كند.
معاون وزیر نیرو گفت: با تصویب مجلس شورای اسلامی و حمایت دولت نیز 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای شتاب دهی در روند اجرای مجتمع های آبرسانی روستایی برای سال 94 پیش بینی شده است.
جانباز تاكید كرد: این در حالی است كه به دلیل خشكسالی های اخیر و كمبود اعتبار در سال های گذشته شاخص برخورداری روستاهای كشور در زمینه آب آشامیدنی سالم حدود سه درصد كاهش یافته است.
وی با تاكید بر اینكه سالانه حدود 800 میلیارد تومان از محل های مختلف برای اجرای طرح های فاضلاب كشور هزینه می شود، افزود: اكنون حدود 270 شهر كشور دارای انشعاب فاضلاب هستند.
جانباز از سرمایه گذاری بیش از دو هزار و 400 میلیارد تومان از محل طرح های دولتی برای توسعه آب و فاضلاب شهرهای كشور خبر داد.
وی تاكید كرد: یكهزار و 100 میلیارد تومان از این میزان در بخش آب و معادل همین رقم نیز در حوزه فاضلاب سرمایه گذاری خواهد شد.
وی ابراز داشت: علاوه بر تخصیص این میزان اعتبار،از محل قانون خرید تضمینی آب و نیز مشاركت بخش خصوصی معادل همین رقم یعنی بیش از دوهزار میلیارد تومان دیگر برای اجرا و توسعه طرح های آب و فاضلاب در سال 94 پیش بینی شده است.
/6110/3016 /1596
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۵
یاسوج - ایرنا- معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شركت مهندسی آب و فاضلاب گفت: سه شهر بندرعباس، سنندج و كرمان از نظر تامین آب آشامیدنی در وضعیت قرمز قرار دارند.