خليل ساعي روز يك شنبه در جمع خبرنگاران اظهار كرد: از 43 نوع بلاياي طبيعي كه در جهان شناخته شده امكان وقوع 34 مورد در ايران وجود دارد و آذربايجان شرقي با 20 مورد، يكي از استان هاي حادثه خيز كشور محسوب مي شود.
وي با اشاره به تشكيل كارگروه هاي تخصصي 21 گانه در استان افزود: با در نظر داشتن امكان وقوع بلاياي طبيعي در هر لحظه در استان، اين كارگروه ها تشكيل و شرح وظايف خاصي براي آنها تعريف شده و در كوتاه ترين مدت وارد مرحله عملياتي مي شوند.
ساعي با بيان اينكه پيشگيري، آمادگي، مقابله و بازسازي چهار اصل مهم در مديريت بحران هستند گفت: كاهش اثرات بلاياي طبيعي، آموزش و تمرين، رساندن آثار حوادث غيرمترقبه به حداقل و بازسازي و فراهم كردن امكانات اوليه زندگي در اصول مديريت بحران بسيار حائز اهميت هستند.
وي خاطرنشان كرد: سطوح حوادث و بلاياي طبيعي براي مديريت بحران استان بسيار مهم است چرا كه بر اثر شدت حادثه كارگروه ها و هماهنگي هاي لازم صورت مي گيرد و اگر حادثه اي بزرگ و در سطح ملي باشد با استان هاي معين و در صورت وقوع حادثه در سطح كوچك و استاني با شهرستان هاي معين هماهنگي هاي لازم انجام مي شود.
ساعي گفت: تامين تجهيزات لازم و نحوه بكارگيري تجهيزات نيز در مديريت بحران بسيار مهم است از اين رو دوره هاي آموزشي مختلف براي تمامي دست اندركاران اين حوزه برگزار كرده ايم.
مديركل مديريت بحران استانداري آذربايجان شرقي همچنين به اصول مصاحبه و اطلاع رساني در مديريت بحران اشاره كرد و گفت: هر فردي در مواقع بحراني مجاز به اطلاع رساني و مصاحبه نيست و به ترتيب استاندار، معاون عمراني و مديركل مديريت بحران حق اطلاع رساني و دادن آمار را دارند.
ساعي گفت: به عنوان مثال در زلزله ارسباران در ابتدا اعلام شد كه 307 نفر تعداد تلفات جاني اين زلزله است كه بعدا اين رقم به 229 نفر كاهش يافت و اين اطلاع رساني غلط موجب تشنج در بين مردم شد.
وي افزود: كشورهاي جهان به خصوص ژاپن در اين خصوص تجربه هاي زيادي دارند و به عنوان مثال در ژاپن ايستگاه راديويي در اختيار مديريت بحران قرار گرفته كه در مواقع بحراني بيش از 21 ساعت برنامه و اطلاع رساني دارد.
ساعي قطع ارتباط تلفني را يكي از مشكلات زمان وقوع حادثه عنوان كرد و گفت: براي مقابله با اين مشكل شبكه بيسيم در استان راه اندازي شده كه در آن واحد امكان برقراري ارتباط با تمامي فرمانداران استان وجود دارد و در كنار اين سيستم، سامانه BTS نيز در استان راه اندازي شده كه شماره همراه 150 مدير استاني در آن وارد و امكان ارتباط مستقيم و بدون قطعي فراهم شده است.
وي همچنين به تجهيزات و زيرساخت هاي مديريت بحران استان اشاره كرد و افزود: اين ساختمان به رغم اينكه اولين در كشور است اما بر اساس نيازهاي سال 82 ساخته شده و جوابگوي نيازهاي امروزي نيست از اين رو با شهرداري تبريز تفاهم نامه اي بسته ايم كه در 56 هكتار از پارك دو هزار هكتاري عباس ميرزا ، ساختمان و محل جديد مديريت استان را احداث كنيم.
استان آذربايجان شرقي با سه ميليون و 724 هزار و 620 نفر جمعيت، يكي از استان هاي بزرگ و پرجمعيت شمال غرب ايران محسوب مي شود. كلان شهر تبريز طبق سرشماري سال 90 يك ميليون و 695 هزار و 94 نفر جمعيت دارد.
7233/6183
تاریخ انتشار: ۱۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۰
تبريز - ايرنا - مديركل مديريت بحران استانداري آذربايجان شرقي گفت: اين استان، يكي از حادثه خيزترين مناطق كشور به شمار مي رود به طوري كه امكان وقوع بيش از 20 نوع بلاياي طبيعي در استان وجود دارد.