بروجرد- ايرنا- يك روانپزشك و متخصص اعصاب و روان ازدواج را يكي از مراحل مهم زندگي خواند و گفت: ازدواج چند مرحله اي شامل طي كردن دوران آشنايي، نامزدي و عقد بهترين نوع ازدواج است.

به گزارش ايرنا دكتر حميد رضا حكمت روز يكشنبه در سمينار ازدواج مناسب در سالن همايش دانشكده پيراپزشكي دانشگاه آزاد اسلامي واحد بروجرد افزود: ازدواج چند مرحله اي از ازدواج تك مرحله اي طولاني تر است و فرصت آشنايي بيبشتري به طرفين مي دهد.

وي با اشاره به بررسي و مشخص شدن معيارها، چارچوب ها و اهداف در ازدواج چند مرحله اي گفت: امروز كه ازدواج هاي سنتي كمتر مورد نظر جوانان است و سطح آگاهي و شناخت طرفين از يكديگر كمتر شده جوانان بايد با هوشياري بيشتر و كمك از مراكز مشاوره و رسيدن به درك درست از ازدواج در اين راه گام بردارند.

اين روانپزشك با اشاره به تفاوت مسايل و مشكلات جوامع امروزي با گذشته افزود: بيشتر ازدواج ها در گذشته سنتي و فاميلي بود لذا آمار طلاق به دليل آشنايي قبلي خانواده ها كم بود.

وي آشنايي اينترنتي را بدترين نوع آشنايي طرفين عنوان كرد و گفت: آشنايي اينترنتي بيشتر در سنين پايين اتفاق مي افتد و در آن دسترسي به اطلاعات واقعي طرفين محدود است لذا اين نوع آشنايي معمولا با شكست مواجه مي شود.

دكتر حكمت به دوستي هاي قبل از ازدواج در اغلب جوانان اشاره كرد و افزود: وقت كشي و به تاخير انداختن ازدواج، مطرح نكردن موضوع با خانواده ها و درخواست مسايل جنسي در دوران دوستي نشان دهنده عدم تمايل طرف مقابل براي ازدواج است.

وي احساس نياز به همراه داشتن، بچه دارشدن، دوست داشتن، داشتن حامي و شريك را از دلايل درست ازدواج دانست و افزود: ضديت عليه والدين، فرار از فشار خانواده و اجتماع، ازدواج فاميلي و اجباري، ترك تنهايي، رفع نيازهاي جنسي، درمان بيماري هاي رواني و احساس ترحم و گناه از دلايل نادرست ازدواج هستند.

اين متخصص اعصاب و روان به جوانان و افرادي كه شرايط تشكيل خانواده را دارند توصيه كرد با افراد معتاد، عصبي، پرخاشگر، مسووليت ناپذير، شخصيت هاي وسواسي و افراد داراي اختلالات جنسي ازدواج نكنند.

رييس شبكه بهداشت و درمان بروجرد نيز هدف از برگزاري سمينار ازدواج مناسب را ارتقاي سطح اگاهي دانشجويان براي انتخاب همسر مناسب عنوان كرد و گفت: متاسفانه تغييرات در سبك زندگي افراد باعث بروز پديده هاي شوم اجتماعي از جمله طلاق شده است.

محسن صيرفي با اشاره به افزايش آمار طلاق و كاهش آمار ازدواج در كشور افزود: حدود 3/49 درصد طلاق ها در پنج سال نخست و 2/14 درصد آنها در 10 سال نخست زندگي انجام مي شوند.

وي ضمن هشدار نسبت به افزايش بچه هاي طلاق در جامعه گفت: وجود اين بچه ها اثرات منفي بر جامعه دارد كه اميدواريم نسل جديد ديد جامع تري نسبت به زندگي داشته باشند.

ارايه مقاله با عنوان ازدواج مناسب توسط يكي از دانشجويان رشته پزشكي و برگزاري مسابقه كتبي بين شركت كنندگان از ديگر برنامه هاي اين سمينار بود.

3031/3022