آبادان-ایرنا- مدیر عامل شركت پتروشیمی آبادان، ظرفیت تولید این مجتمع را 110 هزار تن خواند و گفت:نبود خوراك لازم، توان تولیدی این شركت را به 70 هزار تن كاهش داده است.

عملیات ساختمانی مجتمع پتروشیمی آبادان، سال 1346 از سوی شركت آمریكایی آغاز شد و سال 1348 نیز این شركت،به بهره برداری رسید.

ظرفیت اولیه این شركت، تولید 20 هزار تن پی وی سی، 1 هزار تن دودسیل بنزن و 24 هزار تن سود سوز آور در سال بود.

طرح افزایش تولید این شركت نیز، سال 1354 به منظور افزایش تولید پی وی سی به 60 هزار تن در سال اجرایی شد، ولی مجتمع پتروشیمی آبادان طی سالهای 1359 تا 1367دبه دلیل جنگ ایران و عراق ویران شد كه پس از پایان جنگ تحمیلی از سوی متخصصان داخلی بازسازی شد.

تولید پی وی سی این شركت در سال 1384 به حدود 60 هزار تن افزایش یافت و رسیدن به تولید سالانه 110 هزار تن پی وی سی هدف طرح توسعه این مجتمع است.

مجتمع پتروشیمی آبادان سه محصول عمده تولید می كند كه شامل PVC در گریدهای مختلف با ظرفیت ١١٠ هزار تن در سال، كاستیك سودا با ظرفیت ٣٠ هزار تن در سال و DDB با ظرفیت ١٥ هزار تن در سال است.

'علیرضا صدیقی زاده' مدیرعامل شركت پتروشیمی آبادان دوشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های خبری آبادان، از سازمان منطقه آزاد اروند به عنوان فرصتی برای توسعه پایدار این مناطق یاد كرد و گفت:اگر از این فرصت در راستای توسعه صنعتی شهر استفاده نشود، با توجه به بافت جمعیتی، این منطقه به محلی برای ورود كالاهای لوكس و غیر ضروری تببدیل می شود.

وی ادامه داد:زمانی این مزایا می تواند برای شهرستان های آبادان و خرمشهر سودبخش باشد كه با بتوان این منطقه را با استفاده از فرصت منطقه آزاد، از نظر صنعتی به ویژه در بخش نفت و گاز توسعه دهیم و نخستین نیاز توسعه این صنعت نیز تامین خوراك مجتمع های پالایشگاه هی و پتروشیمی است.

صدیقی زاده با بیان برنامه های دولت یازدهم در خصوص استفاده از مزیت های رقابتی استان های كشور در توسعه، گفت:مزیت رقابتی استان خوزستان برای توسعه صنعتی، منابع گازی است.

مدیرعامل شركت پتروشیمی آبادان در ادامه با طرح این پرسش كه برای توسعه این شهر، سهم آبادان از گاز استحصال شده از میدان های گازی برای بخش صنعت چه میزان است، گفت:آبادان هیچ سهمی در این خصوص ندارد و سرمایه گذاری نیز بدون تعیین تكلیف خوراك طرح های صنعتی و پتروشیمی در اینجا سرمایه گذاری نمی كند.

وی همچنین در خصوص لزوم اتصال شبكه گاز مجتمع پتروشیمی آبادان به زنجیره مجتمع های پتروشیمی كشور، افزود:نخستین پرسشی كه در خصوص اجرای طرح های توسعه ای پتروشیمی آبادان مطرح می شود، آن است كه برای این طرح ها، تامین خوراك كنیم.

صدیقی زاده گفت:اگر مجتمع پتروشیمی آبادان را به زنجیره تولید محصولات پتروشیمی متصل شود، این ظرفیت در این مجتمع وجود دارد كه تولیدات تا 2 برابر نیز افزایش یابد.

این مسئول در مجتمع پتروشیمی آبادان تاكید كرد:هم اكنون بیش از 60 مجتمع كوچك و بزرگ پتروشیمی در كشور در حال ساخت یا فعالیت است كه همه آنها به وسیله خط لوله اتیلن غرب به یكدیگر متصل است، ولی آبادان كه تا مجتمع پتروشیمی ماهشهر تنها 100 كیلومتر فاصله دارد، از مزیت تبادل این زنجیره محروم است.

صدیقی زاده با بیان پیگیری های انجام شده برای اتصال این مجتمع به زنجیره تولید محصولات پتروشیمی، افزود:قرار است، از خط لوله اتیلن به كرمانشاه و كردستان، انشعابی به آبادان واگذار شود تا این مجتمع نیز بتواند طرح های توسعه ای خود را اجرا كند.

وی در ادامه سخنانش با تاكید بر لزوم حمایت سازمان منطقه آزاد اروند در خصوص تامین زیرساخت، افزود:در این صورت، بخش خصوصی نیز به عنوان مصرف كننده وارد عرصه شده و سرمایه گذاری می كند.

وی تاكید كرد:شركت شستا به عناون سهامدار اصلی مجتمع پتروشیمی آبادان این آمادگی را دارد كه در صورت تامین شدن خوراك، تولید این مجتمع را تا دو برابر كنونی افزایش دهد.

به گزارش ایرنا، ظرفیت كنونی پتروشیمی آبادان 110 هزار تن است كه به دلیل كمبود خوراك، این شركت توان 70 هزار تن تولید دارد.

این مجتمع به دلیل كمبود خوراك، 40 هزار تن ظرفیت خالی دارد و در صورت تامین زیرساخت، تولید این مجتمع تا دو برابر افزایش می یابد.

حدود 20 درصد از تولیدات این مجتمع به دیگر كشورها صادر شده و 80 درصد تولید نیز در كشور به فروش می رود.

7104/6125