دكتر محمدرضا كریمی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: فصد نقش مهمی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماریها دارد اما برای سالمندان، كودكان و یا افراد با بیماریهای مزمن و مبتلایان به سرطان كه سیستم ایمنی ضعیف دارند، توصیه نمی شود.
وی خاطر نشان كرد: به غیر از گروههای مزبور انجام فصد بویژه در افرادی كه خون غلیظ دارند، برای پیشگیری از بیماریهای مختلف دو تا سه بار در سال توصیه می شود.
به گفته وی، فصد همچنین در پیشگیری از بیماریهای مختلف مانند سكته های قلبی و مغزی برای رعایت اعتدال و حفظ سلامتی بدن نقش بسزایی دارد.
وی اظهار كرد: از سوی دیگر فصد در درمان بیماریهای آسم، دیسك و كمر درد، عصب سیاتیك، سینوزیت، سردرد و وسواس فكری نقش مهمی دارد.
وی با بیان اینكه در طب سنتی و اسلامی فصد بیشتر برای افراد 'دمی مزاج' با حجم و غلظت خون زیاد توصیه می شود افزود: این افراد دارای ویژگی هایی شامل استخوان بندی درشت، رویش زیاد مو، چشم و لب درشت بوده و بیشتر مردان را شامل می شود.
كریمی ادامه داد: در انجام فصد از طریق نیشتر زدن به سیاهرگ های مختلف بدن خون گرفته می شود كه این اقدام باید توسط پزشكان با تجربه و آشنا به طب سنتی انجام شود.
وی با بیان اینكه از فصد رگ های مختلف بدن در درمان انواع بیماریها استفاده می شود گفت: معمولا این رگ ها در قسمت های خارج آرنج، داخل آرنج، پست دست چپ و راست، زیر زبان، پشت زانو، پشت پا و پشت گوش قرار دارند.
فصد به معنای خون گرفتن از طریق نیشتر زدن به رگ می باشد و در طب سنتی و اسلامی كاربرد دارد.
فصد همچنین باعث خروج اخلاط فاسد بدن با خروج خون می شود.
خلط های چهارگانه عبارتند از چهار مایع خون، صفرا، سودا و بلغم در تن آدمی كه چهار مزاج مختلف را ایجاد كرده و ریشه و اساس طب سنتی می باشد.
3027 / 6053
تاریخ انتشار: ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۶:۰۶
مشهد - ایرنا - رییس موسسه حجامت و طب سنتی خراسان رضوی گفت: انجام فصد یا نوعی رگ زنی برای خون گرفتن برای برخی افراد مضر است.