همدان- ایرنا- مدیركل صنایع تبدیلی وزارت جهاد كشاورزی گفت: ایجاد صنایع تبدیلی متناسب با ظرفیت تولید محصولات استانها اولویت این وزارتخانه در برنامه ششم توسعه است.

علیرضا پوربصیر شامگاه دوشنبه در حاشیه گشایش اولین نمایشگاه تخصصی صنایع تبدیلی كشاورزی و ماشین آلات صنایع غذایی در همدان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: قرار است در برنامه ششم توسعه متناسب با مزیت و استعداد استانها صنایع تبدیلی ایجاد شود.

وی اضافه كرد: سیب زمینی از جمله محصولاتی است كه توجه به صنایع تبدیلی برای آن در اولویت است چرا كه در سال های گذشته چه در مواقعی كه محصول سیب زمینی خوب بوده و یا با كمبود مواجه شده ، مشكلاتی در این بخش وجود داشته است.

وی اظهار كرد: برای محصول سیب زمینی باید همه زنجیره های این بخش شامل سردخانه و انبارها نگهداری و فرآوری و بازار مورد توجه قرار گیرد.

پوربصیر با بیان اینكه استان همدان سالانه یك میلیون تن محصول سیب زمینی تولید می كند و یكی از قطب های تولید سیب زمینی در كشور است افزود: ایجاد صنایع تبدیلی برای این استان ضروری است و در برنامه ششم توسعه طرح های خوبی برای این استان اجرا خواهد شد.

وی صنایع تبدیلی و غذایی را حلقه مفقوده بخش كشاورزی دانست و گفت: اگر بتوان در استان ها متناسب با استعداد و ظرفیت ها صنایع تبدیلی ایجاد كرد، بخش كشاورزی از این موضوع سود می برد

و موجب رشد و توسعه مطلوب صنایع تبدیلی می شود.

وی اضافه كرد: صنایع غذایی یكی از خصوصی ترین صنایع كشور است كه بخش زیادی از اشتغال كشور را به دوش دارد و در خدمت اشتغال و تولید كشور است.

پور بصیر گفت: برپایی نمایشگاه در ارتباط با صنایع تبدیلی و غذایی ارتباط مسقیمی با بخش كشاورزی دارد و در ایجاد ارزش افزوده و كاهش ضایعات بسیار موثر است.

30 واحد فعال حاضر در نمایشگاه همدان در طول پنج روز جدیدترین محصولات و تولیدات خود در حوزه صنایع تبدیلی كشاورزی را معرفی می كنند.

واحدهای حاضر در این نمایشگاه شامل ماشین آلات صنایع غذایی، اجرای سردخانه های آمونیاكی، كارخانجات تولید كننده مواد غذایی، تجهیزات برودتی صنعتی، فرآورده های لبنی، طراحی و ساخت انواع سردخانه های زیر صفر و بالای صفر و تـهیه قطعات سردخـانه ای، بسته بندی حبوبات، فرآوری و بسته بندی آجیل و خشكبار، كارخانجات تولید كننده خوراك دام و طـیور، دیگ های بخار و آب گـرم است.

اولین نمایشگاه تخصصی صنایع تبدیلی كشاورزی و ماشین آلات صنایع غذایی همدان از تاریخ 11 تا 15 اسفند ماه سال جاری همه روزه از ساعت 15 تا 20 پذیرای كشاورزان، كارشناسان و بازدید كنندگان است.

استان همدان سالانه پنج میلیون و 500 هزار تن انواع محصول تولید می كند كه یك میلیون و 200 هزار تن آن استفاده به روز می شود.

2087/6993