حسن ضیاء الدینی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا اظهار داشت: ارایه خدمات دندانپزشكی به دانش آموزان در مرحله نخست در سطح مدارس شهر تهران انجام می شود و از سال آینده در مدارس دوره ابتدایی سراسر كشور اجرایی خواهد شد.
وی تصریح كرد: تمامی امكانات این كلینیك های سیار توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی تامین می شود و به دانش آموزان پایه های اول تا ششم ابتدایی خدمات دندانپزشكی از جمله معاینه دندان، فلورایدتراپی و تقویت مینای دندان به صورت رایگان ارایه می شود.
مدیر كل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش یادآورشد: آموزش و پیشگیری دانش آموزان و والدین در خصوص سلامت و دهان از دیگر اقدامات كلینیك های سیار و ثابت دندانپزشكی در مدارس ابتدایی است.
ضیاءالدینی اضافه كرد: قرار است كلینیك های سیار دندانپزشكی 20 اسفندماه با حضور وزرای آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در یكی از مدارس ابتدایی شهر تهران گشایش می یابد.
** پوسیدگی دندان 65 درصد كودكان زیر 12 سال
بحث سلامت دهان و دندان همواره یكی از مسایل بهداشتی مدارس به ویژه در دوره ابتدایی مطرح بوده و در سال های اخیر طرح های مختلفی نیز دراین زمینه به اجرا در آمده است. در سال تحصیلی جاری بیش از 7 میلیون دانش آموز در دوره اول و دوم ابتدایی ثبت نام كردند.
براساس آماری كه روز گذشته (دوشنبه) در همایش ارتقاء سلامت دهان و دندان ویژه مربیان بهداشت مدارس اعلام شد بیش از 65 درصد از كودكان زیر 12 سال پوسیدگی دندان دارند.
رییس دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی در این همایش با اشاره به كمبود مربی بهداشت مدارس گفت: شاخصDNFT كه تعداد دندان های پوسیده، پرشده و كشیده شده را نشان می دهد؛ اخیرا این شاخص در ایران در كودكان 12 ساله 2.09 درصد و در كودكان 6 ساله 5.1 درصد اعلام شد.
حمید صمدزاده افزود: در آمار جدید بیش از 45 درصد هزینه درمان سرپایی كشور صرف خدمات دندان پزشكی می شود.
صمدزاده با اشاره به اینكه برنامه مشترك ارتقاء سلامت دهان ودندان دانشآموزان مقطع ابتدایی در بیستم اسفندماه جاری كلید خواهد خورد، گفت: این برنامه با همكاری صدا و سیما پیگیری می شود و قرار است در هر منطقه یك مدرسه مشخص و تعدادی یونیت سیار، وضعیت سلامت دندان دانش آموزان را بررسی كنند و درمان اولیه انجام شود. همچنین قرار است 70 درصد هزینه دندان پزشكی توسط بیمه پرداخت شود.
اكبرزاده رییس همایش ارتقاء سلامت دهان و در همایش ارتقاء سلامت دهان و دندان، ویژه مربیان بهداشت مدارس نیز بر اهمیت پیشگیری تاكید كرد و گفت: اكثرا پوسیدگی دندان از كودكی آغاز میشود؛ اما عواقب آن تا پایان عمر همراه فرد میماند، به همین علت پیشگیری از درمان مهم تر است.
فراهنگ ** 1883 ** 1569
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۱
تهران - ایرنا - مدیر كل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش گفت: بر اساس تفاهم نامه میان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با این وزارتخانه، كلینیك های دندانپزشكی سیار و ثابت در مدارس ابتدایی راه اندازی می شود.