تهران – ایرنا - مدیربازرگانی شركت ملی نفتكش ایران گفت: با توجه به اینكه به دلیل تحریم ها، كل ظرفیت ناوگان ملكی اختصاصا در اختیار صادرات نفت كشور قرار دارد و این شركت حمل‌و‌نقل كل ظرفیت نفت‌خام صادراتی و سایر فرآورده‌های نفتی كشور را برعهده دارد، بنابراین از نوسانات بازار بین‌المللی تا حدود زیادی مصون مانده است.

به گزارش ایرنا، نصرالله سردشتی مدیر بازرگانی شركت ملی نفتكش ایران درخصوص تاثیر كاهش قیمت نفت در فعالیت نفتكش های ایرانی، گفت: نرخ اجاره و كرایه حمل نفتكش‌ها براساس قرارداد منعقده و طبق فرمول توافقی خاصی انجام می‌پذیرد و به همین دلیل از تحولات پرشتاب بازار، كم‌تر متأثر می شود.

وی خاطرنشان كرد: تنظیم سرعت كشتی‌ها و استفاده از زمان مناسب جهت انجام تعمیرات ادواری از جمله راهبردهای شركت ملی نفتكش ایران در استفاده بهتر از تحولات بازار با توجه به نوسانات قیمت نفت است.

مدیر بازرگانی شركت ملی نفتكش ایران با اشاره به تاثیر قیمت نفت بر فعالیت نفتكش ها در عرصه بین المللی، گفت: كاهش بهای نفت بر مناطق عرضه و تقاضا تأثیری فوری دارد به عنوان مثال كاهش شدید بهای نفت تأثیری منفی بر تولید شیل آمریكا برجای گذاشته، چنانچه بسیاری از پروژه‌های اكتشافی پرهزینه آب‌ های عمیق را به حالت تعویق درآورده‌اند.

وی افزود: اساسا سقوط بهای نفت باعث تولید بیشتر تولیدكنندگان خلیج‌فارس شده به طوری كه برداشت محموله‌ها از خلیج ‌فارس جایگزین برداشت از آمریكا و بقیه كشورها شده است.

سردشتی ادامه داد: با توجه به موارد فوق، حمل نفت خام از خلیج‌فارس رونق گرفته و این در حالی است كه كاهش قیمت سوخت و افزایش كرایه حمل نیز باعث شده تا مالكان از سود مناسبی برخوردار شوند.

مدیر بازرگانی شركت ملی نفتكش ایران، ادامه داد: به‌طور اجمالی، پایین‌ بودن قیمت نفت، تولید نفت شیل را غیرمنطقی می‌كند و از طرفی دیگر واردات آمریكا بیشتر شده تا بتواند این تعادل را در بازار داخلی حفظ كند.

سردشتی با بیان اینكه تولید نفت خام یك فاكتور مهم و اثربخش در بازار تانكرها است، خاطرنشان كرد: بهای نفت و نرخ اجاره كشتی های نفتكش اساساً كار دشواری است.

وی با اشاره به اینكه در حال حاضر درباره بهای نفت‌خام پیش‌بینی ضعیفی وجود دارد، گفت: البته از ماه اكتبر تاكنون منحنی پیش‌خرید نفت دوباره تغییر كرده به طوری كه قیمت فروش نفت تحویلی برای آینده بالاتر از قیمت‌های فروش فوری است كه این امر موجب حمایت از بازار نفتكش‌ها می شود.

مدیر بازرگانی شركت ملی نفتكش ایران، ادامه داد: از سوی دیگر دیدگاهی وجود دارد كه بر پایداری قیمت‌های پایین نفت برای یك دوره زمانی تأكید می‌كند.

سردشتی گفت: اگر عربستان سعودی مصمم باشد در تولید نفت شیل آمریكا كاهش ایجاد كند، لازم است قیمت فعلی نفت برای یك دوره نسبتاً طولانی ثابت بماند.

مدیر بازرگانی شركت ملی نفتكش ایران، افزود: البته از آنجا كه در بهترین حالت دورنمای كلی اقتصادی چندان مطلوب نیست لذا احتمال كمی وجود دارد كه تقاضای فعلی بتواند ذخایر مازاد بازار را جذب كند.

وی اضافه كرد: از طرف دیگر سال جاری (2015) از لحاظ رشد و توسعه نفتكش‌های با محدودیت روبه‌رو است كه در این شرایط احتمالا استفاده از نفتكش‌ها به‌ صورت مخزن ادامه می‌یابد و اما در مورد نرخ اجاره كشتی‌ها در سال جاری، رشد ناوگان محدودی پیش‌بینی می‌شود.

سردشتی با بیان اینكه دورنمای آینده برای نرخ اجاره كشتی‌ها كمی مثبت‌تر به‌نظر می‌رسد، گفت: همانطور كه قبلاً اشاره شد بهای پایین نفت برای تولید نفت خاورمیانه امتیازی محسوب می شود، لذا دورنمای اجاره نفتكش‌ها اندكی بهتر به‌نظر می‌رسد.

اقتصام(1)2022**1558