پكن - ایرنا - سخنان «وندی شرمن» معاون سیاسی وزیر امور خارجه آمریكا، خشم جمعی از مردم شهر «سئول» پایتخت كره جنوبی را برانگیخت و آنان با حضور در خیابان ها به سخنان این مقام آمریكایی اعتراض و خواستار عذرخواهی مقامات واشنگتن شدند.

«وندی شرمن» معاون سیاسی وزیر امور خارجه آمریكا اوایل هفته جاری در سخنانی گفته بود كه كره جنوبی و ژاپن نمی توانند از تاریخ مشترك خود در برابر چین بر سر اختلافات ارضی شان با آن كشور دفاع كنند.

وی در سمینار بنیاد «كارنگی» برای صلح بین المللی و در كلامی متناقص گفت: تنش ارضی تاریخی میان كره جنوبی، ژاپن و چین به قدری مایوس كننده شده است كه واشنگتن چاره ای نمی بیند تا برای حل این مستله، همكاری خود با این سه كشور شمال شرق آسیا را بیشتر كند.

بیان این سخنان كه پیشتر اعتراض رهبران احزاب سیاسی كره جنوبی را در پی داشت، امروز جمعی از مردم شهر سئول را به خیابان ها كشاند.

معترضان با تقبیح سخنان معاون وزیر امور خارجه آمریكا، موضع او را غیرمسوولانه دانستند و نسبت به آن اعتراض كردند.

خبرگزاری «یونهاپ» كره جنوبی در گزارشی از این اعتراضات نوشت: معترضین و جمع كثیری از فعالان مدنی كره ای روز چهارشنبه در مقابل سفارت آمریكا در شهر سئول تجمع كردند و به سیاست های كاخ سفید اعتراض كردند.

آنان با سردادن شعارهایی، از مقامات آمریكایی خواستند تا ضمن عذرخواهی از سخنان شرمن، وی را توبیخ كنند.

معترضان با خطرناك توصیف كردن سخنان این مقام آمریكایی، اعلام كردند: او با چنین سخنانی در مسیری گام برداشته است كه دولت ژاپن قصد دارد به اشتباهات تاریخی گذشته خود سرپوش بگذارد.

شهروندان كره ای با بیان اینكه «حمایت آمریكا از ژاپن به دلیل منافع ملی تاسف بار است»، از دولت كره جنوبی خواستند تا رسما مراتب اعتراض خود را به واشنگتن اعلام كرده و خواستار عذرخواهی آنها شود.

سخنان معاون وزیر امور خارجه آمریكا در كره جنوبی با واكنش روبرو شد. «جون یونگ - هون» رییس حزب ائتلاف دمكراتیك كه حزب اصلی مخالف دولت كره جنوبی است، با تقبیح سخنان مقام آمریكایی، دولت سئول را نیز به بی لیاقتی در اتخاد موضعی قاطع نسبت به اظهارات تفرقه افكنانه آمریكایی ها متهم كرد.

وزارت امور خارجه كره جنوبی نیز یكشنبه گذشته - 11 اسفند ماه - در واكنش به اظهارنظرهای احزاب و گروه های داخلی نسبت به سخنان دیپلمات ارشد آمریكایی اعلام كرد كه سئول در گفت و گو با واشنگتن به این نتیجه رسیده است كه موضع كاخ سفید در قبال مسائل تاریخی از جمله اختلافات ارضی در شمال شرق آسیا تغییری نكرده است.

روابط چین و كره جنوبی با ژاپن همواره به دلیل رخدادهای تاریخی در خلال جنگ جهانی دوم و پاره ای از اختلافات مرزی دچار تنش بوده است.

دو كشور همچنین در خصوص جزایر موجود در دریای جنوبی چین كه هر یك ادعای مالكیت بر آن را دارند، دچار كشمكش سیاسی هستند.

آساق*231*1597**1545