به گزارش ایرنا از اعلام روز شنبه روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، ناوگروه سی و سوم ارتش جمهوری اسلامی در ادامه ماموریت خود و پس از ترك بندر جاكارتای اندونزی وارد تنگه مالاكا شد تا با عبور از آن، مسیر خود را به سمت هند ادامه دهد.
این برای دومین بار است كه یك ناوگروه ایرانی از تنگه مهم مالاكا عبور میكند. پیش از این ناوگروه بیست و چهارم متشكل از ناوشكن «سبلان» و ناو لجستیك «خارك»، با عبور از اقیانوس هند، خلیج بنگال از تنگه مالاكا عبور كرده بود و برای اولین بار وارد بزرگترین اقیانوس جهان (آرام) شد.
این تنگه به دلیل نزدیكی به كشورهایی چون چین، ژاپن، مالزی و سنگاپور و تردد زیاد كشتیهای نفتكش، تجاری، تفریحی و نظامی از اهمیت خاصی برخوردار است و عبور و مرور از آن كمی مشكل.
تنگهٔ مالاكا (كه در كنار تنگههای هرمز و باب المندب مهمترین مثلث تجارت دریایی جهان را تشكیل میدهند)، آبراهی درمیان سوماترا و شبهجزیره مالایاست كه دریای آندامان در اقیانوس هند را به دریای چین جنوبی در اقیانوس آرام متصل میكند و كشور سنگاپور نیز در جنوبیترین نقطه این تنگه واقع شده است.
نام این تنگه برگرفته از نام بندر مالاكا در مالزی است كه در سدههای 16 و 17 میلادی از اهمیت بهسزایی برخوردار بود.
تنگهٔ مالاكا، قیفیشكل بوده و مساحتی در حدود 65 هزار كیلومتر مربع را در میگیرد.
این تنگه با 800 كیلومتر طول، بین 50 تا 320 كیلومتر عرض دارد كه باریكترین قسمت آن در جنوب تنگه واقع شده و به سمت شمال عریضتر میشود.
تنگه مالاكا یكی از مهمترین گذرگاههای دریایی جهان شناخته میشود و از مهمترین بندرهای آن میتوان به بندر بِلاوان در اندونزی و بندرهای ملاكا و پنانگ در مالزی اشاره كرد.
بنا بر برخی آمار منتشر شده، نزدیك به یك چهارم از محمولههای نفت خام دنیا از این تنگه عبور میكنند كه پس از تنگه هرمز مهمترین شاهراه حمل و نقل دریایی نفت در دنیا بشمار میرود.
با شكلگیری پدیده شوم دزدان دریایی در منطقه خلیج عدن و تنگه بابالمندب و حضور ناوگان دریایی حدود سی كشور جهان ازجمله ایران در این منطقه، در سالهای اخیر بواسطه ناامن شدن این منطقه برای دزدان دریایی، دامنه عملكرد آنها به سمت تنگه مالاكا نیز كشیده شده است.
ناوگروه 33 همچنین در راستای ماموریت خود روز بیستم بهمنماه در بندر كلمبو واقع در سریلانكا پهلو گرفته بود و 3 روز در این كشور حضور داشت كه فرماندهان و دانشجویان این ناوگروه در مراكز علمی و دریایی سریلانكا حضور یافته بودند.
پس از آن این ناوگروه جمهوری اسلامی روز 8 اسفندماه 93 و پس از گذشتن از خط استوا در بندرتانجوگ پریوك اندونزی پهلو گرفت.
بازدید ایرانیان مقیم اندونزی از یگانهای شناور ایران در بندر جاكارتا، دیدار فرماندهان ناوگروه با معاون عملیات ناوگان غرب اندونزی و شهردار جاكارتای شمالی و بازدید فرماندهان و دانشجویان از شناور لجستیك آب -خاكی اندونزی از مهمترین فعالیتهای صورت گرفته ناوگروه 33 نداجا در اندونزی بود.
اجتمام**9303 ** 1418
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۶
تهران - ایرنا - ناوگروه سیوسوم نیروی دریایی ارتش در ادامه ماموریت خود وارد تنگه مالاكا شد تا با عبور از آن، مسیر خود به سمت هند را ادامه دهد.