در اين مطلب كه روز يكشنبه به قلم «حامد رشيدي» در صفحه ديپلماتيك رسالت منتشر شده، آمده است: در اين ميان، رياض به ارسال سيگنالها و پالسهاي منفي در خصوص مذاكرات هسته اي ايران و اعضاي 1+5 ادامه مي دهد.
استقبال رسانه هاي وابسته به خاندان سلطنتي آل سعود از سخنراني مضحكانه و غير قابل توجيه نتانياهو در كنگره ايالات متحده آمريكا نشان دهنده استيصال واقعي عربستان سعودي در ميدان مذاكرات هسته اي ايران و اعضاي 1+5 محسوب مي شود.
استيصالي كه روز به روز تحت تاثير استمرار مذاكرات و اثبات كامل تر صلح آميز بودن فعاليت هاي هسته اي كشورمان بيشتر مي شود.
روزنامه هاي عربستاني مانند الجزيره، الشرق الاوسط و الحيات، جملگي در تحليل ها و اخبار خود به انعكاس سخنراني بنيامين نتانياهو پرداخته و نگراني هاي وي در خصوص فعاليت هاي هسته اي ايران را مورد تاييد قرار دادند.
حتي ستون نويس روزنامه الحيات به طور مستقيم از رژيم صهيونيستي خواست تا مانند هميشه با استفاده از زور نگراني خود ( در قبال جمهوري اسلامي ايران) را بر طرف كند! واقعيت امر اين است كه رياض آخرين نفس هاي خود را در مذاكرات هسته اي ايران و اعضاي 1+5 مي كشد.
سفر اخير جان كري وزير امور خارجه ايالات متحده آمريكا به رياض با هدف اقناع مقامات آل سعود در خصوص توافق هسته اي با ايران صورت گرفته است.
بديهي است كه اگر عربستان سعودي در اين خصوص خود را با ضرباهنگ تحولات هسته اي و مذاكرات صورت گرفته همراه نسازد، به مانند رژيم اشغالگر قدس با انزوا و شكستي سخت مواجه خواهد شد.
البته در صورتي كه مذاكرات هسته اي ايران و اعضاي 1+5 نيز بنا به هر دليلي به نتيجه نرسد، عربستان سعودي به عنوان كشوري كه يكي از نقشهاي اصلي بر هم زننده معادله را داشته است، از سوي جامعه جهاني و افكار عمومي دنيا مورد تقبيح قرار خواهد گرفت.
در جريان مذاكرات وين 8، سعود الفيصل وزير امور خارجه ناتوان عربستان سعودي سفري به محل برگزاري مذاكرات داشت. وي در فرودگاه وين به مدت يكساعت و نيم با جان كري وزير امور خارجه ايالات متحده آمريكا در هواپيماي خود ديدار و گفتگو كرد.
«استفاده از برگ نفت عليه ايران و روسيه» محور اصلي سخنان ملك فيصل را تشكيل مي داد.
در نتيجه اين سخنان، شاهد عقب نشيني ايالات متحده آمريكا از توافقات صورت گرفته در مذاكرات آذرماه امسال و در نتيجه، تمديد دوباره توافقنامه ژنو بوديم.
از اين رو نقش منفي رياض در مذاكرات هسته اي و همراهي مستقيم آل سعود و دولت نتانياهو در اين معادله، بر همگان مسجل و عيان مي باشد.
آنچه مسلم است اينكه رياض در صورت رسيدن يا عدم رسيدن طرفين به توافق نهايي، در هر صورت بازنده خواهد بود. در چنين شرايطي استمرار سنگ اندازي هاي آل سعود صرفا هزينه هاي شكست را براي آنها بيشتر خواهد كرد.
عربستان سعودي هم اكنون با تنفس مصنوعي رژيم صهيونيستي به تقابل خود با ايران در عرصه مذاكرات هسته اي ادامه مي دهد.
آل سعود اميدوار بود سخنان بنيامين نتانياهو در كنگره ايالات متحده آمريكا و تاكيد وي بر «اعمال فشار نفتي به ايران « در ازاي» امضاي توافق نهايي» ، مورد توجه اعضاي 1+5 قرار گيرد اما شواهد و مستندات موجود نشان مي دهد كه حتي برخي هم پيمانان نتانياهو نيز از وي بابت بيان اين فرضيه مضحكانه و ناكارآمد انتقاد كرده اند.
اين فرضيه نتانياهو، مبتني بر بازي عربستان سعودي در زمين رژيم صهيونيستي و در تقابل با ايران بوده است.
به عبارت بهتر، استناد نتانياهو به مسئله «كاهش قيمت نفت» در سخنراني وي در كنگره، نشان از همفكري و همكاري مستقيم عربستان سعودي با دولت نتانياهو در تنظيم متن سخنراني نخست وزير رژيم صهيونيستي دارد.
منبع: روزنامه رسالت
اول ** 1346 **
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۵
تهران- ايرنا- روزنامه «رسالت» در يادداشتي نوشت: عربستان سعودي خود را در وضعيتي سخت و آشفته گرفتار مي بيند، تحولات ناشي از مرگ ملك عبدالله و جايگزيني ملك سلمان از يك سو و تحولات خاورميانه و منطقه از سوي ديگر، منجر به آشفتگي ذهن مقامات آل سعود شده است.