به گزارش ایرنا از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام ، آیتالله اكبر هاشمی رفسنجانی یكشنبه در جلسه شورای آزاداندیشی دینی با توجه به تأكید اسلام بر ضرورت تحقیق در امور اعتقادی و آزادی فكر و بیان در قرآن گفت: در عصر ارتباطات و سرعت بالای تحولات و پیشرفتهای علمی، فقه و اجتهاد پویا ضرورت امروز جامعه است تا آزاداندیشی اسلام را در سطوح مختلف حوزهها و دانشگاهها نشان دهد.
وی خاطر نشان كرد: راهنماییهای الهی، روشنفكر را از لغزشها حفظ كرده و امكان آزادمنشی در تفكر و اندیشه و شجاعت در بیان مشكلات جامعه و ترسیم چشمانداز برای آینده را فراهم میكند.
هاشمی رفسنجانی افزود: اگر روشن اندیشان و روشنفكران دقیق اندیش و موشكاف اسلامی میدان دار نباشند و جریان درخشان و دگرگون آفرین روشنفكری دینی به حركت در نیاید، جریانات انحرافی مانند طالبان، القاعده، بوكوحرام و داعش با كمك و حمایت برخی از كشورها به ویژه رژیم اشغالگر قدس شكل گرفته و جوانان را با اسرائیلیات مخدوش و خرافات و پیرایهها كه متأسفانه در روایات ما سابقه دارد، جذب خواهند كرد.
وی با تأكید بر اینكه جریان مترقی اسلامی را باید به معنای جامعهی خداشناس مبتنی بر عقل دانست، افزود: تفكر و تعقل مهمترین سرمایهی انسانها برای رسیدن به جایگاه شایستهی قرآنی است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تعقل را به عنوان شاخص اصلی شناخت حق از باطل و امری مقبول در جهان ذكر كرد و گفت: خرد مبتنی بر منطق و استدلال، تنها سلاحی است كه میتواند در مقابل خشونت، تندروی و سایر مسایلی كه امروز به ناحق مظهر اسلام شده است، قرار گیرد.
هاشمی رفسنجانی قرآن كریم را مؤثرترین منبع الهی برای هدایت انسان و بازگو كننده معارف ناب مكتب اسلام به عنوان تنها وسیله دمیدن روح به كالبد جامعه و امید دادن به نسل جوان اعم از شیعه و سنی دانست.
وی اظهار داشت: امید دادن به نسل جوان و نوخاسته، بستگی به نگاه روشن به دین و آموزههای آن و توجه به شرایط زمانی و مكانی دارد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: خداوند انسان را عاشق ذات خود آفریده كه این امر منشأ تكامل و پیشرفت است و هیچ بشری از رسیدن به كمال گریزان نبوده و ما میتوانیم با كمك گرفتن از قرآن كریم، سنت نبوی و روایات ائمه، عوامل روشنفكری دینی را پایه و اساس تربیتی خود قرار داده و انحرافات موجود را از جامعه دور سازیم.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: تمام گزارشهای ارائه شده در محورهای علم، فرهنگ، تمدن، دانش و فناوری، اخلاق و تربیت و مذاهب، فقه و حقوق و توجه به مسایل آزاداندیشی نیاز روز انسانها است.
وی افزود: مسلمانان باید در زمان حال زندگی كرده تا بتوانند با تمام پیچیدگیهای مسایل جاری و سیاسی به پرسشهای روز پاسخ دهند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود به كتاب 'آزاد اندیشی اسلامی، روشنفكری دینی' اشاره كرد و گفت: آن مجموعه را در پاسخ به سوالات نشریه حوزه نوشته بودم كه میتواند نقطه آغازی برای بحثهای آزاداندیشی در حوزههای علمیه باشد.
حمید میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه با اشاره به اینكه نگران تحقق بحث آزاداندیشی در دانشگاه بودم، گفت: خوشبختانه آییننامههای آن ابلاغ شد.
دكتر میرزاده افزود: قرآن كریم مصداق اكمل آزاداندیشی است كه آیات قرآن نیز بر روی آن صحه گذاشته و انسانها باید در مورد آسمان و زمین و آفرینش تدبر كنند.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی با تأكید بر اینكه اگر آزاداندیشی نبود علم و دانش بشر نیز توسعه پیدا نمیكرد، گفت: دانشگاه آزاد از كرسیهای آزاداندیشی استقبال و حمایت میكند.
در این جلسه حجج الاسلام والمسلمین دكتر لطفی، غرویان، طه هاشمی، ادیب و آقایان دكتر كاظمچی، رهنما، بلخاری، رحمانیان، اعضای هیأت علمی دانشگاههای آزاد اسلامی و دولتی و دكتر سرلك رئیس دانشگاه پیام نور به بیان دیدگاهها و ارائه گزارش از اقدامات اعضاء شورا در بخشهای علمی، فرهنگی، تمدن، دانش و فنآوری، اخلاق و تربیت، ادیان و مذاهب، فقه و حقوق پرداختند.
سیام**7261 /1449
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۲۲
تهران- ایرنا- رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینكه اسلام به روشنفكر دینی نشاط و سرزندگی می بخشد گفت: اسلام جامعه را از اوضاع و احوال از جمله شناخت دردها و آسیبها، نقادی نسبت به وضع موجود آگاه ساخته و انسانها را از تحجر و خرافه دور كرده و مزین به عقلانیت در فكر و عقل می كند.