به گزارش ایرنا، نادر علیدادی سلیمانی شامگاه دوشنبه در دیدار فرماندار جیرفت افزود: این همكاری به مدت پنج سال صورت می گیرد كه مرحله نخست آن بررسی و شناسایی باستان شناسی آثار حوزه هلیل رود، تهیه نقشه و تجزیه و تحلیل داده های حاصل از بررسی است.
وی گفت: هدف از این همكاری بررسی حوزه فرهنگی هلیل رود و آگاهی از روابط فرهنگی بین حوزه هلیل رود با تمدن میان رودان (بین النهرین یا عراق امروزی) در دوره های مختلف پیش از تاریخ و دوره تاریخی بویژه عصر مفرغ است.
وی تصریح كرد: استقرار كارگاه از روستای حاجی آباد جیرفت آغاز می شود و از سمت منطقه بلوك به شهرستان فاریاب و گلاشكرد تا منطقه زیارت علی ادامه دارد.
مسوول پایگاه باستان شناسی جیرفت گفت: در فصل های آینده بنا داریم دشت جیرفت را موازی با هلیل رود به سمت دشت رودبار، قلعه گنج، كهنوج تا منوجان به سمت دشت جغین و در ادامه به سمت كناره های خلیج فارس مطالعه كنیم.
وی خاطرنشان كرد: اعضای خارجی این تیم هشت نفر و همین تعداد هم اعضای ایرانی هستند كه من سرپرستی تیم ایرانی و پیتر فلزلر سرپرستی كاوشگران آلمانی را بر عهده داریم.
علیدادی سلیمانی گفت: بررسی میدانی حوزه مورد نظر شامل شناسایی محوطه تپه های باستان شناسی، سایت های فلزكاری در مناطق كوهستانی، مستندسازی آثار یاد شده و تهیه نقشه توپوگرافی و عكس های هوایی است.
محوطه های باستان شناسی جیرفت و تمدن حوزه هلیل رود یكی از تمدن های مطرح در دنیاست كه نگاه باستان شناسان را به خود جلب كرده است.
فرماندار جیرفت هم در این نشست گفت: برای ادامه كاوش ها در محوطه های باستانی جیرفت مجموعه دستگاه های اجرایی آماده همكاری با تیم های باستان شناسی هستند.
احمد امینی روش افزود: ما آماده هر گونه همكاری با تیم های باستان شناسی هستیم تا این كه كاوش ها به مرحله نهایی برسد لذا نباید در بین راه نیمه تمام رها شوند.
وی با بیان این كه باید اعتبارات میراث فرهنگی هم شفاف سازی شود، تصریح كرد: تخصیص هرگونه اعتبار برای مرمت و حفاظت از بناهای تاریخی باید اطلاع رسانی و شفاف سازی شود.
وی گفت: با توجه آسیب پذیری محوطه های باستانی به دلیل خشتی بودن آنها لذا متولیان امر باید قبل از كاوش به فكر نگهداری آنها باشند تا شاهد از بین رفتن محوطه های تاریخی و باستانی كه ریشه در فرهنگ مردم دارد نباشیم.
فرماندار جیرفت افزود: رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سال گذشته در سفر به شهرستان جیرفت وعده هایی به مردم داد كه تحقق آنها از درخواست های مردم است.
وی بیان كرد: ارتقای نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان به اداره یكی از این قول ها بود كه نه تنها عملی نشده بلكه براساس گزارشات دریافتی تعدادی از خودروها و موتورسیكلت متعلق به یگان حفاظت جیرفت هم به مركز استان منتقل شده است.
امینی روش گفت: تعیین تكلیف وضعیت عملیات اجرایی موزه جیرفت كه چند سال است گودبرداری شده از دیگر موارد مواست.
وی افزود: استقرار تیم های باستان شناسی در منطقه می تواند كمك بزرگی به معرفی این تاریخ كهن كند زیرا این تیم ها به عنوان مبلغان و سفیران فرهنگی نقش ایفا می كنند.
فرماندار جیرفت با اشاره به اهمیت محوطه های باستانی نزد مردم گفت: همه مردم در كنار مسوولان شهرستانی برای حفاظت از بناهای تاریخی همكاری می كنند.
وی با قدردانی از حساسیت خبرنگاران و رسانه ها درباره محوطه های تاریخی گفت: اصحاب رسانه باید مانند گذشته نسبت به بناهای تاریخی حساسیت ویژه ای داشته باشند.
ایرنا دیروز (18 اسفند) در گزارشی با عنوان «تمدن جیرفت، مایه مباهات ایرانیان در بوته فراموشی» به بررسی وضعیت تپه های باستانی این خطه و كم توجهی به آنها پرداخت.
3018/3028/ 2025
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۹
جیرفت - ایرنا - مسوول پایگاه باستان شناسی جیرفت گفت: تفاهم نامه همكاری بین پژوهشكده سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دانشگاه توبینگن آلمان برای بررسی و كاوش های باستان شناسی در جیرفت و حوزه هلیل رود منعقد شده است.