به گزارش روز سه شنبه روزنامه القدس فلسطین، سامی ابوزهری گفت كه حماس چندین پیشنهاد از مراجع بین المللی برای برقراری آتش بس با رژیم صهیونیستی دریافت كرده، ولی هنوز پاسخی به این پیشنهادها داده نشده است، زیرا تصمیم گیری در این رابطه نیاز به توافق ملی و بحث و بررسی مفصل دارد.
وی اخبار منتشر شده در پایگاه خبری عبری والا در خصوص پیشنهاد حماس برای برقراری آتش بس پنج ساله با اسراییل در قبال رفع محاصره نوار غزه را تكذیب كرد.
ابوزهری تاكید كرد: این گونه اخبار هیچ مبنایی از صحت نداشته و تنها تبلیغات اسراییلی است .
پایگاه خبری عبری والا دیروز ادعا كرد كه به اسنادی دست یافته كه نشان می دهد، حماس پیشنهاد آتش بس پنج ساله در قبال رفع محاصره غزه را به اسراییل داده است .
این پایگاه اعلام كرده بود كه این اسناد را از منابع دیپلماتیك غربی به دست آورده است و افزود كه حماس این اسناد را از طریق این مراجع دیپلماتیك به مسوولان اسراییلی داده است.
منابع صهیونیستی نیز با تایید این اخبار اعتراف كردند كه ساكنان غزه با بدترین وضعیت ممكن در طول سالهای اخیر مواجه شده اند.
این پایگاه خبری افزود كه این اسناد از طریق رابرت سری نماینده سابق سازمان ملل در خاورمیانه و پل گرینیر كنسول سوییس به مقامات اسراییلی تحویل داده شده است.
گرینیر اخیرا چندین سفر به نوار غزه داشت و در این سفرها با برخی رهبران حماس از جمله موسی ابومرزوق، باسم نعیم و غازی حمد دیدار كرده است.
منابع دیپلماتیك نیز اعلام كردند كه حماس در پاره ای موارد پیشنهاد آتش بس 15 ساله را مطرح كرده، ولی در پیشنهاد رسمی خود دوره زمانی پنج ساله را ارایه داده است كه در این مدت هرگونه عملیات نظامی (در روی زمین یا در تونلها) را متوقف می كند، مشروط بر اینكه در مقابل رژیم صهیونیستی متعهد به آتش بس باشد و اجازه ورود كالا و رفع محدودیت ورود برخی كالاها به نوار غزه و موافقت با ساخت بندر دریایی و ساخت مجدد فرودگاه بین المللی غزه را بدهد.
این منابع نیز ادعا كردند كه این پیشنهادها از طریق اتحادیه اروپا به اسراییل منتقل شده است.
یك مسوول بلندپایه حماس به روزنامه القدس فلسطین گفت: نشستها و دیدارهایی بین چهره های مختلف سیاسی و دیپلماتیك و سرمایه گذاران برای برقراری آتش بس بلندمدت در غزه برگزار شده است.
بر اساس این خبر، تونی بلر نماینده كمیته چهارجانبه كه اخیرا به نوار غزه سفر كرده بود، از طریق چند سرمایه دار این منطقه، نامه ای به زبان انگلیسی به مقامات حماس داده بود كه بر مبنای آن حماس باید با تشكیل دولتی فلسطینی در حدود مرزهای سال 67 با پایتختی قدس و تضمین حق بازگشت فلسطینیان آواره به سرزمینهای اشغالی موافقت كند و دیدارهای غیر مستقیمی با طرف مقابل برای ساخت بندر و فرودگاه غزه انجام شود و در این میان این جنبش باید ضمن حفظ آرامش، خود را متعهد به رعایت توافقنامه آشتی ملی بداند.
بر مبنای این سند در صورت موافقت حماس با این شرایط ، می تواند به داشتن روابط مثبت با مجامع بین المللی امیدوار باشد و در گفت گوهای مربوط به مسایل به جامانده در موضوع فلسطین شركت كند تا به برقراری امنیت و ثبات در منطقه كمك كند.
خاورم6002**1651
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۹
تهران - ایرنا - سخنگوی جنبش حماس اعلام كرد كه مسوولان این جنبش فلسطینی پیشنهادهایی از برخی مراجع بین المللی برای برقراری آتش بس با رژیم صهیونیستی دریافت كرده، ولی هنوز پاسخی به این پیشنهادها داده نشده است.