اراك-ايرنا-رييس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور گفت: 36 اختراع ايراني توسط اين صندوق در خارج از كشور ثبت شده و 63 اختراع نيز در حال ثبت است.

نصرت الله ضرغام روز سه شنبه در نشستي با اعضا هيات علمي دانشگاههاي استان مركزي در اراك افزود: از اين تعداد سه اختراع در خارج از كشور به فروش رسيده است.

وي با بيان اينكه سال گذشته 24 اختراع وامسال نيز 67 اختراع توسط اين صندوق در كشور مصوب شده ، اظهار كرد: تحقيقات و فعاليتهاي اين صندوق بر اساس اولويت ها، رفع مشكلات و معضلات جامعه با انعقاد قرار داد با ديگر دستگاه ها انجام مي شود.

ضرغام اظهار كرد: توسعه نوآوري، كمك به اجراي طرح هاي تحقيقاتي، حمايت از تجاري سازي دستاوردهاي تحقيقاتي و فناورانه، اعطاي كرسي پژوهشي، حمايت از ثبت بين المللي اختراعات و حمايت از توسعه اشتغال از مهمترين فعاليت هاي صندوق براي ارتقاي جايگاه پژوهشي در كشور است.

رييس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشورافزود: 40 درصد از افراد دانش آموخته براي ادامه تحصيل به كشور هاي اروپايي سفر مي كنند كه 80 درصد ازآنان در آن جا ماندگار شده و جذب آن كشور ها مي شوند.

ضرغام ادامه داد: ايران به عنوان چهار تمدن اصلي جهان مي تواند با بهره گيري از همه ظرفيت ها، زمينه هاي مناسب جذب دانشجو و پژوهشگران خارجي را فراهم كند تا از توان پژوهشي و علمي آنان در اين حوزه بهره مند شده و جايگاه پژوهشي خود را ارتقا دهد.

وي گفت: قبل از انقلاب 200 هزار دانشجو در كشور به امر تحصيل مشغول بودند كه هم اكنون به بركت انقلاب اين تعداد به چهار ميليون و 200 هزار نفرافزايش يافته است ولي به موازات توسعه كمي توسعه كيفي رخ نداده است.

رييس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور ادامه داد: هم اكنون جمهوري اسلامي ايران با يك دهم از جمعيت كل جهان يك و شش دهم از توليد علمي جهان را به خود اختصاص داده است ولي در شاخص هاي كيفي از جايگاه خوبي برخوردار نيست كه نياز است در اين حوزه قدم هاي بزرگتري برداشته شود.

ضرغام بيان كرد: طبق بررسي هاي انجام شده كشور ايران در بين كشورهاي آسيايي در توليدات علمي مقام ششم را به خود اختصاص داده است ولي زماني كه بحث شاخص پيش مي آيد رتبه ما كاهش مي يابد.

وي گفت: ايجاد مراكز رشد، نوآوري و ايجاد ارتباط صنعت و دانشگاه از مهمترين برنامه هاي كشور براي ارتقا شاخص كيفي است.

ضرغام ادامه داد: زماني دانش آموختگان دانشگاه ها توسط دولت جذب مي شدند ولي با تصميم دولت مبني بر پرداختن به كارهاي حاكميتي اين دانش آموختگان بايد جذب بخش خصوصي شوند و اين بخش به مهارت دانش آموختگان توجه ويژه داشته باشد.

رييس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور بيان كرد: در دنياي امروز توجه به نيروهاي ماهر و توانمند و تحصيل كرده با اندوخته علمي بايد مورد توجه ويژه مسوولان قرار گيرد تا در خارج و داخل خريدار داشته باشد و بتوانند در فعاليت هاي اجرايي حضور يابند.

وي ادامه داد: هم اكنون حدود 52 هزار عضو هيات علمي دانشگاه هاي كشور با اين صندوق در ارتباط هستند كه اين ميزان 70 درصد كل اعضاي هيات علمي شامل مي شود .

رييس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور بيان كرد: ايجاد واحد ديپلماسي علمي در كشور به منظور ارتباط با پژوهشگران خارجي و سرمايه گذاري براي توسعه برنامه هاي پژوهشي كشور از ديگر برنامه هاي اين صندوق است.

وي بيان كرد: تا كنون 25 كرسي آموزشي با حضور اساتيد معروف توسط اين صندوق برگزار شده است تا ديدگاه هاي راهبردي براي ارتقاي وضعيت آموزشي مطرح شود.

رييس صندوق حمايت از پژوهشگران و فناوران كشور گفت: آخرين كرسي كه توسط اين صندوق برگزار شده است در خصوص استعداد يابي و پرورش استعداد فرزندان بوده است.

رييس دانشگاه اراك نيز در اين نشست گفت: استان مركزي با داشتن 122 هزار دانشجو در 80 واحد آموزشي و سه هزار واحد صنعتي از ظرفيت خوبي براي انجام فعاليت هاي پژوهشي برخوردار است.

دكتر سعيد حميدي افزود: مهمترين چالش اين واحد ها عدم وجود ارتباط بين آنها است كه رفع اين مشكل نيازمند حمايت مسوولان است.

صندوق حمايت از پژوهشكران و فناوران كشور به منظور رفاه محققان و سامان دهي مناسب براي توليد علم و فناوري و هم افزايي دانشگاه و صنعت و آماده سازي بستر اجرايي براي سوق دادن تحقيقات و فناوري به نيازهاي مردم و در نهايت توسعه پايدار در سال 82 با تصويب اساسنامه آن توسط شورايعالي انقلاب فرهنگي تاسيس شد.

شكوفايي امور تحقيقاتي در راستاي توليد علم، فناوري و تجاري سازي، بهره مند شدن مردم از نتايج تحقيقات، ارائه كمك ها و خدمات حمايتي و مادي و معنوي به پژوهشگران و فناوران حوزوي و دانشگاهي ايراني اعم از حقيقي و حقوقي از اهداف اين صندوق است.ك/2

1955/6012