به گزارش ايرنا، غلامرضا مالكي روز سه شنبه در سومين كارگاه مشورتي تدوين مديريت يكپارچه سازي تالاب بين المللي هامون در زابل افزود: آنچه در گذشته در كشور انجام شده برنامه ريزي بخشي و بدون مردم بوده است و اگر بخواهيم برنامه ريزي به نتيجه برسد بايد از مردم استفاده شود.
وي اظهار داشت: 220 هزار نفر حاشيه نشين در 120 هكتار شهر زاهدان ساكن هستند كه حدود 70 درصد آنان را مهاجرين سيستاني كه پس از دهه 50 بر اساس خشكسالي به زاهدان مهاجرت كرده اند تشكيل مي دهند.
وي بيان كرد: اميدواريم خروجي اين كارگاه در كتابخانه ها آرشيو نشود و مباحثي كه مطرح مي شود ساختار اجرايي پيدا كند.
معاون استاندار خاطر نشان كرد: با وجودي كه در سيستان و بلوچستان 36 مركز آموزش عالي وجود دارد و بيش از 133 هزار دانشجوي در آنها مشغول به تحصيل هستند اما تاكنون نتوانسته ايم مشكلات تامين نيروي انساني مناسب و كاربردي خود را تامين كنيم.
مالكي تصريح كرد: ساختارهاي فعلي پاسخگوي نيازهاي كنوني ما نيست.
وي يادآور شد: سازمان عمران سيستان تشكيل و بدليل اينكه نتوانستيم خوب بهره برداري كنيم تعطيل شد و نتوانست سازماني برنامه ريز، توسعه گر، مطالعه گر و پژوهشگر باشد.
مديركل اداره حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان در حاشيه اين كارگاه به خبرنگار ايرنا گفت: چهارمين كارگاه تدوين مديريت يكپارچه سازي تالاب بين المللي هامون در سال 94 برگزار و نهايي مي شود.
سعيد محمودي با بيان اينكه تاكنون جهاد كشاورزي، امور آب، سازمان محيط زيست و منابع طبيعي بر اساس وظايف خود به صورت جداگانه برروي تالاب هامون اقدام مي كردند، افزود: در واقع طرحي كه در اين كارگاهها در حال تهيه آن هستيم يكپارچه سازي مديريت تالاب بين المللي هامون است.
مديركل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان ادامه داد: اين مديريت باعث جلوگيري از كارهاي جزيره اي و انحصار طلبي شده و برآيند آن ساماندهي نيروها در يك جهت تعريف مي شود.
وي با بيان اينكه طرح يكپارچه سازي مديريت تالاب هامون با استفاده از نظرات مردم، دستگاههاي مختلف دولتي، دانشگاهيان، متخصصان و پژوهشگران اجرا مي شود بيان كرد: اين طرح در شوراي برنامه ريزي استان تصويب و پس از آن در هيات دولت تاييد مي شود و بعنوان سند بالا دستي همه ملزم به پذيرفتن اين طرح مي شوند.
محمودي با اشاره به ورود آب سطحي از كشور افغانستان به تالاب بين المللي هامون گفت: اكنون مقاديري آب ناشي از بارندگي هاي اخير از طريق فراه رود وارد تالاب بين المللي هامون شده كه با لايروبي، حفر كانال، انتقال و پخش آب بدنبال مديريت صحيح آن هستيم.
وي اضافه كرد: اين آب در قسمت هايي با چرخش اكولوژيكي تالاب به منظور مهار ريز گردهاي رها سازي مي شود.
مديركل حفاظت محيط زيست سيستان و بلوچستان با بيان اينكه با ورود آب به تالاب احتمال ورود پرندگان مهاجر نيز وجود دارد، از مردم خواست از شكار غير مجاز پرهيز كنند.
به گزارش ايرنا، سومين كارگاه تدوين مديريت يكپارچه سازي تالاب بين المللي هامون با حضور مدير طرح ملي حفاظت از تالاب هاي ايران، برخي از مسوولان محلي، ريش سفيدان ، سران طوايف و قشرهاي مختلف مردم بمدت دو روز در هتل لاله نيمروز زابل در حال برگزاري است.
هامون به عنوان هفتمين تالاب بين المللي واقع در شمال استان سيستان و بلوچستان از حدود 16 سال پيش با قطع آب رودخانه مشترك هيرمند با خشكسالي روبرو و بستر آن به كانون ريزگردها تبديل شده است.
با خشك شدن اين تالاب بين المللي زيست حيات وحش به ويژه پرندگان مهاجر و آبزيان به خطر افتاد و زيستگاه آنها نيز به نابودي كشيده شد.
7317 / 6081/1772
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۳۰
زابل- ايرنا- معاون برنامه ريزي و اشتغال استاندار سيستان و بلوچستان با بيان اينكه يكي از ابزارهاي احيا تالاب هامون منابع انساني است، گفت: تالاب بين المللي هامون قلب تپنده سيستان و رگ حيات مردم اين منطقه است.