به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدحسن طالبیان روز چهارشنبه در آیین رونمایی از كتاب 'تخت جمشید از نگاه آنتوان سوریوگین' كه در مجموعه میراث جهانی كاخ گلستان برگزار شد، با اشاره به تاریخچه ساخت بنای تخت جمشید، افزود: تخت جمشید مكانی معنوی است و تاكنون پژوهش های متعددی در باره ساخت و تاریخچه این بنا انجام شده است.
وی ادامه داد: تخت جمشید جایگاه منحصر به فردی در میان آثار تاریخی كشور دارد و تمام نظام معماری و شهرسازی همچون درون گرایی و برون گرایی در این بنا حاكم است.
معاون سازمان میراث فرهنگی كشور با تاكید بر شناخت فرهنگ و هویت گذشته خود، اظهار كرد: در گذشته اسكندر مقدونی بنای تخت جمشید را آتش و تخریب كرد و اكنون به صورت مدرن داعش با اقداماتی ناشایست اشتراكات فرهنگی و تاریخی ایران و عراق را تخریب می كند.
طالبیان گفت: هر عكس، نوشته و سفرنامه می تواند سندی برای بررسی ویژگی ها و ارزش های تاریخی كشور باشد و بر این اساس سازمان میراث فرهنگی در حد توان و بضاعت خود از مستندنگاری و پژوهش در حوزه میراث فرهنگی حمایت و استقبال می كند.
وی بیان كرد: هر كسی می تواند برای فرهنگ و ارزش های تاریخی كشور اهمیت قائل شود و به آن عشق بورزد.
مدیر مجموعه میراث جهانی كاخ گلستان نیز در این آیین گفت: سال 82 نخستین نمایشگاه از آثار آنتوان سوریوگین در این مجموعه افتتاح شد و اكنون آثار این عكاس از بنای تخت جمشید به نمایش گذاشته می شود.
پروین ثقه الاسلام افزود: امیدوارم روزی فرا رسد تا تمام آثار آنتوان سوریوگین را از موزه های جهان جمع آوری و در كاخ گلستان به نمایش بگذاریم.
وی با اشاره به ثبت جهانی مجموعه تاریخی و فرهنگی كاخ گلستان ادامه داد: تلاش می كنیم كه از لحاظ جذب گردشگر و آماده كردن گردشگر برای ورود به این مجموعه اقدامات لازم را انجام دهیم تا بار فرهنگی و علمی گردشگر پس از بازدید از این مجموعه افزایش یابد.
مدیر انتشارات بین المللی نوید شیراز نیز گفت: تاریخ پر فراز و نشیب و پرافتخار تخت جمشید، موجب شده كه عكاسان و پژوهشگران، آثار متعددی در این زمینه خلق كنند تا اسناد و مدارك بسیاری با موضوع تخت جمشید در دسترس علاقمندان قرار گیرد.
علی نویدگویی افزود: معنویتی در اندیشه سازندگان این مجموعه بزرگ بوده كه هنوز نیز قابل بررسی و كشف است.
وی اظهار كرد: ما دارای سابقه طولانی در تاریخ و تمدن جهانی هستیم و مسوولیت حفظ این آثار و بناهای تاریخی تنها برعهده سازمان میراث فرهنگی نیست.
در پایان این مراسم نمایشگاهی از آثار عكاسی آنتوان سوریوگین در محل چادرخانه كاخ گلستان افتتاح شد.
كتاب 'تخت جمشید از نگاه آنتوان سوریوگین' شامل مجموعه تصاویر آثار باستانی تخت جمشید از دوران قاجار توسط طاهره اسلامی و درنا نویدگویی تدوین و ترجمه شده است.
این كتاب با حمایت بنیاد پژوهشی پارسه - پاسارگاد از سوی انتشارات نوید شیراز منتشر شده است.
آنتوان سوریوگین، اواخر دهه 1830 میلادی برابر با حدود سال 1219 خورشیدی در سفارت روسیه در تهران از یك پدر و مادر گرجی تبار ارمنی زاده شد و سال های نخستین عمرش را در تهران گذراند.
آنتوان، در كودكی به هنر نقاشی علاقه داشت و همراه با برادرانش امانوئل و كولیا نزد عكاس معروف روسی دیمتری ایوانویچ ژرماكوف در تفلیس عكاسی آموخت.
وی سال 1249 خورشیدی، همراه با برادرانش به تبریز آمد و در آنجا ساكن شد و به دستگاه ولیعهد مظفرالدین میرزا راه یافت و از او لقب «خان» نیز گرفت.
آنان پس از مدتی به تهران آمدند و یك استودیو عكاسی در خیابان علاءالدوله (فردوسی) كنار در شرقی میدان مشق دایر كردند.
مردم، مناظر، بناهای تاریخی، آداب و رسوم، مشاغل و حرفه ها، اشیاء و تمام زوایای زندگی ایرانیان سوژه عكاسی او بود.
وی، سال 1312 بر اثر عفونت كلیه در تهران درگذشت و در گورستان ارامنه تهران به خاك سپرده شد.
تهرام/7245/1348/1772
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۰
تهران- ایرنا- معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گفت: مستندنگاری و پژوهش در حوزه میراث فرهنگی مورد حمایت این سازمان است.