به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی هلث، برخی از متخصصان تغذیه دانشگاه بیرمنگهام در آمریكا می گویند : بسیاری از مواد مغذی گیاهان نسبت به مواد مغذی موجود در محصولات حیوانی سخت تر هضم می شود. زیرا فیبر موجود در گیاهان اغلب به طرز خاصی با مواد معدنی تركیب شده اند كه آنها را كمتر در دسترس مصرف بدن قرار می دهد.
مل واكمن متخصص تغذیه و استاد ارشد فیزیولوژی كاربردی دانشگاه بیرمنگام می گوید: حرارت دادن سبزیجات به تجزیه فیبر آنها كمك كرده و مواد معدنی لازم برای هضم آنها را آزاد می سازد.
وی افزود: حرارت دادن سبزیجات اغلب موجب افزایش فواید دیگری در سبزیجات می شود كه درشكل خام آنها نمی توان این مواد را به دست آورد.
به گفته ویكمن ، حرارت دادن به گوجه فرنگی موجب افزایش سطح لیكوپن در آن می شود كه به كاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات در مردان كمك می كند.
با این وجود این كارشناس به افرادی كه تنها گوجه فرنگی را به صورت پخته مصرف می كنند توصیه كرد كه گاهی گوجه فرنگی را به صورت خام نیز مصرف كنند زیرا حرارت دادن به گوجه فرنگی بقیه ویتامین های آن را از بین می برد.
اسفناج مملو از اگزالات است كه با سایر مواد معدنی با ارزش مانند آهن و كلسیم تركیب شده است. فیبر و اگزالات جذب آهن را سخت كنند و باعث می شود كه تنها حدود پنج درصد آهن این گیاه سبز جذب بدن شود. حرارت دادن به اسفناج ، میزان اگزالات آن را به 15 درصد كاهش می دهد كه این باعث افزایش میزان جذب آهن می شود.
با این وجود باید توجه داشت كه پخت بیش از حد اسفناج موجب از بین رفتن سایر مواد معدنی آن می شود.
هویج مملو از كارتنوئید است كه رنگ نارجی هویج ناشی از آن است . حرارت دادن به هویج موجب افزایش كارتنوئید می شوند كه فواید زیادی دارد زیرا خواص آنتی اكسیدانی قوی دارد.
پخت هویج با مایكرو ویو و بخار پز كردن به حفظ مواد مغذی این سبزیجات كمك می كند با این وجود باید در نظر داشت كه سبزیجات را باید به هر دو صورت پخته و خام مصرف كرد.
حرارت دادن به مارچوبه به افزایش مواد مغذی این گیاه كمك می كند.
پلی فونل از جمله مواد مغذی موجود در مارچوبه است كه دارای آنتی اكسیدان قوی است و در كاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و سرطان كمك می كند.پلی فنول همچنین در چای و شكلات نیز یافت می شود.
قارچ نیز گیاه دیگری است كه مملو از ویتامین ها و مواد معدنی است و حرارت دادن به آن میزان مواد مغذی آن را افزایش می دهد.
علمی(6)**2038**1599
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۳
تهران-ایرنا- متخصصان تغذیه آمریكا می گویند: مواد مغذی گوجه فرنگی، اسفناج، هویج، مارچوبه و قارچ به صورت پخته بیشتر می شود؛ اما این سبزیجات را باید هم به صورت پخته و هم به صورت خام مصرف كرد زیرا برخی ویتامین ها در هنگام پخت از بین می روند.