به گزارش ايرنا ازستاد ويژه توسعه فناوري نانومعاونت علمي وفناوري رياست جمهوري ،شهرام معيني، مديرفروش اين شركت گفت: توليد منسوجات ضد ميكروب با بهرهگيري از نانوذرات نقره، نمونهاي از به كارگيري فناوري نانو در صنعت نساجي است، درسالهاي اخير روشهاي مختلفي براي استفاده از اين نانوذرات به منظور توليد منسوج ضد ميكروب ارائه شده كه از آن ميان ميتوان به تكميل منسوجات ازطريق آغشته سازي يا افشانه سوسپانسيون حاوي نانوذرات نقره اشاره كرد.
وي با اشاره به اينكه با اين حال استفاده از روشهاي ياد شده با مشكل عدم ثبات در برابر شستشوهاي مكرر همراه است افزود: ثبات شستشويي و سايشي اندك نانوذرات موجود بر روي الياف، ناشي ازعدم اتصال يا اتصال ضعيف اين نانوذرات به بستر پليمر سازنده الياف است.
معيني بيان كرد: اين امر سبب جدا شدن نانوذرات از سطح منسوجات پس از استفاده مكرر و چندين بار شستشو و در نتيجه از بين رفتن خصوصيات ضد ميكروبي منسوجات ميشود، از سوي ديگر رهايش اين ذرات، منجر به آلودگي محيط زيست (پساب شستشو) و يا بروز بيماري در انسان( ورود نانوذرات به بدن انسان) خواهد شد.
وي درخصوص برتري فرآيند توليد الياف آنتي باكتريال دراين شركت گفت: در روشي كه دراين شركت مورد استفاده قرار ميگيرد، از فناوري نانو درمرحله توليد الياف مصنوعي نظير نايلون و پلي استر استفاده ميشود، در اين روش توليدي، نانوذرات نقره در بستر پليمر قرار گرفته و اين امر مانع از رهايش آنها در اثراستفاده و شستشوي مكرر مي شود.
معيني بيان كرد: حضور نانوذرات در سطح الياف سبب تأثيربرسلول عوامل بيماريزا نظير باكتري و قارچ شده و فعل و انفعال حياتي اين ميكرو ارگانيزمها را مختل مي كند.
وي يادآورشد: در اين روش توليد، مستربچ پلي آميد حاوي نانوذرات نقره درمرحله ذوب ريسي( روش متداول براي توليد الياف نايلون و پلي استر) به گرانول پلي آميد افزوده ميشود و در اكسترودر در دماي ذوب نايلون به مذاب پليمر تبديل ميشود.
وي ادامه داد: در اين مرحله اكسترودر منجر به اختلاط كامل نانوذرات نقره- ميكرو ذرات دي اكسيد تيتانيوم در بستر پليمر شده و پليمر مذاب پس از گذر از پمپ وارد رشته ساز شده و به صورت الياف ظريف از رشته ساز خارج ميشوند كه مجاورت با هواي خنك منجر به انعقاد مذاب پليمري و توليد الياف پلي آميد آنتي باكتريال ميشود.
معيني افزود: با توجه به روش نوين استفاده شده، خواص ضد ميكروب، كارايي و عدم رهايش نانوذرات اين محصول نسبت به منسوجات ضد ميكروب حاوي نانوذرات كه از روشهاي ديگر توليد شده به مراتب كارآمدتر است.
وي بيان كرد: از الياف تهيه شده به اين روش ميتوان در توليد انواع مختلف منسوجات نظير جوراب، لباس زير، پوشاك خانگي و ورزشي، منسوجات خواب و به ويژه منسوجات بيمارستاني ( نظير ملحفه، روبالشي و...) استفاده كرد.
وي با توجه به اينكه خواص محصولات تهيه شده از الياف آنتي باكتريال اين شركت بر اثر شستشو و استفاده مكرر كاهش نمي يابد تاكيد كرد: مشتريان با صرف هزينه مشابه ساير محصولات آنتي باكتريال، ميتوانند طي مدت زمان بيشتري از محصولي با كيفيت به مراتب بهتر بهرهمند شوند.
اين شركت موفق به ثبت اختراع توليد نخ نانو آنتي باكتريال( شماره ثبت 74153)، نخ و البسه نانو آنتي باكتريال پلي استر و نايلون( شماره ثبت 797879) شده است. علاوهبراين، اين محصول موفق به دريافت نشان سيب سبز سلامت، از سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت و گواهي نانومقياس، كارايي و ايمني از ستاد ويژه توسعه فناوري نانو گرديده است. همچنين ميزان اثر بخشي محصولات اين شركت به تاييد انستيتو IGC ژاپن نيز رسيده است.
اين شركت، تنها توليد كننده نخ نايلون آنتي باكتريال با ماندگاري دائم خواص، از زير مجموعههاي گروه توليدي صنعتي تهراني است كه در سال 1370 در شهر صنعتي البرز قزوين تاسيس شده است.
علمي (1)** 9340**1599
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۰
تهران- ايرنا- يك شركت توليدي نخ درطرحي صنعتي و با به كارگيري فناوري نانو، خصوصيات جديدي در الياف نساجي ايجاد نموده، دراين طرح، الياف ضدباكتري به روشي نوين توليد شده كه خواص خود را بر اثر استفاده مكرر و شستشو از دست نخواهد داد.