بيروت - ايرنا - خون هايي كه هر روز بر زمين ريخته مي شود، ميل به سركوب وحشيانه را در بحرين سيراب نكرده و اطلاعات منتشر شده از زندان مركزي اين كشور حاكي است كه اين زندان در سه روز گذشته در وضعيتي بحراني و اضطراري قرار گرفته كه از سال 2011 تاكنون مشابه آن ديده نشده است.

به گزارش ايرنا به نقل از پايگاه خبري مرآت وابسته به مخالفان بحرين، 14 زنداني از زمان هجوم وحشيانه به زندان مركزي بحرين (جو) در سه شنبه گذشته، همچنان مفقودالاثر هستند.

اين پايگاه خاطرنشان كرد كه برخي اطلاعات با اخبار و تصاوير از آنچه در داخل زندان بحرين به ويژه بند 'عنبر شماره 4' مي گذرد و به بيرون درز كرده، مطابقت دارد.

در اين زندان 1017 زنداني بحريني نگهداري مي شوند كه اتهامات اغلب آنها سياسي است.

اين پايگاه بحريني همچنين از مشاركت افسران اردني در عمليات سركوب وحشيانه زندانيان بحريني خبر داده و نوشته است: افسران ارشد اردني با دستمزدي بالا و در چارچوب توافقنامه مبادله شده بين اردن و وزارت كشور بحرين بر عمليات سركوب، شكنجه و آزار و اذيت زندانيان حتي در محوطه زندان، نظارت مستقيم دارند.

محمد سلطان عضو موسسه حقوق بشر بحرين هم در گفت وگو با پايگاه خبري شبكه المنار لبنان تاكيد كرد كه شكنجه، ضرب و شتم شديد و سركوب وحشيانه زندانيان در محوطه زندان موجب شكستگي اعضاي بدن زندانيان شده است.

در تصاويري كه به خارج زندان مركزي بحرين درز كرده و در اختيار المنار قرار گرفته، آثار و علايم شكنجه ها بر زندانيان به وضوح قابل رويت است.

اين حقوقدان بحريني خاطرنشان كرد: برخوردي كه اكنون با زندانيان بحريني مي شود درست مشابه همان تجاوزهايي است كه در سال 2011 و در جريان وضعيت فوق العاده در اين كشور اتفاق افتاد و زندانيان را با شوك الكتريكي، قطع آب از سرويس هاي بهداشتي و محروميت از غذا، شكنجه و آزار و اذيت مي كردند.

وضعيت دشواري كه زندانيان بحريني در آن به سر مي برند، بر امكان ارتباط با آنان تاثير منفي گذاشته و اين مساله حتي موجب تاخير در صدور بيانيه موسسه حقوق بشر بحرين شد.

محمد سلطان هم از اوضاع وخيم زندان هاي بحرين و شرايط سخت زندانيان سخن گفت و افزود: اين اوضاع و شرايط زندانيان بحريني را پيش از سركوب اخير آنان وادار به اعتصاب كرده بود.

وي اضافه كرد: زندان عنبر يك گنجايش تنها 444 زنداني را دارد، اما اكنون بيش از يك هزار زنداني را در خود جاي داده و اوضاع بهداشتي اين زندان در شرايط بسيار بدي است.

يك فعال بحريني مقيم فرانسه هم گفته است كه اينها هيچكدام دليل بروز بحران نبود، بحران وقتي بالا گرفت كه يكي از نيروهاي امنيتي به مادر يكي از زندانيان تعرض كرد.

وزارت كشور بحرين در توجيه اين تعرض مدعي شد كه اين زن باردار اقدام به زدن پليس كرده بود، اما اين توجيه قابل قبول و قانع كننده براي اقدام نيروهاي امنيتي بحرين نبود.

محمد حسين به المنار گفت: موسسه حقوق بشر بحرين همان ابتداي انقلاب مردمي از سازمان ملل متحد درخواست كرد تا براي متوقف كردن تجاوز به حقوق زندانيان بر دولت بحرين فشار وارد كند، اما اين كار انجام نگرفت و از همين رو موسسه به صليب سرخ جهاني روي آورد تا اقدامي در اين زمينه صورت گيرد.

وي افزود: از بستگان زندانيان هم خواسته شد تا به انجمن حقوقي وابسته به نظام و كميته تشكيل شده از سوي رژيم بحرين براي رسيدگي به شكايت ها مراجعه و شكايت خود را از وزارت كشور بحرين ارايه كنند، اما هيچ يك از اين اقدامات تا كنون نتيجه اي در بر نداشته است.

به موازات اين اقدامات، تظاهرات مسالمت آميز بحريني هاي خشمگين براي ابراز همدردي با زندانيان و بازداشت شدگان سياسي، همچنان ادامه دارد.

تظاهرات مردم بحرين در اعتراض به بازداشت شيخ علي سلمان و ديگر زندانيان سياسي و با تاكيد بر آزادي فوري آنان همه روزه برگزار مي شود.

بحريني ها از سال 2011 تاكنون همچنان بر خواسته هاي خود تاكيد دارند و تلاش مي كنند با شركت در تظاهرات مسالمت آميز، آنها را بيان كنند.

موسسه حقوق بشر بحرين اسامي 14 زنداني بحريني ناپديد شده را به اين شرح اعلام كرده است.

1. سلمان اسماعيل سلمان نصيف

2. عبدالامير جواد القيدوم

3. حسين جعفر كاظم حمزه

4. علي احمد ابراهيم هارون

5. أحمد محمد حبيب العصفور

6. حسن جابر القطان

7. علي عادل سلطان

8. حسن محمد حسن الحداد

9. طارق عبدالودود

10. عبدالله حسن الساري

11. سلمان علي محمد الدرازي

12. مقداد سعيد

13. حسن نادر علي أكبر أسيري

14. حسين محمد علي محمد جناحي

خاورم * 390* 1324**1651