23 اسفند ماه سال 1393 مصادف است با چهل و سومين سالگرد درگذشت خير بزرگ استان مازندران ، مرحوم سيد حسين فلاح نوشيرواني كه خدمات ارزشمندي را به جامعه ارائه داده است و همواره ياد و نام و خاطره وي در دلها زنده است و مردم يادش را گرامي مي دارند.
همه ساله در چنين روزي جمع زيادي از مردم بابل اعم از دانشگاهيان، فرهنگيان، مراكز خيريه ، پهلوانان ، دوستان و آشنايان به پاس ياد و خاطره اين خير بزرگ برسرمزارش در روستاي نوشيروانكلا از توابع شهرستان بابل مي روند تا بار ديگر خيرات و اقدامات ارزشمندي كه به جامعه به خصوص مردم شهرستان بابل ارائه كرده است، گرامي بدارند.
شغل مرحوم نوشيرواني تجارت در زمينه آهن آلات بوده است كه درآمدهاي حاصل از اين راه را صرف امور خيريه اعم از احداث دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل، مركز خيريه معلولين نوشيرواني بابل، احداث مدرسه ، هنرستان ، انيسيتو ، درمانگاه ، زايشگاه ، بانكخون ، پرورشگاه ايتام ، بيمارستان ، مسجد ، پل و غيره شده است.
ارزشمند ترين يادگار مرحوم نوشيرواني ، تاسيس دانشكده صنعتي بابل در زميني به مساحت حدود 17 هكتار بود كه همه را در طبق اخلاص گذاشت و در مقابل يك سير نبات به وزارت علوم اهداء كرد.
اگر چه اجل به اين بزرگ مرد خير مهلت نداد ، اما بنايي كه در سال 1348 آغاز كرد ، در سال 1352 افتتاح شد و در رشتههاي مهندسي برق ، عمران و مكانيك دانشجو پذيرفت.
دكتر جواد واثقي اميري رييس دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل روز شنبه در مراسم چهل و سومين سالگرد مرحوم نوشيرواني در روستاي نوشيرانكلا و برسر مزارش بيان كرد: امروز دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل در رشته هاي برق و كاميپوتر، شيمي، عمران و مكانيك علاوه بر مقطع كارشناسي و كارشناسي ارشد ، در مقطع دكتري نيز در همه رشته ها دانشجو تربيت مي كنند.
وي افزود: هم اكنون اين دانشگاه داراي شش هزار دانشجو مي باشد كه از اين تعداد يك هزار و 200 نفر آن در مقطع ارشد و دكتري مشغول به تحصيل مي باشند.
وي همچنين ضمن بيان اين مطلب كه يكصد و 60 عضو هيات علمي فعال نيز در اين دانشگاه مشغول به خدمت مي باشند؛ افزود: با بورسيه هايي كه به زودي به آنها ملحق مي شود، اين رقم به 200 نفر از اعضاي هيات علمي افزايش خواهد يافت.
واثقي همچنين كارمندان دانشگاه را 220 نفر خواند و بيان داشت: دانشگاه صنعتي بابل در بسياري از زمينه ها اعم از نانو، پيل سوختي و نيز صنايع دفاعي داراي دستاوردهاي خوبي است كه در سطح كشور و بين الملل داراي جايگاه مي باشد.
وي رفع مشكلات منطقه و بين الملل را يكي از اولويت هاي مهم اين دانشگاه برشمرد و اظهارداشت: طرح هاي ارائه شده از سوي اعضاي هيات علمي ، محققان و پژوهشگران مي تواند در رفع مشكلات منطقه و بين الملل مثمر ثمر باشد.
رييس دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل نگاه مرحوم نوشيرواني خير بزرگ مازندران را بلند و داراي برنامه و هدف خواند و گفت: نيازهاي منطقه از اولويت هاي برنامه مرحوم نوشيرواني بوده است كه توانسته سنگ بناي احداث يك فضاي علمي، آموزشي و فرهنگي را ايجاد كند كه امروز جزو 10 دانشگاه برتر در كشور مي باشد كه داراي طرح ها و پژوهش هاي مهم براي تحول در كشور مي باشد.
وي ايجاد فرهنگ مشاركت و خيرخواهي و نيز فرآهم كردن امكانات كه مولد توسعه در بابل باشد را از جمله خدمات صادقانه مرحوم نوشيرواني برشمرد.
واثقي اميري در ادامه همچنين به موسسه مشاركت هاي مردمي در دانشگاه اشاره كرد و بيان داشت: احياي اين موسسه و حضور خيرين در اين عرصه مي تواند در توسعه دانشگاه نقش مهمي داشته باشد.
رييس دانشگاه صنعتي بابل از همه خيرين خواست تا با حضور و مشاركت در اين موسسه كه در دانشگاه مستقر مي باشد، در توسعه علمي و آموزشي سهيم باشند.
وي گفت: مرحوم نوشيرواني نگاه بلندي به مجموعه فرهنگي، علمي و آموزشي شهر بابل داشته است لذا امروز مشاركت هاي مردمي و حضور خيرين در توسعه و ساخت و سازها مديون اقداماتي است كه مرحوم نوشيرواني انجام داده است.
يكي ديگر از اقدامات ارزشمند و ماندگاري كه مرحوم نوشيرواني برجاي گذاشته، بنياد نهادن بزرگ ترين مركز نگهداري معلولان كشور در مازندران است.
اين مركز در سال 1344 با همت مرحوم نوشيرواني تاسيس شد و تا سال 1360 به عنوان پرورشگاه يتيمان مشغول فعاليت بود و بعد از آن با نظارت سازمان بهزيستي كشور به عنوان مركز خيريه نگهداري معلولان ذهني و امدادرساني به اين افراد شروع به فعاليت كرد.
در حال حاضر در اين مركز 135 معلول ذهني و جسمي بالاي 14 سال به صورت شبانه روزي و به صورت ايزوله نگهداري مي شوند.
علاوه بر اين، 300 معلول ديگر نيز در محلات مختلف شهرستان بابل توسط خانواده ها و تحت حمايت بهزيستي مازندران قرار دارند كه امور مختلف اين معلولان به عهده اين مركز است.
اگر چه ارائه خدمات مناسب تر نيازمند امكانات بيشتر در اين مركز است، اما به خاطر كمبود فضاي فيزيكي مناسب، علي رغم مراجعه بسياري از معلولان كه نگهداري آنها در منزل به سختي و با مشقت زياد از طريق خانواده ها، انجام مي شود، امكان پذير نيست لذا مسوولان بهزيستي، هيات امناي مركز خيريه معلولين نوشيرواني بابل و ديگر مسوولان و خيرين استان در صدد احداث ساختمان جديد برآمدند.
در حال حاضر مركز خيريه معلولين نوشيرواني بابل داراي حدود 10 هزار حامي و خادم نيك انديش اعم از پزشكان عمومي و متخصص، مهندسان، معلمان ، كارمندان، و ديگر اقشار مردم است كه به طور شبانه روزي اين مركز را تحت حمايت مادي و معنوي خودشان قرار مي دهند.
رييس موسسه خيريه نگهداري معلولين نوشيرواني بابل در اين مراسم ضمن قدرداني از خيرين و نيكوكاران كه در مراسم سالگرد مرحوم نوشيرواني حضور يافتند؛ افزود: يكي از خيرين بابل كه در مراسم تجليل از خيرين جهان در كشور سوئيس حضور داشتند بيان كرده بود كه تصوير چهارمين خير جهان كه برروي صحنه نمايش داده شد، مرحوم نوشيرواني بوده است.
رضا پورقلي گفت : اين خير يكي از تاجرين موفق بوده است و بدليل اقدامات شايسته و خيرات زيادي كه در شهر، استان و كشور انجام داده است، هميشه در دل ها زنده خواهد بود.
وي با بيا ن اينكه امروز خيرين ديگري در مراسم سالگرد مرحوم نوشيرواني هستند كه به عنوان نوشيرواني ديگر در شهر مي درخشند؛ اظهارداشت: مرحوم شادروان محمد علي هدايتي كه به قتل رسيده بود؛ علاوه بر اينكه خانواده مقتول ، قاتل را بخشيدند، ديه وي نيز براي احداث موسسه خيريه معلولين نوشيرواني بابل براي احداث ساختماني كه گنجايش نگهداري 450 الي 500 معلول را خواهد داشت، اهداء شده است.
وي اقدام اين خير ارزشمند را بسيار شايسته خواند و جهت تقدير از اين خانواده، لوح سپاسي نيز از سوي موسسه خيريه معلولين نوشيرواني به پدر و خواهر مرحوم محمد علي هدايتي تقديم كرد.
همچنين جهان پهلوان امامعلي حبيبي نيز در اين مراسم بيان كرد: هفت روز از دوران نمايندگي بنده در مجلس گذشته بود ، كه مرحوم نوشيرواني با ارائه مطالبي خواهان همكاري براي انجام اقدامات خيرخواهانه در شهر بابل شد.
وي افزود: زمين دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل سال هاي گذشته در محل آبندان بنا شده بود لذا با همكاري و تملك زمين ، سند به مرحوم نوشيرواني براي احداث دانشگاه داده شد.
وي با بيان اينكه نوشيرواني بزرگ به گردن همه ما حق دارد؛ افزود: امروز همه ما بايد براي توسعه و رونق شهر بابل همكاري كنيم چرا كه خيرين بزرگي در اين شهر سكونت دارند، كه مي توانند كمك كار باشند.
حبيبي احداث سالن ورزشي 12 هزار نفري بابل را از برنامه هاي مهم خود در اين شهر خواند و اظهارداشت: اگر عمري باقي بماند اين سالن را احداث خواهم كرد و خيري كه بيشتري هزينه را در ساخت اين سالن داشته باد، ورزشگاه به نام وي به ثبت خواهد رسيد.ك/2
7328/6097
تاریخ انتشار: ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۸
ساري - ايرنا - رييس دانشگاه صنعتي نوشيرواني بابل گفت : احداث دانشگاه اصلي ترين راه توسعه علمي و آموزشي شهر بابل از سوي مرحوم سيد حسين فلاح نوشيرواني خير بزرگ بوذ.