اين قبيل حملات نيروهاي ائتلاف عليه مواضع عراقيها، موضوعي نادر و استثنايي نيست بلكه از ابتداي حضور اين نيروها در عراق به دفعات روي داد كه در ماه گذشته دو مورد آن نيز خبرساز شده بود.
در يكي از اين موارد كه اسناد آن به مجلس عراق ارائه شد، در استان صلاحالدين كه اكنون به همت ارتش و نيروهاي مردمي درحال پاكسازي كامل از لوث تروريستهاي داعش است، جنگندههاي آمريكايي محل استقرار نظاميان عراقي را بمباران كردند كه در آن 30 نظامي كشته و زخمي شدند. متعاقب آن، وزارت دفاع عراق اعلام كرد مقر تيپ 52 ارتش عراق توسط جنگندههاي ائتلاف بينالمللي هدف قرار گرفت كه طي آن نيز 80 نظامي عراقي كشته شدند.
تعدّد و توالي اين حملات نشان دهنده وجود برنامهاي از سوي نيروهاي موسوم به ائتلاف ضدداعش براي ضربه زدن به توان نظامي ارتش و نيروهاي انسجام يافته مردمي است كه در پاسخ به نداي مرجعيت جهت خشكاندن ريشه تروريسم در عراق بسيج شدهاند. علاوه براين، در ماههاي اخير، فيلمها و گزارشهاي متعددي نيز از ارسال كمكهاي هوايي تسليحاتي آمريكايي به مناطق تحت اشغال تروريستهاي داعش منتشر شده كه مقامات پنتاگون در پاسخ به همه آنها، آن را ناشي از اشتباه محاسباتي در تخليه هوايي محمولههاي نظامي ارسالي با چتر به مناطق تحت كنترل كردهاي عراق قلمداد كرده و توجيه نمودهاند.
بنابر اين، اكنون ضربه زدن به توان نظامي ارتش عراق و جلوگيري از انسجام نيروهاي مردمي موسوم به «الحشدالشعبي» به عنوان يك استراتژي اعلام نشده از سوي نيروهاي ائتلاف دنبال ميشود و از سوي ديگر اين ائتلاف بينالمللي كه اواسط سال جاري با مشاركت بيش از 60 كشور غربي و عربي تشكيل شد عملاً نتوانسته مانع پيشروي داعش شود و به اذعان رسانهها و شخصيتهاي غربي در مقابله با داعش ناتوان بوده است.
اخيراً سناتور مك كين يكي از نمايندگان بانفوذ آمريكايي و عضو كميته نيروهاي مسلح در كنگره آمريكا در مصاحبه با «سي. ان. ان» علناً از شكست برنامههاي ائتلاف و آمريكا در جلوگيري از نفوذ داعش سخن گفت. به همين دليل ژنرال «جان آلن» نماينده آمريكا در ائتلاف ضدداعش با صراحت گفت «واشنگتن هرگز تعهدي براي نابودي داعش نداده و بر همين اساس هم ما قصد نابودي آنرا نداريم و صرفاً ميخواهيم مهارش كنيم!»
مجموعه اين اظهارات و عملكرد آمريكا در ائتلاف ضدداعش عملاً حقانيت موضع جمهوري اسلامي ايران از ابتداي نشست موسوم به ائتلاف ضد داعش در رياض را نمايان ميكند كه آنرا طبلي تو خالي و نشانه نداشتن استراتژي واقعي براي مقابله با داعش دانست و امروز آنچه اهداف پشت پرده اين ائتلاف را بيش از گذشته آشكار ميسازد، عملكرد و جهتگيريهاي خاص و مغرضانه اين نيروهاي بينالمللي است كه خود جزء حاميان اصلي داعش در سوريه بودهاند.
شايد امروز هيچكس در خاورميانه نباشد كه نداند آمريكا، انگليس، فرانسه، تركيه، قطر و عربستان حاميان اصلي گروهك تروريستي داعش هستند كه اكنون بر محور كمدي مضحك ائتلاف ضد داعش گردهم آمدهاند.
گذشت نه چندان طولاني زمان نشان داد كه آمريكائيها با بمباران مواضع عراقيها و ارسال محمولههاي تسليحاتي به داعش، و تركيه با باز گذاشتن مرزهاي خود به سوريه و عراق و فراهم كردن شرايط انتقال نيروهاي مزدور خارجي براي جنگيدن در كنار تروريستهاي داعش و ايجاد مسير انتقال سلاح به آنها و مداواي زخميهاي آنان، و عربستان با تغذيه مالي و ايدئولوژيكي تروريستها همچنان به حمايت از تروريسم ادامه ميدهد و بر اين اظهارات «اسنودن» مامور امنيتي فراري آمريكايي صحه ميگذارد كه «داعش را دستگاههاي اطلاعاتي غربي با كمك هم پيمانان و متحدان خود در خاورميانه ايجاد كرده و هرگز قصد ندارند با آن به مقابله برخيزند.»
به اذعان مقامات و مسئولان اطلاعاتي غربي، تشكيل ائتلاف ضد داعش، پوششي براي پوشاندن چهره واقعي آمريكا و ديگر حاميان تروريسم بود كه آنها با سياست «فرار به جلو» قصد داشتند خود را محور مبارزه عليه تروريسم وانمود كنند.
بنابر اين يكي از دلايل عدم موفقيت ائتلاف ضد داعش با اين همه گستردگي ظاهري در مقابله با اين گروه تروريستي را بايد در عدم تمايل واقعي كشورهاي غربي و متحدان عربي آنها براي مقابله اساسي و ريشهكني تروريسم در منطقه جستجو كرد، زيرا اصولاً نه آمريكا و انگليس و فرانسه و نه كشورهايي همچون عربستان، قطر، امارات، تركيه و اردن واقعاً جديتي در مبارزه با داعش ندارند زيرا خود از پايهگذاران اصلي اين توطئه شوم بوده و از آن نهايت استفاده و بهرهبرداري را عليه سوريه و عراق كردهاند.
از همان ابتدا مشخص بود كه از ائتلاف ضد داعش در رابطه با مبارزه با تروريسم، آبي گرم نميشود و به راه انداخن اين تشكيلات، صرفاً يك جنگ زرگري است، زيرا مشخص است كه چاقو هرگز دسته خود را نميبرد و اصولاً حاميان تروريسم قصد ندارند با داعش مبارزه كرده و آن را شكست دهند والاّ اين عدم توفيق بدين معنا نيست كه داعش آنقدر قوي و توانمند است كه 60 كشور جهان از عهده مقابله با آن برنميآيند بلكه به اين مفهوم است كه تصميم و اراده لازم را براي اين كار ندارند و آمريكائيها با اين پوشش و محمل، علاوه بر تغيير چهره، قصد بازگشت به منطقه به ويژه عراق را دارند.
اكنون پس از گذشت چند ماه از ائتلاف ضد داعش براي مردم عراق و مسلمانان منطقه مشخص شده اينكه حاميان داعش در لباس ائتلاف درآمدهاند، صرفاً به دنبال منافع خود در خاورميانه بوده و هرگز هدف خشكاندن ريشه تروريسم را دنبال نميكنند. بنابر اين ارتش و ملت عراق كه از خير اين ائتلاف فريبنده نااميد شدهاند، خود به تنهايي به مقابله با داعش برخاسته لااقل اين توقع را دارند كه از شّر نيروهاي ائتلاف درامان باشند و بتوانند كشورشان را از لوث وجود تروريسم پاك كنند.
* اول
تاریخ انتشار: ۲۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۱
تهران - ايرنا - روزنامه جمهوري اسلامي در سرمقاله خود نوشت: عراق در هفته گذشته شاهد برگ ديگري از پرونده جنايتبار نيروهاي موسوم به ائتلاف ضد داعش بود كه براي چندمين بار ارتش و نيروهاي مردمي را هدف بمباران خود قرار دادند. در تازهترين اين جنايات، جنگندههاي ائتلاف به سركردگي آمريكا محل تجمع ارتش و نظاميان عراقي را در استان الانبار هدف قرار دادند كه در جريان آن 50 نظامي عراقي كشته شدند. در اين حادثه كه در منطقه «بوذياب» در شمال الانبار روي داد 25 تن ديگر از نيروهاي عراقي به شدت زخمي شدند كه حال عدهاي از آنها وخيم گزارش شده است.