به گزارش روابط عمومي فرمانداري كاشان محسن فخري روز دوشنبه در نشستي با نمايندگان گلكاران، گلابگيران و توليدكنندگان اين محصول تاكيد كرد: توليد گلاب تقلبي به سابقه گلاب اين خطه صدمه مي زند.
وي اظهار داشت: كاشان پيشرو در توليد گلاب ناب و دو آتشه است، اما تاكنون اقدامي در خصوص معرفي ويژگي هاي گلاب ناب و با كيفيت اين خطه نشده است.
وي تعطيلات نوروز را فرصتي براي معرفي گلاب ناب كاشان به گردشگران و مسافران نوروزي دانست و افزود: در هرجاي ايران اسلامي گلاب را با نام كاشان مي شناسند و بايد براي حفظ اين برند و ارتقا با كيفيت آن كوشيد.
فخري گفت: ساماندهي گلابگيران اين شهرستان به معني حذف گلابگيري سنتي نيست، بلكه بايد با استفاده از ظرفيت و قابليت هاي منطقه براي برطرف كردن مشكلات اين حوزه گام برداشت.
بگفته وي آزمايشگاه مجهز دانشگاه كاشان اين امكان را در اختيار متوليان امر قرار مي دهد تا با تقويت ابزارهاي نظارتي وضعيت بازار را كنترل و از ورود گلاب تقلبي به بازار جلوگيري كنند.
معاون فرماندار كاشان در خصوص مشكلاتي كه در حوزه محيط زيست براي صنعت گلابگيري ايجاد شده است، تصريح كرد: ما مي توانيم با استفاده از روش هاي علمي افزون بر بهره گيري از پسماند گل، ارزش افزوده ايجاد كرده و محيط زيست را نيز پاكيزه نگه داريم.
وي افزود: وجود يكهزار و 700 كارگاه گلابگيري در شهرستان كاشان نشان مي دهد اشتغالزايي قابل توجهي در اين حوزه ايجاد شده است.
مدير خوشه گلاب كاشان نيز در اين نشست گفت: نبود آمار جامع و كامل در اين حوزه و نداشتن اتحاديه صنف گلابگيران از جمله مشكلاتي است كه بايد از طريق ايجاد خوشه گلاب و همكاري مديريت شهري عملياتي شود.
محسن حلاجي افزود: هر كشوري كه محصولي استراتژيك دارد روي آن سرمايه گذاري مي كند اما ايران كه مهد گل و گلاب است در اين حوزه اقدامات شايسته اي انجام نداده است.
وي خاطرنشان كرد: براي توليد گلاب ارگانيك شهرستان اقداماتي انجام شده اما رتبه نخست توليد گلاب ارگانيك كشور در اختيار كرمان و پس از آن نيز دماوند قرار دارد.
وي تصريح كرد: براي گلاب كاشان با 2500 سال قدمت بايد تلاش كرد تا در رقابت با كرمان و فارس و 11 استان ديگر كشور كه هم اكنون به كشت گل محمدي و توليد گلاب و اسانس اشتغال دارند، ضمن حفظ جايگاه وضعيت خود را ارتقا بخشيم.
بيش از يكهزار و 650 هكتار از مزارع شهرستان كاشان به كشت گل محمدي اختصاص دارد.
حدود دو هزار نفر در كارگاه هاي سنتي و صنعتي گلابگيري اين شهرستان مشغول به كار هستند و در مجموع نيز حدود 10 هزار خانوار نيز در بخشهاي مركزي، برزك، قمصر، نياسر، جوشقان كامو و روستاهاي تابعه به كار توليد و پرورش گل محمدي مشغول هستند.
ميانگين برداشت گل محمدي در هر هكتار چهار تن است و سالانه هفت هزار تن گل و 14 هزار تن گلاب مرغوب در شهرستان كاشان توليد ميشود.
6136/6021
تاریخ انتشار: ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۶
كاشان– ايرنا- معاون فرماندار كاشان خواستار جلوگيري از توليد گلاب تقلبي و نامرغوب با نام كاشان در ديگر شهرهاي كشور شد.