تاریخ انتشار: ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۹

اصفهان، ایرنا- اصفهان را دیگر باید اصفهان بزرگ نامید نه از این حیث كه شبیه تهران است كه شاید باشد بلكه از این منظر كه طرح ها و پروژه های زیاد و مهمی در این كلان شهر وجود دارد كه تاخیر صفت عادی آنهاست.

به گزارش ایرنا، مجموعه تئاتر شهر، شهرك سلامت، مترو و تراموا چهار طرحی در اصفهان است كه یا نزدیك به افتتاح ، نیمه كاره و یا در حد خبر در رسانه ها و روزنامه ها باقی مانده است.



* * تئاتر شهر با مشكلاتی حل ناشدنی



مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: تالار فرشچیان استانداردهای لازم برای آمفی تئاتر را ندارد، ضمن اینكه در تمام طول سال نمی تواند پذیرای نمایش باشد بنابراین بهترین كار پیگیری ساخت تئاتر شهر در مجتمع شهید كشوری است.

حجت الاسلام قطبی یادآوری كرد: در سال 87 زمین این مجتمع تملك شده است و مشكلات آن برطرف شده است.

وی اضافه كرد: با برگزاری جلسات و نشست هایی با معماران معروف اصفهان طرح معماری این ساختمان نسبت به فرم اولیه تغییر كرد چرا كه این ساختمان باید نشانی از فرهنگ و هنر اصفهان داشته بوده و معماری آن نیز مطابق با پایتخت فرهنگی جهان اسلام باشد.

اوتاكید كرد: همچنین ردیف بودجه این طرح ملی شده و تمام اعتبارات از وزارتخانه تامین می شود كه برای امسال 80 میلیارد ریال اعتبار دائم در نظر گرفته شده و البته مجوز شهرداری اصفهان برای ساخت این ساختمان برای جذب این بودجه ضروری است.

این مسوول اضافه كرد: این مجموعه شامل سالن تخصصی تئاتر است و سالن موسیقی، پلاتوی تخصصی و سه سالن جانبی كوچك به همراه امكانات جانبی و محل تمرین.

مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان اظهار كرد: اگر ساخت این سالن در زمان مقرر خود آغاز می شد تاكنون تمام شده بود اما اكنون نیز منتظر آخرین امضای شهرداری است.



** شهرك سلامت در پیچ تند اجرا و تكمیل



شهرك سلامت طرح بزرگ دیگری است كه قرار بود برای سهولت دسترسی اصفهانی ها به خدمات پزشكی ساخته شود.

این پروژه بزرگ قرار است در سه بخش كلینیك درمانی، آزمایشگاه و تصویربرداری و هتل در زمتانی نه چندان معلوم در اختیار پزشكان قرار ‌گیرد.

مجری شهرك سلامت استان اصفهان اظهار كرد: نزدیك به 50 پزشك برای احداث این مكان سرمایه ‌گذاری كرده و بیشتر آزمایشگاه‌های خیابان توحید به این محل انتقال پیدا می‌ كند.

صرامی افزود: آزمایشگاه شهرك سلامت به آخرین تجهیزات و تصویربرداری روز دنیا مجهز می شود و در واقع پس از تركیه و مالزی، اصفهان در ایران به این دستگاه‌ها تجهیزمی شود.

وی ادامه داد: تاكنون پزشكان زیادی برای ساخت شهرك سلامت سرمایه‌گذاری كرده‌اند.

وی ادامه داد: شهرك سلامت از دید برخی از مسئولان اقدامی است كه تا 30 سال آینده دولت از عهده اجرای آن بر نمی‌آید.

شهردار سابق منطقه 10 اصفهان در همین زمینه گفت: انجام پروژه شهرك سلامت به دلیل مشكلاتی كه در تملك زمین‌های این منطقه پیش آمد با تاخیر مواجه شده است.

بهمن احمدی از بهره‌برداری شهرك سلامت تا دو سال آینده خبر داد و اظهاركرد: شهرك سلامت تاكنون در فاز اول اجرایی 15 درصد پیشرفت فیزیكی داشته است.

وی با اشاره به محدودیت ترافیكی هسته مركزی كلان‌شهر اصفهان ادامه داد: یكی از اهداف احداث شهرك سلامت تمركز زدایی از مركز اصلی شهر اصفهان با انتقال پزشكان از این محدوده است.

احمدی تاكید كرد: منطقه 10 به علت دسترسی آسان برای پزشكان و مراجعین، آلودگی هوای كمتر، وجود زمین‌های آزاد بیشتر نسبت به دیگر مناطق شهر و نزدیكی به رینگ سوم ترافیكی، بهترین نقطه اصفهان برای احداث شهرك سلامت است.

وی بیان كرد: ساختمان‌های متعدد پزشكی، آزمایشگاه‌، مراكز رادیولوژی و داروخانه، مجموعه‌های تجاری، محل استراحت برای پزشكان، كتابخانه و سالن ورزشی از امكاناتی است كه برای این شهرك در نظر گرفته شده است.

وی اضافه كرد: هتل سلامت یكی از مهمترین ساختمان‌های این مجموعه است كه برای پذیرش بیماران و همراهان آنها از سایر استان‌های كشور و بیماران خارجی در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به اینكه احداث شهرك سلامت در كشور برای نخستین بار در اصفهان انجام می‌شود، بیان كرد: یك یا دو شهرك سلامت نمی‌تواند پاسخ‌گوی نیاز مردم اصفهان باشد و این كلانشهر نیاز به احداث چندین شهرك سلامت دارد.



** تراموا فقط در حد حرف و حدیث



تراموا در میان طرح های شهری هنوز در حد و اندازه اجرا نیست و به مطالعه و امضای قرار داد اكتفا شده است.

معاون عمرانی شهرداری اصفهان درباره اجرای تراموای اصفهان بعد از آنكه كه مونوریل به حاشیه رفت ،گفت: مطالعات و طراحی راه‌اندازی خط تراموا در خیابان امام خمینی(ره) اصفهان انجام شده و بعد از فعال شدن قرارداد ،زمانبندی اجرای آن اعلام می‌ شود.

علیرضا قاری قرآن با بیان این مطلب اضافه كرد: فناوری تراموا اروپایی است و به دلیل برخی تحریم ها قادر به اجرای آن نشدیم.

وی افزود: قرارداد این طرح آماده انعقاد با شركت خارجی بود ولی به دلیل مشكل انتقال پول و تكنولوژی در زمان تحریم به تاخیر افتاد.

وی خاطرنشان كرد: به تازگی تفاهم نامه‌ای با شركت ایرانی بسته شده تا قرارداد گذشته را با شرایط قبلی فعال كنند بنابراین امیدوار هستیم هر چه زودتر قرارداد به جریان افتد.

قاری قرآن خاطر نشان كرد: خط تراموا به طول هفت كیلومتر حد فاصل شهرك قدس در خیابان امام خمینی(ره) تا میدان جمهوری پیش بینی شده است.

وی با اشاره به اینكه 11 واگن تراموا برای این خط پیش‌بینی شده، ادامه داد: اكنون منتظر هستیم قرارداد این طرح جاری و فعال شود كه در آن صورت می‌توانیم به صورت جدی زمانبندی اجرای این پروژه را اعلام كنیم.



**مترویی به طول چندین كیلومتر گزارش و خبر!



قطار شهری اصفهان كه این روزها سر و صدا و اخبار بیشتری را به خود اختصاص داده است ، معلوم نیست چه زمان به بهره برداری می رسد.

سقاییان نژاد شهردار اصفهان خبراز راه اندازی این طرح همزمان با هفته دولت در سال جاری داده بود ولی در آخرین گفت و گو با خبرنگاران از زمان قطعی بهره برداری خودداری كرد.

رییس شورای اسلامی نیز به سبب تعدد مراجع تصمیم گیرنده ، زمان بهره برداری از مرحله اول مترورا نامشخص عنوان كرد.

طرحی كه مصائب و مشكلات فراوان ترافیكی برای مردم اصفهان به بار آورده و مناقشات فراوانی را نیز میان حامیان میراث فرهنگی در پی داشته است عاقبت معلوم نیست سرش به كدامین بالین است.

از: محمودافشاری

گ/7147/ 6022