تهران - ايرنا - در جريان بيست وهشتمين اجلاس شوراي حقوق بشر در ژنو، بعد از ارايه گزارش شفاهي احمد شهيد درخصوص وضعيت حقوق بشر در ايران، كشورهاي مختلف با تاكيد بر ضرورت بي طرفي و پرهيز از اقدامات سياسي در زمينه حقوق بشر، از پيشرفت هاي حقوق بشري در ايران حمايت كردند.

به گزارش ايرنا از ستاد حقوق بشر، نماينده قزاقستان اذعان داشت، انتصاب نماينده ويژه كشوري بايد با تاييد كشور مربوطه باشد و در هر صورت بايد بر طبق مقررات و ضوابط مربوطه عمل كند و فراتر از آن نرود.

وي بر ضرورت توجه به دستاوردها تاكيد كرد و افزود: شورا بايد بي طرف باشد.

نماينده ونزوئلا نيز ضمن رد استانداردهاي دوگانه در زمينه حقوق بشر، رويه برخي قدرت ها در تحميل گزارشگران كشوري با اغراض سياسي را تقبيح كرد.

نماينده اريتره در اجلاس گفت: مكانيسم گزارشگري كشوري در مغايرت با رويه هاي بين المللي قرار دارد.

وي همچنين با اشاره به پذيرش توصيه هاي متعدد توسط ايران، بر گفت وگو و تعامل در اين حوزه تاكيد كرد.

نماينده روسيه نيز ضمن استقبال از گام هاي مثبت ايران در حوزه حقوق بشر، از تعامل ايران با مكانيسم هاي حقوق بشري قدرداني كرد.

همچنين نماينده عراق با اشاره به ضرورت ارتقا حقوق بشر بدون اهداف سياسي و احترام به حاكميت كشورها، از احمد شهيد خواست تا دستاوردهاي ايران در حوزه حقوق بشر را در گزارش هاي خود منعكس كند.

نماينده چين نيز از پيشرفت هاي ايران در حمايت از حقوق مردم و گروههاي آسيب پذير، خواهان توجه به اين پيشرفت ها و تعامل ايران با مكانيسم «يو.پي.آر» شد.

نماينده تاجيكستان ضمن توجه به پيشرفت هاي حقوق بشري ايران، خواهان ارتقاي گفت وگوها در حوزه حقوق بشر به جاي سياسي كاري شد.

نماينده لبنان نيز درخواست كرد، گزارشگران ويژه بايد بر مبناي واقعيات گزارش دهند و از منابع معتبر استفاده كنند.

وي با اشاره به تحفظ ايران به انتصاب گزارشگر ويژه، از تعامل ايران با وي و مكانيسم «يو.پي.آر» تمجيد كرد.

نماينده سوريه نيز با اشاره به بي توجهي گزارشگر ويژه به پيشرفت هاي حقوق بشري در ايران و عملكرد جانبدارانه آن، به همكاري هاي ايران با مكانيسم هاي حقوق بشري پرداخت و از شورا خواست جلوي اقدامات سياسي و يكجانبه را بگيرد و ماموريت احمد شهيد را نيز تمديد نكند.

نماينده ميانمار نيز با رد مكانيسم هاي گزارشگري كشوري از جمله براي ايران، بر اجتناب از رويكردهاي سياسي و استانداردهاي دوگانه تاكيد كرد.

نماينده ويتنام با استقبال از تعهد و پيشرفت هاي حقوق بشري در ايران و تعامل ايران با مكانيسم «يو.پي.آر»، بر ضرورت پرهيز از فشارهاي حقوق بشري تاكيد كرد.

نماينده كره شمالي نيز با اشاره به دخالت برخي كشورها در حاكميت و امور داخلي ديگر كشورها با استفاده از ابزار حقوق بشر، وجود گزارشگران كشوري با توجه به مكانيسم «يو.پي.آر» را مخرب دانست و خواهان لغو ماموريت تمامي گزارشگران كشوري از جمله براي ايران شد.

نماينده زيمبابوه نيز ضمن مخالفت با تحميل گزارشگران كشوري، مكانيسم «يو.پي.آر» را مناسب ترين مكانيسم براي حمايت از حقوق بشر دانست.

سومين هفته از بيست وهشتمين اجلاس شوراي حقوق بشر در حال برگزاريست و در فردا(پنجشنبه) نيز گزارش جمهوري اسلامي ايران درخصوص دور دوم «يو.پي.آر» مورد بررسي و تصويب نهايي قرار خواهد گرفت.

از كشورمان نيز هياتي به سرپرستي كاظم غريب آبادي معاون امور بين الملل ستاد حقوق بشر در اين اجلاس حضور دارد.

اجتمام ** 1880 ** 1071