به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا و به نقل از ساینس، سركه به طور عمده از تركیب اسید استیك و آب تولید می شود. سركه علاوه بر مصارف خوراكی، در پزشكی و صنعت نیز كاربرد دارد و خواص پاك كنندگی آن فوق العاده است. معمولا سركه از انگور یا سیب تهیه می شود و خواص طبی آن از دوران باستان مورد توجه بوده است.
برخی از خواص پزشكی و صنعتی این مایع ارزشمند به قرار زیر است
***** به كاهش وزن كمك می كند
هر قاشق سركه فقط حاوی سه كالری است و باكتری های موجود در آن به كاهش وزن كمك می كنند.
***** باعث از بین رفتن برخی باكتری ها می شود
سركه در نابودی پاتوژن ها (عوامل بیماری زا) به ویژه باكتری های بیماری زا موثر است. بقراط، پدر طب مدرن، بیش از دو هزار سال پیش از سركه برای ضدعفونی كردن زخم ها استفاده می كرده است. این مایع با مهار باكتری های ای كولای، از فساد مواد غذایی جلوگیری می كند. سركه در درمان قارچ ناخن، شپش، زگیل و عفونت گوش موثر است.
***** باعث كاهش قند خون می شود و در درمان دیابت موثر است
سركه باعث بهبود حساسیت بدن نسبت به انسولین می شود و در كاهش قند خون و درمان دیابت نوع 2 موثر است.
خوردن دو قاشق سركه سیب قبل از خواب، باعث كاهش قند خون ناشتا می شود.
***** برای قلب مفید است
بیماری های قلبی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان محسوب می شوند. بیماری های قلبی بر اثر چند عامل بیولوژیكی خطرناك بوجود می آیند و سركه چند مورد از این عوامل خطر را از بین می برد.
**** دارای خواص ضد سرطانی است
مطالعات نشان می دهد كه سركه باعث نابود شدن سلول های سرطانی می شود و تومور را كوچك می كند.
-دردرمان آكنه موثر است
-از اسپاسم روده جلوگیری می كند
-در درمان اسهال موثر است
-در درمان سكسكه موثر است
-مانع سوء هاضمه می شود
-از گرفتگی بینی جلوگیری می كند
-باعث كاهش اشتها می شود
-در درمان شوره سر موثر است
-خواص ضد پیری دارد
-به جذب كلسیم كمك می كند
-باعث كاهش فشار خون می شود
-تری گلیسیرید و كلسترول را كاهش می دهد
-دارای خاصیت آنتی اكسیدان است و از اكسید شدن سلول ها جلوگیری می كند
-حاوی پتاسیم است
-باعث تعادل PH خون می شود
علمی (6) ** 9259**1440
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۹
تهران - ایرنا - سركه كه از دوران باستان مورد توجه اطبا بوده،سبب بهبود حساسیت بدن نسبت به انسولین می شود و در كاهش قند خون و درمان دیابت نوع 2 موثر است.