اروميه - ايرنا - مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان غربي گفت: تاكنون 18 ميليارد ريال اعتبار از محل اعتبارات داخلي اين اداره كل براي بيابان زدايي در حاشيه درياچه اروميه هزينه شده است.

رحمان وهاب زاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين اعتبار را در راستاي اجراي طرح هايي نظير عمليات قرق، مديريت چرا و كاشت نهال مقاوم و شور پسند در برابر ريزگردها هزينه كرده ايم.

وي اضافه كرد: علاوه بر آن، 120 ميليارد ريال اعتبار نيز در راستاي اجراي طرح هاي بيابان زدايي در حاشيه درياچه اروميه به تصويب رسيده كه در مراحل ابلاغ و تخصيص هستند ولي هنوز تخصيص داده نشده اند.

وي اظهار كرد: در حال حاضر ريزگردهاي نمكي و ماسه هاي شني اطراف درياچه اروميه به تهديد جدي در اطراف درياچه اروميه تبديل شده كه اميدواريم با توجه به اوضاع منطقه، اعتبار اجراي طرح هاي مقابله اي در سريعترين زمان ممكن تامين شوند.

مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري آذربايجان غربي در خصوص وخامت وضع بيابان هاي ايجاد شده از خشكي درياچه اروميه در اطراف آن گفت: بسياري از افراد بازديد كننده از آن مناطق، حاشيه درياچه اروميه را با كويرهاي مركزي ايران مقايسه مي كنند كه نشان از وضعيت نامناسب و درخور توجه اين مناطق دارد.

وهاب زاده افزود: ما سعي داريم با همراه كردن مردم منطقه و استفاده از اعتبارات داخلي، روند ايجاد پوشش گياهي در حاشيه درياچه اروميه را با سرعت پيش ببريم ولي اين امر نيازمند اعتبارات بيشتر است.

درياچه اروميه در شمال غربي ايران و بين دو استان آذربايجان شرقي و آذربايجان غربي قرار گرفته و بزرگترين درياچه داخلي كشور است كه در سالهاي اخير سالانه حدود 40 سانتي متر از سطح آن كاسته شده به طوري كه در حال حاضر تراز آبي آن حدود سه و نيم متر پايين تر از تراز اكولوژيك است.

اين درياچه در خطر خشك شدن كامل قرار دارد و در طي 13 سال گذشته شش متر كاهش سطح داشته و تا تير ماه سال 1392 بيش از 75 درصد از آب آن خشك شده بود.

با خشك شدن درياچه اروميه سه كانون توليد ريزگرد در حاشيه اين درياچه ايجاد شده كه در مناطق فسندوز مياندوآب، جبل اروميه و چوپانلوي سلماس هستند.

8137/2093