رخدادهاي اين استان همواره در معرض ديد قرار گرفته و براي مسوولان و مردم استاني مهم و شناخته شده از حيث سياسي ، اقتصادي و فرهنگي بوده و نيازمند بيان هرچه بيشتر واقعيت هاي آن براي عموم است.
پديده خشكسالي و كمبود شديد آب در هرمزگان درسال 93 به حدي بود كه از استان هرمزگان بويژه شهر بندرعباس به عنوان سه شهر خط قرمز آب ياد شده ومشكلات بي آبي در سراسر استان مشهود بطوري كه بيش از 300 روستا بوسيله تانكر آبرساني مي شود و چاهها و قنات خشك شده و آهنگ مهاجرت از روستا به شهر شدت گرفت.
مشكلات قاچاق كالا، مواد مخدر وسوخت همچنان به قدرت خود در استان باقي است و دراين سال بيش از 18ميليون ليترتنها توسط درياباني و بيش از شش تا هشت ميليون ليتر بوسيله نيروي انتظامي گازوييل كشف شد كه 10 تا 20 درصد آن سوختي است ، قاچاق شده است.
**** سفر رييس جمهوري و اعضاي هيات دولت به هرمزگان
درطول يكساله 93سفراعضاي عاليرتبه دولت اعم ازرييس جمهوري ، معاون اول رييس جمهوري معاونان رييس جمهوري، وزراي بهداشت ودرمان ، راه وشهرسازي و معاونان آنها ، رييس مجلس و اعضاي كميسيون عمران مجلس ، فرماندهان نظامي شامل فرمانده ارتش ، جانشين فرمانده كل ارتش ، فرمانده نيروي دريايي ارتش ، فرمانده كل سپاه ، فرمانده نيروي دريايي سپاه با حضور در استان ضمن تحقق اهداف خاص سفر خود، به بررسي مسائل و مشكلات مردم در حوزه مديريت خود و نيز تدبير امور از نزديك پرداختند.
*** اعلام جاسك به عنوان منطقه ويژه اقتصادي از سوي دولت تدبير واميد
اواخر فروردين امسال دولت تدبيرواميد شهرستان جاسك رابه عنوان منطقه ويژه اقتصادي اعلام كرد تا توسعه فعاليت هاي اقتصادي آن در چارچوب قانوني و مدار قانون حركت كند امانپاييد كه قضيه گران شدن زمين و زمين خواري و تصرف عدواني و ثبت شركت ها دراين منطقه نگراني بوجود آورد.
استاندار هرمزگان درباره شدت يافتن فعاليت هاي اقتصادي و توسعه اي در جاسك اظهار داشت: اين منطقه ظرفيت هاي مناسبي دارد و تبديل آن به قطب پايانه نفتي و فعاليت هاي پالايشگاهي و صنعتي در برنامه ها پيش بيني شده است اما آنچه اكنون در اين منطقه در حال انجام است بدون اطلاع و هماهنگي با دولت و مديريت استان است.
جاسم جادري با اظهار نگراني از رعايت نشدن حقوق مردم منطقه جاسك گفت:شركت هايي كه داراي شامه اقتصادي هستند از كانال نيروهاي نظامي وارد جاسك شده اند و دولت و استانداري هيچ دخالتي در اين زمينه نداشته است.
وي تاكيد كرد: اگر قرار است توسعه اي در اين منطقه انجام شود بايد از طريق مديريت استان و در بستر طرح آمايش سرزمين ،با جانمايي صحيح و با هماهنگي وزارت راه و شهرسازي باشد.
وي ادامه داد:در حال حاضر امور اين منطقه متولي مشخصي ندارد پيشنهاد مشخص در اين زمينه تشكيل سازمان توسعه و عمران سواحل مكران با حضور استان هاي هرمزگان ،سيستان و بلوچستان ،وزارت راه و شهرسازي و وزارت كشور است.
استاندار هرمزگان گفت: شركت هاي ساختماني درحال ساخت هزاران واحد مسكوني براي نيروهاي مسلح هستند اما اولويت اين پروژه ها بايد با شركت هاي بومي و استاني باشد و از همه مهمتر به زيرساخت هاي مورد نياز مردم در حوزه هايي مانند مسكن،آب ،برق ،بهداشت و آموزش نيز توجه جدي شود.
جادري مي گويد: اعلام زودهنگام جاسك به عنوان منطقه آزاد بدون در نظر گرفتن شرايط پايه به هرج و مرج اقتصادي و سوداگري دلالان در اين منطقه منجر خواهد شد.
*** بهره برداري از 428پروژه عمراني در هفته دولت در هرمزگان
همزمان با هفته دولت 428 پروژه به ارزش پنج ميليارد ريال در استان هرمزگان افتتاح وبهره برداري رسيد و آمار مقايسه اي تعداد پروژه ها و ميزان اعتبار آنها نسبت به هفته دولت سال گذشته نشان مي دهد كه به لحاظ كمي در تعداد پروژه ها، 222 پروژه و به لحاظ اعتباري يكهزار و 600 ميليارد ريال افزايش داشته است.
بيشترين پروژه هاي هفته دولت به لحاظ تعداد در بخش مسكن شهري و روستايي با تعداد 282 پروژه و اعتباري افزون بر يكهزار و 456 ميليارد ريال و بيشترين اعتبار در بخش حمل و نقل با 54 پروژه و اعتبار دو هزار و 963 ميليارد ريال است و شهرستان ابوموسي دو پروژه، بستك55، بشاگرد 21 ، بندرخمير 17، بندرعباس 82، بندرلنگه 39، پارسيان 15، جاسك 23، حاجي آباد 39، رودان 31، سيريك 13، قشم 27 و ميناب 58 پروژه را در هفته دولت امسال به خود اختصاص داده اند.
*** برگزاري سه رزمايش توسط ارتش ، سپاه وبسيج درسال 93 در هرمزگان
نيروهاي مسلح ارتش جمهوري اسلامي ، سپاه پاسداران انقلاب اسلامي وبسيج درسال93 هريك رزمايش هايي در ابعاد مختلف دريايي و خشكي برگزار كرده كه از نظر محافلي خبري وسياسي و اجتماعي به موقع وبا هدف افزايش توانايي وانتقال تجربه به نيروهاي جوان دراستان هرمزگان بسيار موثر ومفيد بوده است.
*** اولين رزمايش: محمد رسول(ص) ارتش درمنطقه عمومي جاسك
اولين رزمايش را ارتش جمهوري اسلامي با قواي چهار گانه نيروي هوايي ، دريايي و زميني در منطقه عمومي جاسك در شرق هرمزگان رزمايش محمد رسول الله (ص) از چهارم دي ماه در منطقه اي به وسعت دو ميليون و 200 كليومتر مربع از شرق تنگه هرمز تا شمال اقيانوس هند و پايين تر از خليج عدن برگزار كرد.
دراين رزمايش شش روزه به گفته فرمانده نيروي دريايي ارتش آخرين دستاورهاي دفاعي كشور باتحرك و جوش و خروشي جوانان كه در ناوچه ها،هواناوها، توپخانه ها،بالگردها و غيره حضور داشتند مورد آزمايش قرار گرفت وتوانستند با يك تاكتيك هماهنگ و آموزش در سطح بالا، عملياتي اجرا و حجم آتش زيادي در منطقه برپا كنند.
*** رزمايش ارتش؛ از صلح تا اقتدار
رزمايش محمد رسول الله(ص) در كنار نمايش اقتدار و توان رزمي ارتش جمهوري اسلامي ايران، حامي پيام صلح و دوستي براي كشوري هاي منطقه باشركت بيش از 20 هزار نفر از نيروهاي هوايي، دريايي، زميني و قرارگاه پدافند هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران حضور داشتند.
فرماندهان عالي رتبه ارتش جمهوري اسلامي ايران، انتقال پيام صلح و دوستي به كشورهاي منطقه و پيام بازدارندگي به كشورهايي كه قصد تعرض به ايران اسلامي دارند را به عنوان يكي از اهداف اين رزمايش بزرگ و مشترك مطرح كردند.
تمرين رزمي بين نيروها، افزايش توان مقابله با تهديدات، نمايش اقتدار نيروهاي مسلح، انتقال تجربه به فرماندهان جوان و آزمايش تجهيزات و دستاوردهاي جديد از جمله اهداف اين رزمايش بود.
پيش از اين قرار بود كه اين رزمايش تحت عنوان «ولايت 93» و با محوريت نيروي دريايي ارتش جمهوري اسلامي ايران برگزار شود، اما براساس تصميم ستادكل ارتش، تمامي نيروهاي وابسته به ارتش در اين رزمايش حاضر شدند و نام آن نيز به «محمد رسول الله(ص) تغيير كرد.
دريا دارحبيب الله سياري با بيان اينكه اين رزمايش دو پيام يكي براي دوست و يكي براي دشمن دارد، گفت: به كشورهاي همسايه پيام صلح و دوستي مي دهيم و به آنها مي گوييم كه ارتقاي توان رزمي ايران در دريا براي دفاع از كشور است و قصد تعرض به هيچ يك از كشورهاي همسايه را نداريم.
وي خطاب به دشمنان ادامه داد: دشمن اگر مي خواهد هر گونه تهديدي عليه ايران متصور شود، بايد بداند كه توان رزمي ايران در سطحي قرار گرفته كه جهنمي از آتش را مي تواند در سطح دريا، ساحل، زير دريا و ناوها ايجاد كند.
**** با هدف سان ديدن از رژه دريايي يگان هاي شناور ارتش/ رييس جمهوري وارد جاسك هرمزگان شد
دكتر حسن روحاني رييس جمهوري همراه با شماري از وزرا و مشاوران خود چهارشنبه دهم ديماه به منظور سان از رژه دريايي يگان هاي شناور ارتش جمهوري اسلامي ايران وارد جاسك در جنوب شرق ايران شد و مورد استقبال استاندارهرمزگان، فرماندهان نظامي وجمعي از مسوولان محلي قرار گرفت.
رييس جمهور در ادامه سفر خود به استان سيستان و بلوچستان به منظور بازديد از منطقه رزمايش محمد رسول الله (ص) و سان ديدن رژه يگان هاي دريايي نيروي دريايي ارتش وارد جاسك شدودر جريان حضور در عرشه ناوشكن جماران و بازديد از رژه يگان هاي دريايي و هوايي شركت كننده در مانور محمد رسول الله (ص) گفت: دولت پشتيباني از نيروهاي مسلح را وظيفه خود مي داند، چرا كه پشتيباني از مدافعان جان بر كف كشور، پشتيباني از سرزمين و وطن ما است.
حجت الاسلام و المسلمين حسن روحاني افزود: بزرگ ترين سرمايه اي كه امروز در كشور داريم، اعتماد مردم به نيروهاي مسلح و تكيه نيروهاي مسلح به مردم است و دولت نيز در كنار نيروهاي مسلح و مردم به خدمات خود ادامه مي دهد.
وي، امروز را روز بسيار خوبي براي خويش و هيات همراه توصيف كرد و ادامه داد: به دليل اين كه مي بينيم نيروهاي مسلح ما به ويژه نيروهاي هوايي و دريايي با وجود تحريم طولاني مدت از هميشه قدرتمندتر و تواناتر هستند.
*** نيروهاي مسلح ايران با وجود 35 سال تحريم قدرتمند است
رييس جمهوري در جمع شركت كنندگان دررزماش محمد رسول (ص) با يادآوري اين كه اين موجب خرسندي است كه با وجود بيش از 35 سال تحريم نيروهاي مسلح و ارتش ما بسيار قدرتمند است، افزود: نيروهاي مسلح توانمند و مقتدر و به ويژه نيروي دريايي توانمند به معناي آن است كه اولين خط دفاعي كشور ما كه مرزهاي ساحلي دارند، امن بوده و از سوي نيروهاي قابل اعتماد و قابل اتكا مرزباني و حراست مي شود.
روحاني تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران امروز قادر است در خليج فارس، درياي عمان و اقيانوس هند، قدرتمندترين خط دفاعي از خود را داشته باشد.
وي اظهار داشت: بسيار خوشحالم كه امروز شاهد قدرت نمايي و نمايش دفاعي بسيار خوب شناورهاي سطحي و زيرسطحي و پرنده هاي ارتش جمهوري اسلامي ايران بودم و اين توان دفاعي، هم براي ملت ايران و هم براي ملت ها و كشورهاي منطقه مايه آرامش و اطمينان و امنيت است.
رييس شوراي عالي امنيت ملي يادآور شد: نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران نيروهايي نيستند كه قصد تجاوز به هيچ كشور ديگري را داشته باشند و معتقديم جمهوري اسلامي ايران در كنار كشورهاي منطقه به خوبي مي تواند از سرزمين خود و منطقه دفاع كند و هيچ نيازي به حضور نيروهاي خارجي در اين منطقه به هيچ بهانه اي وجود ندارد.
*** تلاش نيروهاي مسلح قهرمانانه است
روحاني همچنين با قهرمانانه توصيف كردن تلاش هاي نيروهاي مسلح ايران در دوران دفاع مقدس و بويژه افتخارآفريني هاي نيروهاي دريايي، از همه نيروهاي مسلح كشورمان و به ويژه نيروي دريايي توانمند كه در هر شرايطي به خوبي از كشور و منافع ملي در سراسر جهان دفاع كردند، تشكر و سپاسگزاري كرد.
وي ادامه داد: نيروي دريايي جمهوري اسلامي ايران امروز نه تنها در آب هاي سرزميني بلكه از آب هاي بين المللي نيز از منافع جمهوري اسلامي ايران و منافع كشورهاي ديگر در برابر مهاجمين و دزدان دريايي دفاع مي كند و بسيار خرسندم كه از يك نيروي دريايي توانمند و مقتدر برخورداريم.
روحاني با بيان اين كه جولانگاه و عرصه حضور نيروهاي قدرتمند دريايي ايران امروز از عرصه آب هاي داخلي به همه پهنه آب هاي آزاد و بين المللي گسترده شده است، اظهار داشت: قدرت امروز نيروهاي مسلح و نيروي دريايي ما به هيچ وجه با 35 سال قبل قابل مقايسه نيست، چرا كه اين توانمندي متكي به توان داخلي و بومي است.
رييس جمهوري اظهار داشت: همه نيازمندي هاي نيروهاي مسلح توسط خود آنان و صنعتگران و متخصصان داخلي تأمين شده و همين ناوشكن جماران كه بر عرشه آن ايستاده ايم نيز به دست متخصصان داخلي كشورمان طراحي و ساخته شده است.
روحاني با تاكيد بر اين كه امروز موشك هايي كه توسط متخصصان داخلي نيروهاي مسلح توليد مي شوند از سرزمين ايران دفاع قدرتمندانه مي كنند، تصريح كرد: مردم مي توانند كاملاً اطمينان داشته باشند كه مدافعاني بسيار غيور، توانمند و قوي از سرزمين و آب و خاك ايران دفاع مي كنند.
وي در پاسخ به اين سوال كه دولت چه كمك هايي به ارتقاي توانمندي هاي نيروهاي مسلح خواهد داشت، گفت: دولت همواره در خدمت نيروهاي مسلح بوده و هست و خواهد بود و اساساً دولت و ملت در كنار نيروهاي مسلح همه در كنار هم هستند و اگر اين وحدت، اتحاد و يكپارچگي نبود هرگز نمي توانستيم اينقدر پيشرفت كنيم.
حجت الاسلام و المسلمين روحاني رييس شوراي عالي امنيت ملي صبح امروز (چهارشنبه) براي حضور در رزمايش عظيم محمدرسول الله(ص) ارتش جمهوري اسلامي ايران و بازديد از شماري از پروژه هاي در حال اجراي جاسك، وارد اين شهر بندري در استان هرمزگان شد.
رژه بزرگ نيروهاي عملياتي سطحي، زيرسطحي و پروازي شركت كننده در رزمايش محمد رسول الله(ص) ارتش جمهوري اسلامي ايران ساعاتي پيش همزمان با حضور رييس جمهوري بر عرشه ناوشكن سرفرماندهي جماران برگزار شد.
اين رژه با شركت بيش از 100 فروند شناور سطحي، هجومي، راكت انداز، شناورهاي زيرسطحي، يگان هاي پروازي، هواناوها و شناورهاي بومي با آرايش تاكتيكي منظم و عبور با شكوه دريايي برگزار شد و نيروهاي شركت كننده آمادگي رزمي و اقتدار دريايي خود را به نمايش گذاشتند.
*** دومين رزمايش : نهمين رزمايش مشترك پيامبر اعظم (ص) سپاه درششم اسفندماه 93
نهمين رزمايش مشترك پيامبر اعظم (ص) سپاه پاسداران انقلاب اسلامي روزچهارشنبه ششم اسفندماه با مشاركت رزمندگان قرارگاه دريايي خاتم الانبياء (ص) 2 وابسته به نيروي دريايي سپاه در جزيره لارك در شرق جزيره قشم و در مدخل ورودي تنگه هرمز آغاز شد.
برگزاري اين رزمايش، سردار سرلشكر پاسدار محمدعلي جعفري فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و فرمانده اين رزمايش با حضور در قرارگاه عملياتي نهمين رزمايش مشترك پيامبر اعظم (ص) و با رمز مقدس محمد رسول الله (ص) دستور آغاز اين رزمايش را صادر كرد.
براساس اين گزارش،با صدور دستور آغاز رسمي اين رزمايش اجراي عمليات مين ريزي دريايي از سوي قايق هاي تندرو و تهاجمي سپاه ، پدافند هوايي ، شليك چهار فروند موشك ساحل به دريا در منطقه راهبردي و حساس خليج فارس و تنگه هرمز انجام شد.
نيروهاي عملياتي سپاه شركت كننده در اين تمرين نظامي بزرگ با استفاده از قايق هاي تندرو تهاجمي و تجهيزات و تسليحات پيشرفته جديد گوشه اي از توانمنديهاي پاسداران انقلاب اسلامي در حفاظت از منافع كشور در يكي از مهمترين تنگه هاي راهبردي دنيا و منطقه خليج فارس را در معرض ديد جهانيان قرار دادند.
در رزمايش يادشده، قايق هاي تندرو تهاجمي سپاه با دارا بودن رادارهاي دريايي، سامانه هاي الكترونيكي پيشرفته ارتباطي، موشك هاي كروز با برد 25 كيلومتر، موشك هاي ميانبرد ضد كشتي،اژدرهاي كاليبر متوسط و بزرگ و مين هاي دريايي در كنار تسليحات سنتي خود يعني تيربارهاي نوع سنگين، راكت انداز و موشك هاي دوش پرتاب سطح به هوا كابوس دشمنان ايران اسلامي را در منطقه راهبردي خليج فارس و تنگه هرمز به معرض نمايش قرار دهند.
شليك 20 فروند انواع موشك هاي بالستيك ساحل به دريا، زمين به دريا، زمين به زمين، 400 فروند موشك از سوي شناورهاي تندرو تهاجمي سپاه، انهدام يك فروند ناو هواپيمابر فرضي به عنوان شناور هدف و رژه 500 فروند شناور تندرو از ويژگي هاي برگزاري نخستين مرحله از رزمايش مشترك پيامبر اعظم (ص) در روز جاري است.
اين رزمايش با حضور فرماندهان عالي رتبه نظامي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و ارتش جمهوري اسلامي ايران و با شعار نمايش اقتدار و امنيت پايدار در سايه عزم ملي و مديريت جهادي در حال برگزاري است.
علي لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي نيز سه شنبه شب بعد از ورود به بندرعباس هدف خود از اين سفر را حضور در رزمايش دريايي سپاه پاسداران عنوان كرد و گفت : براي تقويت بنيه دفاعي كشور، دولت در لايحه بودجه، مبلغ مناسبي پيشنهاد كرده است.
وي پس از ورود در فرودگاه بندرعباس در جمع خبرنگاران افزود: به دليل اهميت نيروهاي مسلح و اقتدار دريايي، لازم است با توجه به شرايط منطقه اي، مجموعه هاي نظامي مورد توجه خاص قرار گيرند.
سردار سرلشكر پاسدار غلامعلي رشيد جانشين ستاد كل نيروهاي مسلح، سردار سرلشكر محمد باقري رييس اداره اركان و امور مشترك نيروهاي مسلح، سردار سرتيپ پاسدار حسين سلامي جانشين فرمانده كل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، سردار سرتيپ پاسدار اميرعلي حاجي زاده فرمانده هوا فضاي سپاه، دريادار پاسدار علي فدوي فرمانده نيروي دريايي سپاه و سردار سرتيپ پاسدار محمد پاكپور فرمانده نيروي زميني سپاه از مقامات عالي رتبه در رزمايش مشترك پيامبر اعظم (ص)شركت داشتند.
*** سومين رزمايش الي بيت المقدس بسيج
رزمايش بيت المقدس بسيج يك طرح عمومي در كل استان هرمزگان 14 و15 اسفندماه با شركت گردانهاي بيت المقدس و كوثردر هرشهرستان برگزار شد و بسيجيان دراين رزمايش با اجراي تاكتيك هاي عملياتي، اقتدار و توان رزمي خود را براي اجراي برنامه هاي دفاعي و امنيتي به نمايش گذاشتند.
هدف از برگزاري اين رزمايش را آمادگي بيشتر بسيجيان در جهت كمك به مردم در برابر حوادث طبيعي و غيرطبيعي، بالا بردن آمادگي و توان رزمي بسيجيان همراه با تقويت روحيه معنوي درآنان، به روز نگه داشتن عناصر بسيج در گردان و حفظ و انسجام رويه در بين نيروها عنوان شد.
*** نيمه دوم سال /بهارهمايش و سيمنارهادر هرمزگان
استان هرمزگان از 12ماه سال تنها سه تا چهارماه آن هواي خنك دارد كه از نيمه دوم سال شروع مي شود وبيشتر ادارات ترجيح مي دهند همايش هاي كشوري خود را در اين استان بويژه در شهر بندرعباس ، كيش وقشم برگزار كنند.
دراين مدت دهها همايش و سمينار ورفت وآمد مسوولان ادارات وسازمانها و حتي بخش خصوصي برگزار شده كه بنظر خود برگزار كنندگان مفيد فايده بوده اما بازخوردي
براي مردم نداشته است و نيازمند بازنگري دراين زمينه است كه آيا ضرورت برگزاري همايش هاي با هزينه هاي مضاعف وگران داشته و چقدر ازاين همايش ها به سود استان تمام مي شود.
بطور مثال مي توان به اجلاس نماز، اجلاس انتقل خون ، اجلاس اتحاديه پاياپاي آسيا، همايش بين المللي نانو آسيا واقيانوسيه ، همايش شهر ايده آل ، پژوهشگران جوان، همايش سراسري برنامه تحول نظام سلامت، چشم اندازها و فرصت ها ، همايش بين المللي اورولوژي به ميزباني كيش ،همايش صنايع دريايي در بندرعباس ،كنفرانس بين المللي مديريت فناوري ،همايش چهارمين كنكره بين المللي امام سجاد (ع)در بندرعباس ، همايش ملي پدافندغيرعامل در هرمزگان، جشنواره ، همايش ملي و نمايشگاه سلامت ، بهداشت و زيبايي كشوراشاره كرد.
اين همايش ها كه برخي ملي وبين المللي بوده شخصيت علمي ، مذهبي و متخصصان دعوت شده كه درطول يكسال به استان هرمزگان بويژه به شهر بندرعباس و جزاير كيش وقشم سفركرده وبه بيان ديدگاههاي خود پرداخته اند.
البته استان هرمزگان ترافيك برگزاري همايش ها وسمينارهاي ملي و منطقه اي كه برخي به طنز آنها را هماشام و سمينهار مي نامند در نيمه دوم سال كه هوا كمي خنك مي شود آغاز مي شود و تا پايان اسفند ادامه دارد وگاهي چنان شديد مي شود كه در يك هفته و يا حتي يك روز مردم بندرعباس دو يا سه همايش را ميزباني مي كنند.
اين را هم بايد گفت سفر كاري مسوولان ارشد نظام براي سركشي و بررسي نبايد به حساب همايش ها گذاشت چرا كه اين افراد بايستي بطور دائم از مسائل استانها باخبرشوند تابتوانند بهتر درباره آن استان تصميم بگيرند.
*** سفر وزير بهداشت و درمان و آموزش پزشكي به استان هرمزگان
وزير بهداشت ، درمان وآموزش پزشكي به اتفاق معاون اول رييس جمهوري كشورمان ششم بهمن به استان هرمزگان سفر كرده بود به مدت سه روز دراين استان ماند ودستاوردهاي سفر وي را مي توان بازديد از بيمارستانهاي استان وبررسي وضعيت بهداشتي و درماني ، تصميم براي افزايش ظرفيت هاي بيمارستاني از قبيل تخت ، تخصص هاي مورد نياز، افتتاح مركز درمان سوانح وسوختگي جنوب ، معاينه بيماران بويژه بيماران چشمي در مناطق محروم بشاگرد و افتتاح 72 پروژه بهداشتي ودرماني اشاره كرد.
استان هرمزگان داراي 12بيمارستان دولتي در شهرهاي بندرعباس ، ميناب ، رودان ، جاسك ، قشم ، حاجي آباد ، بندرلنگه ، بستك و گاوبندي با يك هزارو 500تخت بيمارستاني و به يك هزارتخت ديگرنياز دارد.
*** سفر جهانگيري معاون اول رييس جمهوري به هرمزگان ششم بهمن 93
اسحاق جهانگيري معاون اول رييس جمهوري روز ششم بهمن ماه سفري يك روزه همراه با دو معاون رييس جمهوري و وزراي بهداشت ودرمان و راه وشهرسازي به استان داشت كه مهمرين آنها بررسي وضعيت استان در حوزه زيربنايي وپيگيري مصوبات سفر سال گذشته رييس جمهوري به استان بود.
آغاز بكارعمليات اجرايي بخش نخست مرحله سوم طرح توسعه بندر شهيد رجايي ، بازديد ازپالايشگاه نفت ستاره خليج فارس ، شركت در شوراي اداري از مهمترين برنامه هاي سفر معاول اول رييس جمهوري به هرمزگان بود كه قلب اقتصاد كشور در استان هرمزگان مي تپد، مهمترين واحد هاي صنعتي كشور در اين استان مستقر است، سواحل هرمزگان بهترين نقطه براي توسعه هرمزگان است .
اسحاق جهانگيري افزود: بايد از رهبر معظم انقلاب تشكر كرد كه فرمودند سواحل مكران گنجي است و اين دولت به محض اينكه سر كار آمد اين را به عنوان يكي از موضوعات محوري مورد توجه قرار داد.
وي با تاكيد بر اينكه صنعت و كشاورزي استان ظرفيت توسعه دارد، گفت: يك مطلب را بايد بپذيريم كه وقتي خشكسالي در طول چندين سال ادامه مي يابد، اين روند تبديل به اقليم ايران شده است و بايد با اين اقليم زندگي كنيم.
وي تاكيد بر تسريع در راه اندازي اين پالايشگاه اظهار داشت: به دليل واردات فرآورده هاي نفتي كه بعضا كيفيت مناسبي ندارند، ويژگي خوب اين پالايشگاه اين است كه روزانه 36 ميليون ليتر بنزين با كيفيت خوب، گازوئيل با كيفيت مناسب و سوخت هواپيما و جت توليد مي كند و راه اندازي آن كار مهمي است.
همچنين درآن روز با حضور معاون اول رييس جمهوري عمليات اجرايي بخش نخست مرحله سوم طرح توسعه بندر شهيد رجايي آغاز بكار كرد و معاون وزير راه وشهرسازي هم گفت: آغاز بكار بخش نخست مرحله سوم شامل 442 متر ساخت اسكله به عمق 16 متر و لايروبي يك ميليون و 650 هزار متر مكعب غرب حوضچه سوم اين بندر خواهد بود.
عباس آخوندي افزود: اين طرح با سرمايه گذاري 70 ميليون دلاري از منابع داخلي سازمان بنادر و دريانوردي در مدت 18 ماه اجرايي مي شود و با اجراي كامل مرحله سوم بندر شهيد رجايي، ظرفيت تخليه و بارگيري اين بندر از شش ميليون به هشت ميليون TEU افزايش مي يابد.
وزير راه و شهرسازي يادآورشد: ايجاد محوطه هاي كانتينري و كانتينر يخچالي، استقرار شركت هاي بخش خصوصي جديد، اشتغال زايي در بخش هاي بندري و دريايي و تبديل بندر شهيد رجايي به يك بندر كانوني در خليج فارس (HUB) از مزايايي توسعه بزرگترين بندر تجاري كشور است.
منطقه ويژه اقتصادي بندرشهيد رجايي با ظرفيت تخليه و بارگيري سالانه 100 ميليون تن كالا در فاصله 23 كيلومتري غرب شهر بندرعباس قرار دارد و بيش از 55 درصد صادرات و واردات و 70 درصد ترانزيت كل بنادر كشور را پشتيباني مي كند.
اين بندر ضمن بهره مندي از حدود 40 پست اسكله و در اختيار داشتن بزرگترين و پيشرفته ترين ترمينال هاي كانتينري كشور توانايي پهلودهي به انواع كشتي هاي اقيانوس پيما را داراست.
اين مجموعه از 18 دستگاه جرثقيل دروازه اي (گنتري كرين) و دو هزار و 400 هكتار محدوده عملياتي و پس كرانه و همچنين تخليه و بارگيري حدود 85 درصد از كالاهاي كانتينري كشور را برعهده دارد.
*** بهره برداري از589پروژه عمراني در دهه فجردرهرمزگان
همزمان با دهه فجر، 589 پروژه با هزينه هفت هزار و 440ميليارد ريال شامل 59 پروژه در بخش آموزش، 101 پروژه ارتباطات و فناوري اطلاعات، 87 پروژه در بخش انرژي،9 پروژه بازرگاني و تعاون و 15 پروژه در بخش بهداشت و سلامت درطول دهه فجر امسال دراستان هرمزگان با حضور وزرا ومسوولان كشوري و استاني به بهره برداري رسيد.
13 طرح در حوزه تربيت بدني، 43 پروژه حمل و نقل، دو پروژه رفاه و تامين اجتماعي، 10 طرح صنعت و معدن، يك پروژه فرهنگي،34 پروژه در بخش كشاورزي و منابع طبيعيي 212 پروژه مسكن و عمران شهري و روستايي و سه پروژه در بخش منابع آب بود كه ازبين 13 شهرستان استان بندرعباس با 157پروژه بيشترين سهم از برنامه هاي دهه فجر امسال را به خود اختصاص داده بود.
*** تغيير مديران استان از سطح معاونت هاي استانداري تا مديران ادارات كل
دراين سال به غير از باقي ماندن چند مديراز دوره قبل ، تغييرات مديريت درسطح استان بويژه معاونان استاندار، مديركل ستادي استانداري و مديران دستگاههاي اجرايي در حوزه هاي مختلف تكميل شد و اكنون مديران باسياست هاي دولت تدبير واميد به فعاليت خود ادامه مي دهند.
با ورود مديران تازه نفس به تشكيلات مديريتي استان اميد مي رود تحرك وپويايي در امور اجرايي، سياسي، اقتصادي ، فرهنگي و اجتماعي استان شتاب بيشتري بگيرد ودولت بتواند با توجه به سياست هاي اعتدال برنامه هاي خود را به پيش ببرد.
*** اولين همايش ملي فرصت هاي سرمايه گذاري در هرمزگان ششم اسفندماه 93
اولين همايش ملي فرصت هاي سرمايه گذاري هرمزگان چهارشنبه ششم اسفند با حضور چندين هيات اقتصادي متشكل از سرمايه گذاران ايراني مقيم كشورهاي عربي حوزيه خليج فارس به همراه هيات مديره شوراي بازرگاني ايرانيان دبي، اعضاي هيات مديره اتاق بازرگاني ايران و امارات متحده عربي و هيات مديره اتاق بازرگاني ايران و عمان و همچنين شماري از صاحب نظران اقتصادي كشور از جمله اساتيد ارشد دانشگاهي در تالار شهيد آويني بندرعباس برگزار شد.
به اعتقاد برگزار كنندگان برگزاري اولين همايش ملي فرصت هاي سرمايه گذاري در روزهاي ششم وهفتم اسفندماه 93 درهرمزگان، مهم ترين موقعيت براي معرفي هرچه بيشتر فرصت هاي كاري با تاكيد برتوسعه متوازن اين استان و اقتصاد دريا محور بوده است.
اين عده به هنگام برگزاري اين همايش فهرستي از اولويت هاي سرمايه گذاري به همراه اطلاعات پايه و عمومي از جمله ظرفيت، ميزان سرمايه گذاري مورد نياز، محصول توليدي، تعداد نيروي انساني و تركيب آن،مواد اوليه و ماشين آلات مورد نيازدر بخش هاي مختلف تهيه ودر اختيار مهمانان قرار دادند وبراي درمدت دو روز برگزاري همايش در كارگروهاي تخصصي با حضور سرمايه گذاران داخلي و خارجي شركت كننده مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
همچنين در كنار اين همايش كه با حضور رييس مجلس آغاز شد نمايشگاه تخصصي سرمايه گذاري به عنوان يكي ديگر از گامهاي اساسي و عملي براي شناخت هر چه بيشتر شركت كنندگان از فرصت ها،زمينه ها و محورهاي مختلف سرمايه گذاري دراين استان برپا شد.
دبيركل خانه كشاورز ايران به عنوان يكي از سخنرانان اين همايش گفت:براي توسعه سرمايه گذاري در بخش كشاورزي در زمينه صيادي و آبزي پروري،دراستان هرمزگان محدوديتي وجود ندارد و كشاورزي اين استان در دو نوع آبي و در آب كه همان صيادي و آبزي پروري است، انجام مي شود.
عيسي كلانتري افزود:هنوز در ايران از سهم و توان آب هاي آزاد به اندازه متوسط كشورهاي ديگر استفاده نشده و كشاورزي آبي كه استفاده از آب هاي سرزمين است، محدوديت دارد و اين در حالي است كه كشور ما يكي از خشك ترين كشورها و هرمزگان نيز يكي از خشك ترين استان هاست.
معاون وزير امور اقتصادي و دارايي هم گفت:ايران داراي يكي از مترقي ترين قوانين سرمايه گذاري در دنيا است كه در آن ريسك هاي سرمايه گذاري از جمله ريسك سياسي، ورود و خروج پول و تضمين اصل سرمايه به تاييد دولت مي رسد و قراردادهايي كه به تاييد سازمان سرمايه گذاري و كمك هاي فني و اقتصادي ايران مي رسد بهترين ضمانت ها را به همراه خواهد داشت.
محمد خزايي با اشاره به فرصت هاي طلايي سرمايه گذاري در هرمزگان از اين منطقه به عنوان لنگر ثبات و دروازه ورود به اقتصاد بين المللي و بازار هاي جهاني نام برد
وهرمزگان تنها استاني است كه داراي جزاير 14 گانه است و بزرگترين بنادر ترانزيتي كشور را در خود جاي داده است.
رييس شوراي بازرگاني ايرانيان مقيم دبي با اشاره به ظرفيت هاي ويژه سرمايه گذاري در اقصي نقاط كشور گفت: از مهمترين راهكارهاي جذب سرمايه گذار در ايران كاهش بوروكراسي اداري است وبا اتخاذ اين راهكار و تجميع مراحل اداري در يك مكان مشخص و ساده سازي مراحل انجام كار شاهد هجوم سرمايه گذاران به ايران خواهيم بود.
هادي موتمني اظهار داشت: با اتخاذ اين راهكار و تجميع مراحل اداري در يك مكان مشخص و ساده سازي مراحل انجام كار شاهد هجوم سرمايه گذاران به ايران خواهيم بود واستان هرمزگان در زمينه جاذبه هاي گردشگري دريايي و قرار گرفتن در بهترين نقطه خليج فارس و درياي عمان و بهره مندي از مناطق آزاد تجاري صنعتي از ظرفيت هاي ويژه سرمايه گذاري برخورداراست.
با برگزاري كارگروه هاي تخصصي شامل صنعت و معدن، صنايع انرژي بر، مناطق آزاد تجاري و ويژه اقتصادي، حمل و نقل، گردشگري، كشاورزي وبخش هاي زير مجموعه آن ازجمله شيلات،عمران شهري،صنايع تبديلي و فرآوري،انرژي نفت، گازو برق و همچنين آب را به عنوان فرصتي مهم براي معرفي هرچه بيشتر محورهاي سرمايه گذاري و كاري براي شركت كنندگان معرفي شد.
*** آغاز سيزدهمين دوره مسابقات قران و حديث در جزيره كيش 10 اسفندماه
سيزدهمين دوره مسابقات قرآن و حديث ، با حضوريك هزارو 182شركت كننده در دو رده سني بالاي 16 و زير 16 سال در جزيره كيش آغاز شد كه به گفته
ابراهيم رضواني شركت كنندگان در رشته هاي قرائت تحقيق، قرائت ترتيل ،حفظ ، اذان و مفاهيم به مدت سه روز به رقابت پرداختند.
*** نخستين همايش بين المللي نانوي آسيا و اقيانوسيه در كيش 19 اسفندماه 93
در روزهاي پاياني سال هم هرمزگان شاهد برگزاري نخستين همايش بين المللي نانوي آسيا و اقيانوسيه به ميزباني كيش بود دراين كه علاوه بر وزيرعلوم ، تحقيقات و فناوري شمار زيادي از انديشمندان ايراني وخارجي گرده آمده ودر12 كارگاه آموزشي و نشست هاي تخصصي درباره اهميت اين موضوع بحث وگفت وگو كردند.
وزير علوم ، تحقيقات و فناوري دراين همايش از افزايش 24 درصدي بودجه آموزش عالي درسال 94 به ويژه در بخش هاي تحقيقاتي و پژوهشي خبر داد و رهبر معظم انقلاب در زمينه توسعه فناوري هاي نانو تاكيد فروان داشته وآنچه كه به ما بر مي گردد تقويت دوره هاي آموزش هاي عالي در اين عرصه ها ، توسعه تحقيق و پژوهش ، جذب دانشجو در حوزه تحصيلات تكميلي ، ارتباط بين تحقيق و توليد در پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد و همچنين سرمايه گذاري در اين زمينه است كه به صورت جدي به آن توجه خواهيم كرد .
محمد فرهادي ، برارتباط بين دانشگاه و صنعت در اين عرصه تاكيد كرد و گفت : براي توسعه اين صنعت نيازمند همكاري ميان نهادها ، سازمان هاي دولتي وغير دولتي كه عهده دار مديريت تكنولوژي ، صنعت ، اقتصاد و حتي فرهنگ هستيم .
وزير علوم در مورد بودجه اختصاصي به آموزش عالي براي سال آينده نيز اظهار داشت : بطور متوسط با افزايش 24 درصدي بودجه در تمامي بخش ها در سال آينده روبرو هستيم ، اين افزايش به ويژه درمراكز تحقيقاتي و پژوهشي محسوس تر است وبا افزايش 20 درصدي بودجه جاري در سال آينده روبرو هستيم و تمركز ما در حوزه آموزش و به ويژه رسوخ نانو در حوزه صنعت هزينه خواهد شد .
*** بارندگي وسيلاب روز چهارشنبه 20 اسفندماه با دوهزار ميليارد ريال خسارت در هرمزگان
روز چهارشنبه 20 اسفندماه پس ازيكسال انتظار وحتي دعاي باران با 110ميليمتر مهمان مردم اين استان بويژه شهر بندرعباس شد وطبقه برآورد هاي اوليه خسارت به گفته استاندار هرمزگان تا مرز دوهزار ميليارد ريال به تاسيسات زيربنايي استان وارد كرد.
هرمزگان 16تا 18سال در خشكسالي و شرايط اضطرار بسر مي برد بطوري كه تامين آب آن به خط قرمز رسيده بود اما با بارش ناگهاني روز چهارشنبه آسيب پذيري اين استان عيان شد و,ناگهان براثر بارندگي سيل آسا در يك روز 110 ميليمتر مي بارد و دو هزار ميليارد ريال خسارت وارد مي كند.
دستگاههاي متولي مثل هواشناسي پيش بيني باراني را بصورت رگباري تند و سيل آسا كرده بودند و همه اطلاع داشتند اما بواسطه نا اميدي از باران زياد به استقبال آن نرفته بودند تا اين اينكه مهمان ناخوانده آمد.
بارندگي به شدتي بود كه شهر بندرعباس آب فرا گرفت و تاسيسات آب وبرق از كار افتاد ، فرودگاه و اسكله مسافري بندر شهيد حقاني تعطيل شد، زندگي مردم مختل و بخشي از آن زير آب رفت و يا آب برد و در وسط سيلاب قرار گرفت.
با وجود اطلاع از سيلاب مسير هدايت سيلاب كه همان خورها بوده پاك سازي و آماده سازي براي روان شدن سيلاب نشده بود و خيابانها هم كشش اين سيلاب با حجم زياد را نداشت بطوريكه كه شهر بندرعباس با نزديك به 500 هزار نفر كه مي رود كه به يك كلان شهر تبديل شود، شبيه دريا شده بود و هرگونه حركت از مردم بويژه خودروها را گرفته بود.
بيش از 30 خانه در بندرعباس به درياچه فاضلاب تبديل شده بود و بيشتر خانه هاي كنار خورها در آب فرو رفته و برخي مردم بندرعباس مي گفتند طوري غافل گير شده بودند كه تا از خواب بيدار شدند و مي خواستند در ورودي خانه را بازكنند با حجم زيادي از آب به داخل خانه مواجه شده و در حاليكه كه تا سينه در آب بودند از ترس با دست و پا زدن از خانه خود فرار كردند.
برخي از خودروها مثل پرايد كه وزن سبكي داشتند درحاليكه در خانه پارك بودند اما آب آنها به بالاي خانه هدايت كرده و مثل پر كاهي در بالاي پنجره و جاي كولر قرار داده و يا اينكه برخي ديگر از خودرو در خيابانهاي اين شهر آب از سقف آنها عبور كرده و به زير آب رفته بودند.
بزرگترين هواپيماي ماهان با ظرفيت بيش از 570 نفر صندلي در فرودگاه بين المللي بندرعباس زمين گير شده بود و امكان پرواز نداشت و همچنين دهها پرواز در روزهاي نخست بارندگي از فرودگاه اين شهر به ساير نقاط كشور و حتي دنيا لغو شد و مسافران در اين مدت به موقع به مقصد نرسيدند كه اين امر ناشي از آب بردگي بخشي از سيلاب بند بالا سر باند فرودگاه و آب گرفتگي باند بود.
هرچند در جريان اين بارندگي يك نفر كه گفته مي شود هنوز هويت آن مشخص نشده جان خود را از دست داد ولي اين بارندگي شبيه به سونامي بود و به زير ساخت هاي سست و كم دوام اين شهر خسارت زيادي وارد كرد كه جبران آن مدت و زمان زيادي توام با اعتبار مي طلبد و نيازمند اقدام هاي پيشگيرانه است تا قبل وقوع و تكرار آن مسوولان بيشتر براي اين كار وقت بگذارند.
*** تنوع توليد اخبار و گزارش هاي ايرنا در سال 93
ايرنا هرمزگان درسال 93 علاوه توليد انواع خبر وپوشش برنامه هاي مختلف دهها گزارش وتحليل خبري ارايه كرد كه نقش بسزايي در حل مسائل ومشكلات استان ود سرعت گرفتن امور توسعه اي استان در حوزه هاي مختلف داشت .
سرعت لاك پشتي اينترنت در دروازه اقتصاد ايران ، شليك پياپي به امنيت رواني مردم، نخستين فرماندار زن در قشم، نماد مشاركت همگاني در مديريت كشور،خشكسالي درهرمزگان و چوب خشك فرورفته در زمين ، گنج هايي در كنج خانه ها ، رسانه حلقه مفقوده در توسعه جاسك، پديدارشدن دوباره كشند قرمز در هرمزگان ، هرمزگان استاني استراتژيك بدون توسعه متوازن ، مديريت مصرف آب با توصيه هاي آبكي ميسر نمي شود،شهربازي، آرزوي برباد رفته بندرعباسي ها ،يتيمان چشم انتظار خيران ،صنعت كشتي سازي هرمزگان چشم انتظارتحول، شهادت 290مسافر دركمتر از يك ثانيه حريم دريا در بندرعباس در تصاحب عده اي خاص، دل به دريا نزدن و صياد شدن ،توسعه جاسك هرمزگان برمدار قانون ، بي شناسنامه ها از مشق علم و دانايي محرومند ، قاچاق سوخت در هرمزگان و نقش سازمانها در مهار آن ، واقعيت هاي پديده شوم قاچاق مواد مخدردرهرمزگان ،استان هرمزگان آسيب پذير در برابر سيلاب،تامين آب در شهرهاي هرمزگان فراتر از بحران ،مديريت دو گانه؛ تهديد يا فرصت ، طبيعت هرمزگان گنجينه اي پنهان درميان دارايي هاي استان از جمله اين گزارش ها بوده است. ك/4
6048/1352
تاریخ انتشار: ۲۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۴
بندرعباس- ايرنا- استان هرمزگان بواسطه سوق الجيشي و ژئوپلتيكي اهميت فراواني براي جمهوري اسلامي ايران دارد و در طول سال 93 با اخبار و گزارش هاي متنوع كه پديده خشكسالي وكمبود آب يكي از مهمترين آنها بود در صدر رخدادهاي كشور و حتي جهان قرار گرفته است.