مادرید - ایرنا - اسپانیا به یك مكان استقرار مافیای قاچاق انسان‌ تبدیل شده و جنگجویان داعش از این كشور به عنوان مسیری برای بازگشت به اروپا استفاده می‌ كنند.

به گزارش ایرنا و به نقل از روزنامه ال پاییس ، یك گزارش تهیه شده از سوی 'بخش عملیات اسناد جعلی' واحد مركزی شبكه مهاجرت غیرقانونی و اسناد جعل حاكی از آن است كه آن دسته از جنگجویان اروپایی كه در صفوف داعش می‌ جنگیدند اكنون از راه های ایجاد شده از سوی مافیا و از اسپانیا به عنوان مقر مركزی برای بازگشت به كشورهای مبدا خود استفاده می‌ كنند.

گزارش اشاره می‌ كند كه سه راه اصلی‌ برای بازگشت جنگجویان داعش وجود دارند كه عبارتند از راه های آفریقایی، آمریكای جنوبی و اروپایی.

در همین زمینه ، جنگجویان بازگشته از جنگ كه اكثر آنها در استفاده از سلاح و مهمات تجربه بسیاری دارند ، یكی‌ از عمده ترین نگرانی‌ نیروهای ضد تروریست دولت های اروپایی می‌ باشند.

گزارش ادامه می‌ دهد كه مهاجرت دسته جمعی افراد به دلیل تنش ها و جنگ ها ، موجب گسترش سازمان های قاچاق انسان شده كه با استفاده از اسناد جعلی ، در حال وارد كردن هزاران نفر از مردم به كشورهای اروپایی هستند.

تهیه كنندگان گزارش هشدار می‌ دهند: مشكلات هنگامی جدی تر می‌ شوند كه با استفاده از همین شبكه ها ، ورود جنگجویان سابق اروپایی كه برای جنگ به سوریه و عراق به نفع داعش سفر كرده بودند و در پیگرد قانونی كشورهای مختلفی‌ از جمله اسپانیا ، فرانسه ، انگلیس و غیره قرار دارند و یا ورود اعضا یا شبكه های داعش كه می‌ توانند با عبور از مرزهایمان به بمب گذاری یا حملات تروریستی بپردازند ، با اسناد جعلی به اروپا تسهیل می‌ گردد.

تهدید تاكید شده در این گزارش كه بین 30 هزار تا 100 هزار جنگجوی اروپایی كه به خلافت 'ابوبكر البغدادی' پیوستند را ذكر می‌ كند، دو برابر است : گسترش مافیای قاچاق انسانی به دلیل هجوم مهاجران و ورود عناصر تروریستی و بازگشت جنگجویان اروپایی با استفاده از همین شبكه ها ، تهدید ها را افزایش داده ا‌ند.

چندین عملیات انجام شده از سوی بخش عملیاتی دوم واحد مركزی شبكه مهاجرت غیرقانونی و اسناد جعل حكایت از آن دارد كه منافع اقتصادی به دست آمده از سوی این سازمان ها غیرقابل محاسبه هستند.

در ماه نوامبر گذشته ، پلیس اسپانیا یك شبكه شش نفره مستقر در مادرید اما با شاخه هایی‌ در تركیه و آمریكای لاتین كه به وارد كردن افراد از مقصد سوریه به اسپانیا می‌ پرداختند را متلاشی كرد.

در گزارش آمده است: تنها در یك ماه ، این گروه شش نفره كه ملیت های لبنانی و عراقی داشتند، معاملات نقدی كه مبلغ آن به بیش از 100 هزار یورو رسیده ، انجام دادند و هرچند كه مقصد پایانی این پول معلوم نیست اما حدس زده می‌ شود كه برای تامین مالی‌ داعش بوده است.

به گفته محققان ، این فعالیت ها یك كسب و كار پرسودتر از قاچاق كوكائین هستند و 'افراد قاچاق شده' كه براساس محاسبات سازمان ملل در پایان ماه سپتامبر 200 هزار نفر از مرز تركیه و لبنان گذر كردند ، بین شش تا 10 هزار یورو برای سفر دراز خود كه معمولا در آتن و استانبول توقف دارد ، پرداخت نمودند.

براساس گزارش، در این شهرها به این افراد قبل از اینكه هواپیمایشان آنها را به مركز یا شمال اروپا ببرد، اسناد جعلی می‌ دهند. در این رابطه ، مهاجران برای رفتن به این نقاط در سفر خود یا توقفی در آمریكای لاتین دارند و یا اینكه به طور مستقیم در انگلیس توقف می‌ كنند.

در این راستا ، گذرنامه های جعلی این افراد كه در یونان یا تركیه درست می‌ شوند معمولا ملیت یونانی ، ترك یا اسراییلی‌ دارند و درصورتی‌ كه مقصد مهاجر انگلیس باشد ، گذرنامه ها با ملیت انگلیسی‌ هستند.

از سوی دیگر ، تقاضای پناهندگی مهاجران سوریه در اوج است. براساس گزارش سازمان غیردولتی كمك به پناهندگان و مركز آمار اروپا ، تعداد این تقاضاها در سال 2013 میلادی ، 434 هزار مورد بود كه 50 هزار و 470 مورد آنها در تمام اروپا صورت گرفتند.

اروپام *5*491**1392