تاریخ انتشار: ۲ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۳

نهاوند-ايرنا- بازديد از سه موزه مردم شناسي ، تاريخ و فرهنگ و شهدا در نهاوند كه هر يك بخش هايي از تاريخ، فرهنگ و آداب و رسوم مردم اين ديار را نشان مي دهند براي گردشگران نوروزي جذابيت بسياري دارد.

رييس ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري نهاوند روز يكشنبه در گفت و گو با ايرنا گفت:به منظور آشنايي مسافران نوروزي با قابليت هاي فرهنگي و تاريخي نهاوند ، موزه هاي اين شهر از آمادگي لازم براي بازديد گردشگران نوروزي برخوردار است .

محسن جانجان افزود: به منظور غني كردن موزه هاي اين شهرستان، امسال 23 قلم شي تاريخي جديد به موزه تاريخ و فرهنگ نهاوند اضافه شده كه مي تواند بر ميزان جذابيت موزه ها بيفزايد.

وي افزود: علاوه بر اين در تمامي موزه هاي شهرستان نمايشگاه عكس پتانسيل هاي گردشگري و تاريخي نهاوند نيز برپا شده و عكس هاي هنرمندان نهاوندي در معرض ديد عموم قرار گرفته است.

رييس ميراث فرهنگي و گردشگري نهاوند با بيان اينكه اين شهرستان به لحاظ ظرفيت و پتانسيل هاي گردشگري دومين شهر استان بعد از همدان است گفت: شهرستان نهاوند بعد از همدان داراي بيشترين ظرفيت و پتانسيل گردشگري است و مي تواند گردشگران بسياري را به سوي خود جلب كند.

وي در اين رابطه افزود : نهاوند با پيشينه تاريخي خود و همچنين طبيعت زيبا و سراب هاي دل انگيز از استعداد لازم براي تبديل شدن به شهري توريستي برخوردار است كه در صورت فراهم نمودن زيرساخت هاي لازم مي توان آن را به دومين شهر توريستي استان تبديل كرد.

وي تعطيلات سال نو را فرصتي مناسب براي معرفي جاذبه هاي نهاوند ذكر كرد و گفت : تعطيلات نوروزي كه بالاترين حجم مسافران به شهرستان وارد مي شوند بهترين فرصت براي معرفي توانمندي ها و ظرفيت هاي گردشگري اين شهرستان در بخش هاي مهم گردشگري است.

جانجان گفت : مهم ترين جاذبه هاي شهرستان شامل سراب هاي گيان ، گاماسياب ، فارسبان ، ملوسان ، كنگاور كهنه و حمام حاج آقا تراب ، مسجد قديمي نهاوند ، تپه گيان و آستان شاهزاده محمد است كه سالانه صد ها هزار نفر از آن ها ديدن مي كنند .

رييس اداره ميراث فرهنگي و گردشگري نهاوند با بيان اينكه در حال حاضر زيرساخت هاي خوبي در سراب گيان و گاماسياب فراهم شده است گفت : در سال جاري با حمايت هاي استانداري و پيگيري هاي فرماندار نهاوند زيرساخت هاي خوبي در سراب هاي گيان و گاماسياب مهيا شده كه پيش بيني مي شود نوروز امسال مسافران زيادي از اين دو سراب بازديد كنند.

وي درخصوص ديگر اقدامات انجام شده اين اداره در زمينه معرفي آثار فرهنگي نهاوند گفت: در آستانه سال نو بازارچه صنايع دستي نيز در نهاوند افتتاح شد كه در اين بازارچه صنايع دستي توليدي اين شهرستان براي بازديد و خريد ميهمانان عرضه مي شود.

وي همچنين گفت: براي آماده شدن و ايجاد حال و هواي بهاري مسابقه سبزه آرايي و پخت نان شيريني محلي در كانون فرهنگي كوثر برگزار شد كه از سوي بانوان نهاوندي مورد استقبال قرار گفت كه در اين مسابقه به نفرات برتر نيز هدايايي اهدا شد .

وي بيان كرد: در اولين روز از فروردين ماه جاري، مراسم استقبال از مسافران نوروزي برگزار و در اين برنامه به اولين مسافر وارد شده به نهاوند هديه اي اهدا شد.

شهرستان نهاوند با دارا بودن جاذبه هاي گردشگري به ويژه در بخش گردشگري طبيعي مورد توجه مسافران نوروزي و ديگر ايام سال است.

اين شهرستان به لحاظ آب فراوان به شهر سراب ها و چشمه هاي جوشان معروف است به گونه اي كه بيش از 10 سراب عمده در آن وجود دارد كه از جمله آنها مي توان به سراب گيان ، گاماسياب ، فارسبان ، باروداب ، بنفشه و ملوسان اشاره كرد .

همچنين جاذبه هاي تاريخي و مذهبي اين شهر از ديگر عناصر جذب گردشگر است كه مي توان به حمام حاج آقا تراب ، مسجد قديمي و سنتي نهاوند ، تپه گيان ، قلعه سام گبري در روستاي باباقاسم ، بازار سرپوشيده و سنتي و آستان شاهزاده محمد اشاره نمود .

اين شهرستان در منطقه غربي كشور و در مسير ارتباطي مركز به غرب كشور قرار دارد و با دارا بودن جمعيتي بالغ بر 190 هزار نفر در 105 كيلومتري جنوب شهر همدان واقع شده است.

1181/7525