به گزارش روز دوشنبه ايرنا براساس گزارش امور موزه ها و بناهاي فرهنگي تاريخي اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان بيش از 26 هزار نفر در سه روز گذشته از مكان هاي تاريخي همدان ديدن كرده اند.
به گفته كارشناسان ميراث فرهنگي همدان، آرامگاه شيخ الرييس بوعلي سينا فيلسوف، دانشمند و طبيب حاذق با معماري ايراني و اسلامي به عنوان نگين گردشگري استان همدان طي سه روز گذشته با استقبال بيش از سه هزار گردشگر مواجه بوده است.
آرامگاه بوعلي سينا در ميدان بوعلي سينا و در مركز شهر همدان واقع شده و به عنوان يكي از آثار ملي ايران به ثبت رسيده است. سبك معماري اين آرامگاه از قرني كه بوعلي سينا در آن زندگي مي كرد الهام گرفته شده است و از روي قديمي ترين بناي تاريخ دار اسلامي يعني برج گنبد قابوس در شهر گنبد كاووس اقتباس شده است.
بناي آرامگاه تلفيقي از دو سبك معماري ايران باستان و ايران بعد از اسلام است و در طراحي اين مجموعه از عناصري از هنرمعماري سنتي ايراني استفاده شده است.
عناصري مانند برج الهام گرفته از برج گنبد قابوس، باغچه ها متاثر از باغ هاي ايراني، آب نماها الهام گرفته از حوض خانه هاي سنتي و نمائي با روكار سنگ هاي حجيم و خشن خارا كه با سنگ گرانيت كوهستان الوند آراسته شده و نمودار كاخ هاي باستاني ايرانيان است.
درحال حاضر تالار جنوبي آرامگاه به عنوان موزه محل نگهداري سكه، سفال، برنز و ساير اشياء كشف شده مربوط به هزاره هاي قبل از ميلاد و دوران اسلامي اختصاص يافته و در تالار شمالي كتابخانه اي مشتمل بر هشت هزار جلد كتاب خطي و چاپي نفيس ايراني و خارجي و غرفه هايي مربوط به آثار بوعلي سينا و شعرا و نويسندگان همداني نگهداري مي شود.
مكمل اين بنا بوستاني به شكل نيم دايره با فضاي سبز است و نيز تنديس ابوعلي سينا در حالي كه كتابي در دست دارد در ضلع شرقي ميدان نصب شده است.
آرامگاه اين دانشمند بزرگ در همه فصول سال ميزبان اهل قلم و دانشي است كه اين پزشك حاذق و فيلسوف بزرگ را آنگونه كه شايسته است شناخته اند.
مدير كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري همدان در اين باره گفت: آرامگاه بوعلي سينا همدان به عنوان مكاني تاريخي در سطح جهان شناخته شده است و همه ساله شاهد خيل عظيمي از گردشگران براي بازديد از اين اثر گرانبهاي تاريخي هستيم.
ريحان سروش مقدم روز دوشنبه در گفت وگو باخبرنگار ايرنا افزود: آرامگاه بوعلي سيناي شهر همدان در ادوار گذشته نيز بيشترين آمار بازديدكننده را داشته است.
وي بيان داشت: آرامگاه باباطاهر همدان سه هزار نفر بازديد كننده در روزهاي اخير دومين اثر تاريخي پربازديد پس از آرامگاه بوعلي سينا بوده است.
سروش مقدم خاطرنشان كرد: تپه هگمتانه نيز سومين اثر تاريخي مورد استقبال مسافران نوروزي به همدان طي سه روز گذشته بوده است.
14 موزه و 30 بناي تاريخي شاخص تحت نظارت اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان همدان آماده بازديد مسافران نوروزي است.
7520/1181
تاریخ انتشار: ۳ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۴
همدان- ايرنا- آرامگاه بوعلي سينا همدان با ثبت بيش از سه هزار بازديد كننده در صدر استقبال مسافران نوروزي از بناهاي تاريخي استان همدان قرار گرفته است.